בהרצליה מסתערים על הקיץ בחג השבועות: "פסטיבל White – יין לבן על הים". הפסטיבל ייערך ברחבת המרינה בימים ד' –ה' (8-9.6), ויציע טעימות של יותר מ- 100 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, סדנאות יין ומוזיקה חיה. ישתתפו בו מיטב היקבים ויבואני היין לישראל וייחשפו לראשונה עשרות יינות לבנים חדשים.
במהלך הפסטיבל יתקיימו סדנאות speed taste עם מיטב מדריכי היין של איש הענבים. לנוחות המבקרים: חנות יינות, בה ניתן יהיה לרכוש את היינות, שיוצעו לטעימה בפסטיבל. זיכוי 15 ₪ ברכישת יינות בחנות הפסטיבל בהחזרת כוס הטעימה. הפסטיבל נערך בהפקה ובארגון החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה ומרכז 'איש הענבים', בשיתוף מגזין 'יין וגורמה'.
לדברי עו"ד יונתן יעקובוביץ, יו"ר החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה: "זו השנה ה-8 שאנו מקיימים פסטיבל, שמוקדש כולנו ליין לבן וכבר הפך למסורת לכל חובבי היין ברחבי הארץ. רגע לפני חג השבועות והקיץ אני מזמין את תושבי העיר ועם ישראל להגיע למרינה ולחופים כדי ליהנות משלל אירועים ופעילויות".
לדברי חיים גן מחברת 'איש הענבים': "בפסטיבל ליקטנו עבורכם את מיטב היינות הלבנים – תוצרת מקומית ומחו"ל. מי שיגיע לפסטיבל ימצא מגוון רחב של יינות, זנים וסגנונות יין, שיכולים להתאים לחג הביכורים ולקיץ, ומתאימים למדינות חמות ויבשות כמו ישראל".
בין המציגים בפסטיבל: יקב טפרברג, יקב מאיה, יקב מדבר, יקבי כרמל, יקב ירושלים, יקב ברקן, יקב סגל, יקב מונד, יקב גוש עציון, יקב כישור, יקב שורק, צור סוכנויות, ג'י למון, חברת הכרם, ש.ע.ל רובין, ניו קוד, קיפיס, נתיב ין- יינות יבוא, Wine Keeper, איש הפסיפלורה, מן האדמה, בוטיק זית רענן, באסטר'ס סיידר ועוד.
הפסטיבל יתקיים במרינה הרצליה, בימים ד'-ה' 8-9.6 בשעות:18:00-23:00 בערב.
כניסה: חופשית! מגיל 18 ומעלה. מחיר כרטיס לטעימת מגוון היינות: 69 ₪, ובהרשמה מוקדמת: 59 ₪, לתושבי הרצליה 49 ₪ בהצגת תעודת זהות, בכניסה למתחם הפסטיבל
לרכישת כרטיסים לחצו כאן
עובדות מעניינות על יין לבן:
יותר קשה לייצר יין לבן מאשר יין אדום, בשל צורך בתהליכים מורכבים מהבציר ועד הבקבוק. בשנים האחרונות חל שינוי ביחס הישראלים ליין הלבן. צריכתו גדלה בהתמדה, ולכן, יקבים מקומיים מייצרים כיום יותר סוגים של יינות לבנים מזנים שעדיין לא גודלו בארץ. כתוצאה מהחוסר שנוצר ביינות לבנים איכותיים, ניטעים כיום בישראל אלפי דונמים של ענבי יין לבן מזני איכות קיימים ומזנים חדשים. את רוב היינות הלבנים המיוצרים בעולם מומלץ לשתות עד שנה ממועד הבציר. היין הלבן נפוץ בעיקר במדינות אירופה המרכזית והצפונית. יין אדום ניתן להפיק רק מענבים אדומים, ואילו את היין הלבן ניתן להפיק גם מענבים לבנים וגם מענבים אדומים. בשנים האחרונות, עקב הגדילה המשמעותית בצריכת היינות הלבנים, היקבים מוכרים את כל מלאי היינות הלבנים עוד לפני העונה החמה.