Site icon IAS

הוסדר ענף התיירות הרפואית בישראל

לא תותר כניסה לכל התיירים המגיעים במסגרת תיירות מרפא מכל מדינה בעולם. צילום Depositphotos

חוק התיירות הרפואית בישראל אושר היום (ד') בכנסת. זו יוזמה משותפת של שר התיירות ושר הבריאות, כאשר בבסיס הצעת החוק עומדים מספר עקרונות: שמירה על המטופל הישראלי: הצעת החוק נועדה למנוע פגיעה בטיפול המוענק לחולה הישראלי ואף לשפרו במידת האפשר; הגדלת ההכנסות למשק הישראלי מפעילות תיירות רפואית; הבטחת טיפול מקצועי ואתי לתייר הרפואי: נקבעו כללים שיבטיחו לתייר קבלת טיפול מקצועי, אתי והגון, ויסייעו להתפתחותו של הענף לאורך זמן.

מה בחוק:

החוק מסדיר את עיסוקם של סוכני התיירות הרפואית – הקמת מרשם לסוכני תיירות רפואית וקביעת תנאי הסף למבקשים להירשם בו.

מניעת פגיעה של התיירות הרפואית באיכות הטיפול הרפואי הניתן לחולה הישראלי.

העשרת הקופה של מערכת הבריאות הציבורית לטובת החולה הישראלי, על ידי הפנייה אליה, של ההכנסות שמקורן בפעילות זו. לשם כך ינקטו צעדים שיגבירו את שקיפות הפעילות הכלכלית בבית החולים, שמקורה בתיירות רפואית וכך יתאפשר מעקב אחר הכנסות ביה"ח מפעילות זו ואופן השימוש בהן.

פעילות רפואית כתופעה כלל עולמית

שר התיירות יריב לוין. צילום יח"צ

בעשורים האחרונים גדל באופן ניכר מספר הבוחרים באפשרות של תיירות רפואית, ופעילות זו הפכה לתופעה כלל עולמית. על אף הצעדים החלקיים שנעשו עד כה בתחום הסדרת הפעילות, טרם גובשה מדיניות ממשלתית ברורה בתחום תיירות רפואית בישראל. על פי נתוני משרד התיירות בשנים האחרונות מגיעים כ-30,000 תיירים רפואיים בכל שנה, כאשר רובם מגיעים מרוסיה, אוקראינה, מדינות מזרח אירופה, קפריסין וממדינות שכנות אחרות.

שר התיירות יריב לוין, אמר: "אני מברך על העברת החוק במליאת הכנסת. עשינו צעד חשוב להסדרת התחום בישראל. העיסוק בתחום התיירות הרפואית לישראל הפך בשנים האחרונות לתעשייה ענפה, המכניסה לישראל מטבע חוץ רב, ומהווה מקור משמעותי למסים, תעסוקה, וכן אפיק גיוס משאבים מהותי למערכת הבריאות. הסדרה חוקית נכונה של התחום יש בה כדי לתרום לענף התיירות כולו, הן בהגדלת מספרי התיירים הנכנסים לישראל והן בשיפור תדמיתה של ישראל והצגת פניה היפות והמתקדמות בעולם".

סגן שר הבריאות ח”כ יעקב ליצמן, הוסיף: "אני מברך על אישור הצעת החוק שתעשה סדר בתחום תיירות המרפא ותתרום הן למערכת הבריאות והן לתיירות בישראל. בזכות ההצעה נוכל לקיים תיירות מרפא, תוך הבטחת טיפול ראוי ומקצועי בתיירים, ומצד שני נוודא כי תיירות המרפא לא תבוא על חשבון המטופל הישראלי וכי ההכנסות מתיירי המרפא יופנו לחיזוק המערכת הציבורית".

Exit mobile version