שבוע הגסטרונומיה הצרפתית ה-6 בישראל – So French So Food – שייערך בין ה-5-8 בפברואר, יארח 17 שפים וקונדיטור מובילים מצרפת, עטורי כוכבי מישלן או פרסים בינלאומיים. ביחד עם שפים מקומיים מ-13 מסעדות וקונדיטוריה, יבנו תפריטים צרפתיים מיוחדים ויאפשרו לקהל הרחב לחוות את המטבח הצרפתי.
האירוע יתמקד השנה בחבל איל דה פרנס – שהוא אזור פריז וסביבתה. האזור מהווה את ערש המסורות הגסטרונומיות והקולינריות הצרפתית, "צומת המחברת בין מורשת חקלאית לגסטרונומיה, אך גם בין תרבות להיסטוריה, ההופכת לטרואר בעל אלף פנים, האוצר בחובו מוצרים בעלי מוניטין בינלאומיים", כהגדרתם.
המסעדות המשתתפות בתל אביב הן פופינה, אוליב ליף במלון שרתון תל אביב, בראסרי, אואזיס, שילה, יפו תל אביב; בצפון – ששון, שמו, אלמא, מסעדת עוד; בירושלים – פרה על הגג, רופ טופ, מונא; בבאר שבע – כרמים.
צרפת בטבריה
בטבריה יתקיים שבוע הקולינריה הצרפתית, בין יום א' – עד ו' (4-9.2), ויהיה גדול ומשמעותי מבעבר. זאת לציון 2,000 שנה לעיר טבריה ו-100 שנות שיתוף פעולה ישראל – צרפת. הוא יכלול כיתות אמן, סדנאות, מפגשי טעימות ואירועי תרבות ברוח הצרפתית.
יגיעו לטבריה השפים פאבריס מויה, פייר פרין וקונדיטורית ממונפלייה, אשר יבשלו יחד עם השפים המקומיים הטבריינים. כמו כן, יציעו מסעדות השף ברחבי העיר מנות ברוח הפריזאית.
מסורת החגיגות הקולינריות בטבריה הינה פרי שיתוף הפעולה בין טבריה והערים התאומות בצרפת: סנט רפאל ומונפלייה.
השנה תלווה את הפסטיבל תערוכה, המציגה את הקשר ההיסטורי והמיוחד בין שתי הערים: טבריה וקורסיקה. התערוכה תציג פיסות חיים מתחילת המאה ה-20 בטבריה תחת השלטון העותמאני בפלסטין: צילומים, מכתבים ומסמכים של יהודים בעלי אזרחות צרפתית, שחיו בעיר, גורשו על ידי העות'מאניים ונקלטו בעיר קורסיקה בסיוע הממשל הצרפתי.
את האירוע מארגנים עיריית טבריה, התאחדות המלונות טבריה, בית הספר הקולינארי "רימונים" טבריה ולשכת המסחר הצרפתית ישראל של ליון ו- UFE-Israel.
אחד האירועים הבולטים בטבריה יתקיים ביום שישי, 9.2 בין השעות: 10:30-12:00 ושמו "שפים מבשלים שלום בשוק" – האירוע יתקיים בין השעות 10:30-12:00 בשוק העירוני, רחוב הפרחים, טבריה. בין דוכני השוק ירקם שיתוף פעולה קולינרי עם מסר של שלום אזורי. שפים צרפתיים ומקומיים יבשלו יחדיו מנות מיוחדות למען השלום. הכניסה ללא תשלום והמנות יוצעו לטעימה בחינם.
לדברי ראש העיר טבריה, יוסי בן-דוד: "ההתרגשות לארח את הפסטיבל השנה הינה כפולה ומכופלת, עם חגיגות ה-2000 לעיר טבריה. אני מודה לשגרירות צרפת בישראל, לקונסוליה ולכל הגופים השותפים לפסטיבל ואני משוכנע, שצפויה לנו בעיר חגיגה אמיתית מלאת טעמים וניחוחות צרפתיים".
לימור פורטל, מנכ"לית התאחדות המלונות בטבריה: "בשנים האחרונות, הופכת תיירות גסטרונומית לפופולארית יותר. במסגרת הפסטיבל, יוגשו גם השנה לאורחי מלונות טבריה מנות שף מיוחדות המשלבות ניחוחות צרפתיים וחומרי גלם מקומיים באיכות גבוהה. מלבד החוויה הקולינרית, מציעה טבריה לאורחי הפסטיבל, אתרי היסטוריה ותרבות המקודשים לשלוש הדתות".
כיתות אמן ופעילות חברתית
שבוע הגסטרונומיה הצרפתית בישראל הוא גם הזדמנות להשתתף באחת משלוש כיתות האמן פתוחות לקהל במלון שרתון בתל אביב, להצטרף להרצאה וטעימות במכון הצרפתי בתל אביב (בעברית) ולשמוע על האפשרות ללמוד את המקצועות הקולינריים בצרפת.
גיום גומז, שף המטבחים של ארמון הנשיאות האליזה, ורן אבולקר, שף המעון הרשמי של שגרירות צרפת בישראל, יציעו לנערי "בית דרור" – מרכז חירום ייחודי טיפולי לנערים ונערות להט"בים ולנשים מתוכנית "סלעית" – תוכנית למיגור הזנות ומתן מענה טיפולי לנשים הלכודות במעגל הזנות – סדנאות קולינריות שיתקיימו בנכוחות שגרירת צרפת בישראל, הלן לה גל במעון הרשמי של השגרירות. זאת במסגרת פעילות חברתית של השגרירות.
אתר "שבוע הקולינריה": www.sofrenchsofood.com