Site icon IAS

הממשלה אישרה: 200 מיליון שקלים יושקעו ברכבל לעיר העתיקה

הדמיה של פרויקט הרכבל בירושלים. מתוך מצגת משרד התיירות

הממשלה אישרה הבוקר (א'), ביום ירושלים, את הצעת שר התיירות יריב לוין, להקצות 200 מיליון שקלים ברכבל לעיר העתיקה בירושלים. הסכום יחולק באופן שווה בין משרדי האוצר והתיירות והפרויקט התיירותי יבוצע על ידי הרשות לפיתוח ירושלים.

בדברי ההסבר להצעת ההחלטה נכתב: "פרויקט הרכבל מהווה אבן דרך משמעותית בקידומה של ירושלים וחיזוק מעמדה כבירת תיירות עולמית, כדי להגדיל באופן משמעותי את התיירות הנכנסת למדינה ולחזק את כלכלתה. הרכבל יהווה גם אטרקציה תיירותית ייחודית שממנה ניתן יהיה לצפות מהגובה על ירושלים ואתריה הייחודיים. כמו כן הוא יחזק וייפתח את מוצר הלילה התיירותי של העיר, תוך כדי נסיעת הרכבל. הרכבל גם יאפשר להתגבר על קשיי הנגישות  של תיירים המבקשים להגיע לעיר העתיקה. רכבל מהסוג הזה פועל בהצלחה רבה בערים בעולם, ומהווה גורם משיכה משמעותי לעיר".

הפרויקט, שתכנונו החל כבר לפני שנים אחדות, מעורר התנגדות פוליטית וסביבתית כאחד, בהיותו עובר במרחק של 150 מטרים מאל אקצא מזה ומכניס פרויקט תיירותי בולט לעיר העתיקה, המקום הנפיץ בעולם.

הדמיה של פרוייקט הרכבל בירושלים. מצגת של משרד התיירות

יעניק פתרונות תחבורה ואיכות הסביבה

ביום ירושלים בשנה שעברה, בחגיגות ה-50 לאיחוד העיר, אישרה הממשלה את יציאת הפרויקט לדרך עם תקציב תכנון של 15 מיליון שקל ממשרד התיירות. כעת אישרה הממשלה, כאמור, את ההשקעה הנוספת מתקציב 2018-20.

במשרד התיירות מציינים כי המשרד פועל בדרכים מגוונות כדי לשפר את המוצר התיירותי בישראל ולחזק את התיירות כמנוע צמיחה כלכלי. שנת 2017 הסתיימה עם שיא של כל הזמנים בתיירות עם יותר מ-3.6 מיליון תיירים. עד כה המגמה נמשכת גם בשנת 2018. ירושלים מהווה אחד העוגנים התיירותיים המרכזיים בישראל, וככזו, משרד התיירות ממקד מאמצים מגוונים בירושלים – תשתיות, שיווק, ופיתוח המוצר התיירותי. "הרכבל יכול להוות גורם נוסף לעידוד התיירות לירושלים ולפתרון תחבורתי למבקרים ולתיירים הפוקדים את העיר ויהיה בו חיסכון ויעילות", נמסר ממשרד התיירות.

הרכבל מוגדר פרויקט בעל חשיבות רבה לתיירות בירושלים. הוא יעניק פתרונות של תחבורה ואיכות הסביבה וינגיש את העיר העתיקה לבעלי מוגבלויות. בימי חג לשלוש הדתות, מבקרים בעיר העתיקה בין עשרות למאות אלפי אנשים. היום מנועה כניסת כלי רכב לרוב חלקי העיר העתיקה למי שאינו מתגורר בה.

אורך המסלול המתוכנן של הרכבל הוא 1400 מטרים, והוא יעבור בין מתחם התחנה שבמושבה הגרמנית, דרך הר הזיתים ועד שער האשפות בחומות העיר העתיקה. לרכבל מתוכננות 4 תחנות, כולל בהר ציון ובמרכז המבקרים קדם, שבעיר דוד. כמו כן, מסלול הרכבל יעבור ברובו בשטח בבעלות ציבורית.

Exit mobile version