Site icon IAS

"שמים את תעשיית התיירות כמחולל צמיחה מרכזי"

אלי גונן, נשיא התאחדות המלונות בישראל, מברך על ההחלטות, שהינן חלק מהמלצות הועדה להוזלת הנופש, ושמח על כל החלטה, שמסירה ביורוקרטיה ומקילה על יזמים.
כמו כן, ההתאחדות מברכת על האפשרות לשלב בפרויקטים מלונאים גם דירות למכירה. 

במקביל, כדי לממש את היעדים עליהם הכריזו היום שני השרים ולהוזיל משמעותית תוך פרק זמן קצר את עלויות הנופש, קורא גונן לשר כחלון ולשר לוין לממש בראש ובראשונה החלטות ממשלה, שכבר התקבלו, ושניתן לממשן תוך שנה, ולא תוך 5 שנים..

לדבריו: "מאחר וגם מלונאי ישראל ישמחו למכור חדרים במחירים נמוכים יותר,  הרי שהם מצפים שהממשלה תוציא אל הפועל את ההחלטה, שקיבלה בעקבות הוועדה להוזלת מחירי הנופש, בשנים 2012 ו- 2014, להורדה בפועל של עלויות הרגולציה, אשר חורגות באופן מהותי מהעלויות המקובלות במלונאות במדינות ה- 'OECD בדרך שתאפשר להגיע למחירים נוחים יותר באופן מיידי, ולא רק כתכנית לטווח של מספר שנים, אשר תלויה אך ורק בבניית בתי מלון חדשים. עלויות הרגולציה החריגות טפחו עם השנים, יחד עם התייקרות תשומות ניהול בתי המלון בישראל, בצד התחזקות השקל, והן אלו שמביאות בעיקר לעליות המחירים.

זאת ועוד. כדי שהתכנית תצליח, ליבת העשייה החשובה ביותר היא: פעולות השיווק והגדלת מספר התיירים. אין ספק שסביבה גיאופוליטית טובה יותר הייתה מסייעת להשגת המטרה, אבל גם בתקופה הנוכחית פעילות שיווקית נכונה – יכולה להביא לגידול מספר התיירים".

גונן אומר כי התאחדות המלונות מעריכה את  הישג השר לוין לאישור תקציב שיווק משמעותי למשרד התיירות, אך התקווה הגדולה היא שההוצאה לפועל של התקציב לא תהיה בחוסר אפקטיביות, כפי שהיה עד כניסת השר, ותתבצע תוך שיתוף מלא עם הסקטור הפרטי.

לדבריו: "כדי לא לחזור על תסמונת גולן טלקום חשוב מאוד להוריד בירוקרטיה להוזיל עלויות כדי לעודד יזמים לבנות עוד בתי מלון, אבל במקביל גם להגדיל את מספר התיירים כדי לאפשר לאותם מלונות לשרוד.
פעילות שכזו משתלבת בתוכנית הבסיסית של התאחדות המלונות בישראל, כפי שהוצגה לממשלה לדורותיה, של תוספת 23,000 חדרי מלון בכל רחבי ישראל (לא רק בתל אביב), וחתירה להיקף של 6.5 מיליון תיירים".

 

Exit mobile version