Site icon IAS

ענף התיירות הנכנסת בישראל התרסק ב-75% לעומת 2019

יוסי פתאל מנכל לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל צילום רמי חכם

לפי נתוני הלמ"ס שפורסמו היום (26.3), נרשמו בינואר-פברואר 2025 כ-328 אלף לינות של תיירים בישראל – ירידה חדה של 75% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2019, אז נרשמו כ-1.316 מיליון לינות תיירים. מדובר בענף, שהיה מנוע כלכלי מרכזי לישראל בכלל ולפרירפריה בפרט ועדיין שרוי בהקפאה עמוקה.  ולא חזר לעצמו מאז מגפת הקורונה והמלחמה שפרצה באוקטובר האחרון.

במהלך 2023 נרשמו סימנים ראשונים להתאוששות של הענף אך מאז פרוץ המלחמה, התיירות הנכנסת במובנה הקלאסי כמעט ואינה קיימת. הלינות המזעריות שנרשמות כיום אינה מהווה אינדיקציה להתאוששות או חזרה לפעילות משום שחלק ניכר מהתיירות המגיעה לישראל בשנת 2025 אינה תיירות קלאסית וכוללת בתוכה גם ביקורי משפחות, אברכים ומשלחות הזדהות. את המחיר משלמים אלפי בעלי עסקים, מדריכי טיולים, סוכנים, ומלונאים – רבים מהם בפריפריה, ובראשם תושבי הצפון.

בצפון הארץ, שם תיירות נכנסת מהווה מקור פרנסה ישיר לכ-15% מהתושבים, התחושה היא של שיתוק מתמשך. התיירות הנכנסת לישראל היא לא רק משאב כלכלי, אלא גם נכס תדמיתי ודיפלומטי מהמעלה הראשונה. בעוד מדינות רבות משקיעות משאבים בשיקום תדמית בינלאומית ובמשיכת תיירים – ישראל נותרת מאחור, ללא תכנית פעולה, ללא תקציבים וללא מדיניות שיקום. כל תייר שנכנס לישראל הוא שגריר – אך התיירים אינם מגיעים, ומעמדה של ישראל רק נשחק בזירה הבינלאומית.

לשכת מארגני התיירות הנכנסת קוראת למדינה להכיר בתיירות הנכנסת כתשתית לאומית ולבנות לאלתר תכנית פעולה רחבה: סיוע ישיר לבעלי עסקים בענף, תקציבי שיווק לישראל כיעד תיירותי, הקלות רגולטוריות ותמריצים לסוכנויות בינלאומיות.

יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל:"המספרים מוכיחים שהענף נמצא במקום בו היה בחודש אוקטובר 2023. ענף התיירות הנכנסת היה ענף הייצוא הרביעי בגדולו, שהכניס מטבע זר למדינה, תעסוקה וכוח הסברה עולמי שהוא קריטי למדינת ישראל ובמיוחד היום. מצבה של התיירות הנכנסת משקף את מעמדה ותדמיתה של ישראל בעולם כיום״.

Exit mobile version