Site icon IAS

שר התיירות: "לפעול בחזית הכלכלית והביטחונית במקביל"

בישיבת חירום מיוחדת של תעשיית התיירות שנערכה היום (ה') אמר שר התיירות ד"ר עוזי לנדאו:" אנחנו חייבים לפעול בחזית הכלכלית ובחזית הביטחונית במקביל. אם המתווה שהגשנו לא יתקבל, אנו צפויים לגל פיטורים המוני בתעשייה שמייצרת הכנסות של 40 מיליארד ש"ח בשנה למשק"
 
בישיבה נכחו ראש עיריית טבריה יוסי בן דוד, יו"ר לשכת התיאום מיקי פדרמן, נשיא התאחדות המלונות אלי גונן, מנכ"ל אל על דוד מימון, מנכ"ל ארקיע ניר דגן, יו"ר לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל שמואל מרום, יו"ר חברות תעופה זרות אבי פרידמן, יו"ר אגודת מורי הדרך בני כפיר, יו"ר ארגון חברות ההסעה בישראל ניסים סרוסי, יו"ר איגוד סוכני תיירות פנים אבי זיו, מנכ"ל סוכני הנסיעות יוסי פתאל, מנכ"ל איגוד המסעדנות שי ברמן, ובכירים נוספים.
 
במהלך הישיבה ניתנה סקירה של המלצות הצוות הבין משרדי בראשות מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי ונידונה המשך הפעילות מול גורמי הממשלה והאוצר לקידום המתווה. המשתתפים הציגו את החשש לפיטורי עובדים ולסגירת העסקים הקטנים, והדגישו את הצורך בסיוע מיידי לעסקי התיירות בכל הארץ, ולא רק בתחום 40 הק"מ מרצועת עזה.
 
שר התיירות, ד"ר עוזי לנדאו קרא לכל ראשי התעשייה להתאחד ולפעול לקידום המלצות המתווה: "כל שקל שיושקע בתעשיית התיירות יוחזר בהכנסות ישירות למדינה. אני קורא לכל בכירי תעשיית התיירות לפעול בחזית אחידה לקידום מתווה הפיצויים שהצענו על מנת לוודא שהפגיעה בתיירות בישראל תצומצם וימנעו פיטורי עובדים וסגירת עסקים ברחבי הארץ".
 
מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי: "המתווה שהצענו מספק מענה ראשוני לתעשיית התיירות, שנפגעה קשה כתוצאה מהלחימה, והיא הראשונה שנפגעת שוב מהתחדשות הקרבות. שיקולי האוצר ברורים, אבל האוצר חייב להבין את החשיבות הקריטית של תמיכה בתיירות כמנוע צמיחה במשק הישראלי, ללא קשר למרחק מרצועת עזה. נעשה כל מה שנדרש כדי לדאוג שהתיירות הישראלית לא תקרוס".
 
יו"ר לשכת התיאום, מיקי פדרמן: "אני יודע לומר בוודאות שהמפעל שלי בשדרות נפגע פחות במהלך הלחימה מעסקי התיירות הממוקמים ביתר חלקי הארץ. בתחום התיירות אין משמעות למרחק מרצועת עזה, והממשלה חייבת להבין את זה."
 
מנכ"ל אל-על, דוד מימון: "חברות התעופה הישראליות ספגו, וממשיכות לספוג ביטולים גם בחודשים הקרובים. נדרשת כאן החלטה מהירה של ממשלת ישראל לסייע באופן מיידי לחברות התעופה הישראליות שהמשיכו כל העת את הטיסות הסדירות לארץ."
 
יו"ר אגודת מורי הדרך, בני כפיר: "ההכנסה שלנו, שמבוססת על תיירות נכנסת, ירדה במהלך הלחימה ב-100%. גם עכשיו, כשכבר התחלנו להרגיש התאוששות – שוב יש גל של ביטולים. אם המצב ימשיך ככה לא נוכל לעמוד בזה."
 
מנכ"ל איגוד סוכני הנסיעות, יוסי פתאל: "על כל מילה טובה שיש לי לומר על משרד התיירות יש לי מילה רעה לומר על האוצר, שלא מבין את עומק הבעיה. אנחנו רגע לפני קריסה והאוצר מתעסק בפנקסנות".
 
נשיא התאחדות המלונות אלי גונן:" אני רוצה לצרף תודה למשרד התיירות. קיימת הסכמה רחבה שקיים צורך אמיתי לסייע לתעשיית התיירות. ב- 2006, במהלך מלחמת לבנון השנייה קיבלה הממשלה החלטה, תוך כדי תנועה, לסייע לתיירות. צריך לעזור לכל תעשיית התיירות, אין ספק.                                                                                                                

 

"היום אנחנו חיים בתוך אשליה מסוכנת, קיץ, ועוד מעט חגים, אבל הביטולים תקפים גם לנובמבר – דצמבר ולהמשך. אנחנו רואים גם את ינואר ופברואר ריקים בספרים. עוד מעט נגיע לתקופת החגים ונראה שוב עלייה, אבל אח"כ, אחרי החגים, צפויה לנו תקופה ארוכה של "נפילה". כמו כן, אני רוצה לנצל את ההזדמנות שראש עיריית טבריה נוכח כאן. אנחנו לאורך כל התקופה מקבלים תמיכה מראשי הערים, עם זאת אנחנו מבקשים להוביל מהלך הסכמה לבטל חלק מתשלומי הארנונות. אני מבקש ממך שראשי הערים יוותרו על חלק מתשלומי הארנונה ואנחנו נמשיך לדרוש מהממשלה הורדה של חלק מהארנונה. חשוב לנו שתתייצבו לידנו".

Exit mobile version