יונייטד איירליינס ברכה היום על חתימת הסכם היסטורי בין נציגי ממשלות ארה"ב וקובה לחידוש המסגרות הפורמליות של הפעילות האווירית בין שתי המדינות והביעה בקשה לבצע טיסות לקובה.
יונייטד מסרה, כי בכוונתה להציע שירות טיסות להוואנה מכמה נמלי תעופה מהם היא מפעילה טיסות בינלאומיות לאחר הכרעת משרד התחבורה האמריקני. בהנחה ששירותי התעופה האלו יאושרו, מסרה יונייטד, יוכלו לקוחות החברה ליהנות מרשת הפעילות הבינלאומית המורחבת שלה, שתצור הזדמנויות חדשות של טיסות נוספת וטיסות עסקים לקובה.
בחודש דצמבר בדיוק ביום השנה להפוגה (Detente) בין שני אויבי המלחמה הקרה לשעבר, חתמו ארה"ב וקובה הסכם שיאפשר לחברות תעופה אמריקניות להפעיל 110 טיסות סדירות יומיות מארה"ב לקובה. הסכם שאמור להציף את האי עם מאות אלפי מבקרים מארה"ב.
על פי ההסכם יוכלו חברות התעופה בארה"ב להפעיל 20 טיסות יומיות להוואנה ו-10 טיסות יומיות לכל אחד מתשעת נמלי התעופה הגדולים האחרים בקובה. בדצמבר העריכו אנליסטים, כי יחלפו כמה חודשים לפני שתבוצע הטיסה המסחרית הראשונה להוואנה וציינו, כי הקמתה מחדש של תעופה אזרחית סדירה לקובה, לאחר כמעט חצי מאה של שיתוק, יהווה את הפיתוח העסקי הגדול ביותר, מאז ששתי המדינות החלו לנרמל את היחסים ביניהן ב-2014.
יחד עם זאת מעריכים, כי הפעלת 110 טיסות תיקח כמה שנים. כמות הנסיעות מארה"ב לקובה, שעלתה ב-2015 ביותר מ-50%, לצד זינוק גדול בנסיעות ממדינות אחרות, מוחצת את התשתית התיירותית המיושנת של קובה. נמל התעופה הבינלאומי של הוואנה בקושי מסוגל להכיל היום את הביקוש הנוכחי לטיסות לעיר, כאשר כמעט בכל מלון בהוואנה הוזמנו מקומות גם לשנה הקרובה.
בסוף 2015, שנה לאחר שהנשיאים ברק אובמה וראול קסטרו הכריזו על קץ של יותר מ-50 שנות עוינות רשמית מסרו גורמי רשמיים בארה"ב וקובה שהם שמחים על המצב החדש של נרמול היחסים הדיפלומטיים. שתי המדינות פתחו מחדש את השגרירויות בהוואנה ובוושינגטון; הסכימו להפעיל תוכנית פיילוט להפעלה מחדש של שירות דואר ישיר; חתמו על שתי עסקות הגנת הסביבה; ופתחו בשיחות על פיצויים עבור הנכסים של ארה"ב, שהוחרמו במהלך המהפכה של קובה.
"אנחנו מקדמים את האינטרסים המשותפים שלנו ופועלים יחד בסוגיות מורכבות שתקופה ארוכה הוגדרו וגרמו למחלוקות בינינו", אמר אז אובמה, "הקונגרס יכול לתמוך ולאפשר חיים טובים יותר עבור העם הקובני, באמצעות הסרת האמברגו, שהוא מורשת של מדיניות כושלת".
בינתיים שרי המסחר והחקלאות האמריקנים וסגן שר הביטחון, שהוא יליד קובה, פתחו בביקורים רשמיים, כדי להתחיל דיונים בנושאים טכניים חיוניים, כמו בדיקות תוצרת ותקנות נמלים. מתחממים גם תחומי הספורט והפעילות התרבותית; הוואנה כבר מוצפת על ידי סלבריטאים מארה"ב; יזמים בתחום המוזיקה מתכננים לבצע קונצרט פופ אמריקני בבירת קובה; כוכבי ליגת בייסבול אמריקנים, ביניהם עריקים שנולדו בקובה – יאסיל פואיג (Yasiel Puig) וחוזה אבראו (Jose Abreu) התקבלו בחום בסוף דצמבר 2015 על ידי הממשלה הקובנית, בעת סיור של רצון טוב, שנועד לסלול את הדרך למשחקי אימון אביב השנה בקובה.
חברות ספרינט ורייזון חתמו על עסקות עם חברת התקשורת הממשלתית של קובה שחיברה אליה קבוצה קטנה של נוסעים אמריקאים. שירות האינטרנט של Airbnb, המתווך בין שוכרי יחידות נופש להשכרה, או יחידות מגורים לטווח קצר לבין בעלים החלה את פעילותה בקובה.
הטיסות מתבצעות היום תוך כדי התנצחויות עם חברות תעופה לטיסות שכר, שהן יקרות וקשות להזמנה. מטיילים מקובה חייבים לעמוד בתורים ארוכים, כדי לרכוש כרטיסי טיסה מנייר. בארה"ב, הם נאלצים לשלוח את המסמכים ופרטי תשלום הלוך ושוב עם סוכן, בהעדר הזמנה מקוונת.
זו הסיבה שחברות התעופה אמריקן איירליינס, דלתא איירליינס, ג'ט בלו, סאות'ווסט ויונייטד איירליינס קיבלו בשמחה את ההודעה על חתימת הסכם הטיסות ואמרו שהן פועלות עם משרד התחבורה האמריקני להבטחת זכויות הטיס להפעלת טיסות לקובה.
.