ממחר (יום ב' 18.03.24) יוצג לראשונה בעולם, מופע לייזר של צליל וצבע, המתפרס במרחב וכולל חלקים נרחבים של עיר הבירה. המופע, ביוזמת ובתמיכת משרד התיירות, ומשרד ירושלים ומסורת ישראל והוא בוצע על ידי הרשות לפיתוח ירושלים בשיתוף עיריית ירושלים.
מטיילת ארמון הנציב: מופע הלייזר של הבירה הוא שיר הלל של אור ומוזיקה למרקם, להיסטוריה ולתרבות של העיר. מטיילת ארמון הנציב נפרשת בפנינו העיר ירושלים – מקום שאין כמוהו בעולם. עיר ובה מגוון עצום של תרבויות, ובלבה תקווה, להגיע לשלום המיוחל. לאורך טיילת הרכס הצופה אל האגן הקדוש, נבנתה מערכת שמע מתקדמת, המאפשרת פיזור סאונד אחיד ועוצמתי לכל אורכה, ליצירת חוויה היקפית ומלאה עבור הצופים.
שלושה מופעים שונים: מופע הלייזר מספר את קורותיה של העיר והחיים המשותפים בה ובישראל, דרך שלושה מופעים שונים: סיפור של אור, סיפור של שלום וסיפור של כמיהה נצחית להרמוניה. במטרה לשלוט בלייזרים הרבים המרוחקים מהטיילת, הוקמה מערכת בקרה ייחודית, בעלת יכולת שליטה מרחוק, שתוכננה בהתאמה לדרישות אקולוגיות מחמירות, היוצרות אפקט מרהיב ללא זיהום אוויר ופגיעה בסביבה.
חיים כץ, שר התיירות: "ירושלים היא מוקד תיירות מרכזי, ובשנים האחרונות השקענו למעלה מ-400 מליוני ש"ח לשיפור חווית התייר בעיר. פרויקט האורות וכלל הפיתוח המתוכנן באזור ארמון הנציב ומתחם הרכס, יביא לתנועה משמעותית לאזור. הסיפור הייחודי של בירת ישראל, יוצג למבקרים ויחבר בין תרבות, היסטוריה וטכנולוגיה. אני מזמין את הקהל הרחב להתאוורר, לחזק את תיירות הפנים בירושלים וליהנות ממופע מרהיב".
מאיר פרוש, שר ירושלים ומסורת ישראל: "הפרויקט שאנחנו חונכים כעת הוא פרי משובח נוסף של שיתוף פעולה שלנו על ידי הרשות לפיתוח ירושלים, עם משרד התיירות ועיריית ירושלים. כשנשלים את יתר חלקי הפרויקט תהיה כאן פנינת תיירות ירושלמית מפוארת".
משה ליאון, ראש העיר ירושלים: "פרויקט התיירות החדש שאנו משיקים בירושלים, הוא חלק נוסף מהעבודה המאומצת שאנו משקיעים בירושלים לקליטת תיירים מחדש. אני סבור כי המיזם המרהיב יהפוך להיות אחת מאטרקציות התיירות מהמובילות בבירה, ומזמין את כל עם ישראל להגיע ולהינות מירושלים".
התוכנית האמנותית:
המוזיקה המקורית הולחנה כך שתספר ברגישות את סיפורה של העיר ואת תולדותינו. ניתן לשמוע בה מוטיבים מתרבויות ומדתות שונות, לצד שירים שהם נכס צאן ברזל לעם היהודי. הסינרגיה הייחודית בין מערב ומזרח, עתיק וחדש, יוצרת מופע שורשי ועכשווי בסימן של מוסיקת עולם מתוך אמירה, שבירושלים של העתיד, יש מקום לכולם והשלום שורר בה.
תפילה ירושלמית: הקטע הראשון נפתח בצלילים מעורבים מהעיר. כינור מסורתי המנגן את "ירושלים של זהב" ותפילות יהודיות, נוצריות ומוסלמיות נשמעות מרחוק. זהו סיפור המסגרת, שממנו תצמח המוזיקה המקורית. המנגינה מזכירה ניגון יהודי, אך הכלים מגיעים מעולמות שונים: מנדולינה, תופים, כלי קשת. אווירת הלדינו מזכירה לנו דורות רבים שחיו, עמלו וטיפחו תקוות בעיר הסוערת במשך ההיסטוריה.
המוזיקה מתפתחת והופכת לקצבית: עם כלי הקשה ערביים וכינור ערבי. הניחוח הים תיכוני האהוב, מזכיר את הצורך בשמחה, ומנוגן על ידי נגנים שורשיים. קרני הלייזר מסתדרות בשתי קבוצות, כרקדניות. קבוצה אחת בעיר והשנייה לאורך הטיילת. הן משחקות ביניהן משחק שובב של שאלות ותשובות, ואז פוצחות בריקוד משותף. הקצב נותן מקום לקלרינט של נגן כליזמר ולמזרקות אור המגיבות אליו. הקלרינט מוביל את כל הכלים לסימפוניה משותפת.
לאחר השיא: אנו חוזרים לצלילי העיר, אל השופר מסיפור המסגרת, אל התפילות בכל השפות ולכנר העומד במדרון היער ומנגן לעירו ולעוברים את "ירושלים של זהב". לסיום נשמעת מסיבה אנרגטית ומשמחת של דרבוקות ונגינה.
ירושלים של שלום
יְרוּשָׁלַיִם, יְרוּשָׁלַיִם, לֹא זֹאת חָזִיתִי בַּחֲלוֹם!
יְרוּשָׁלַיִם, יְרוּשָׁלַיִם, בֵּין בָּנַיִךְ הַשְׁרִי נָא שָׁלוֹם!
יְרוּשָׁלַיִם, יְרוּשָׁלַיִם, הָאִירִי פָּנַיִךְ אֵלַי!
כך תרגם ועיבד אביגדור המאירי את שירו האידי של ברוך שפיר וקרא לשיר ״מעל פסגת הר הצופים״. השורות האלה, של בקשה אישית וקריאה לשלום, לא מושרות בגרסה המוכרת. בחלק השני, ׳ירושלים של שלום׳, המקהלה שרה חלקים מהשיר המזוהה עם העיר. תחילה בהמהום, כמו מנטרה, ובסיום בקול גדול, עם המילים האבודות היפות. קרני האור מרקדות למקצב הוואלס העדין, והכמיהה לשלום מתפשטת בקלילות נעימה בכל העיר. הצלילים צומחים למקצב פלמנקו המלווה כינור, במוזיקה המשלבת מוטיבים ישראליים לצד צלילי המזרח ועד לתרבות הלאדינו של העיר.
קרני האור מתגברות יד ביד עם המוזיקה: ועוטפות את כל העיר, מכינות את המצע לחזרתה של הלהקה השרה בקול גדול: יְרוּשָׁלַיִם, יְרוּשָׁלַיִם, בֵּין בָּנַיִךְ הַשְׁרִי נָא שָׁלוֹם! אנו רואים במשפט "האירי פנייך אלי" הבעת רצון עז: שנזכה וירושלים תאיר פניה במהרה לכל אחת ואחד מהחטופים, שיחזרו אלינו בריאים ושלמים!
חינם וללא הרשמה: המופע פתוח לקהל הרחב ללא תשלום וללא צורך בהרשמה מוקדמת
כתובת: טיילת ארמון הנציב
ימי המופע: שלישי, חמישי, שבת
זמני מופעים: 19:00 / 20:00 / 21:00
אורך מופע: 20 דקות
אתר תיירות ירושלים: לחצו כאן