Site icon IAS

א-שאם: פסטיבל האוכל הערבי יחשוף את טעמיו העשירים

פסטיבל האוכל הערבי השלישי  'א-שאם', יתקיים השבוע בעיר התחתית של חיפה בימים רביעי-חמישי-שישי, 15-13 בדצמבר, בחופשת החנוכה. מקור שמו של הפסטיבל במטבח השאמי, שצמח בלבנט וחושף את סיפוריו הנשכחים ואת טעמיו העשירים.

הוא עושה זאת דרך שיתוף פעולה ייחודי של יותר מ-70 שפים ואנשי קולינריה ערבים ויהודים שיתארחו במסעדות, חומוסיות ובברים בעיר התחתית בחיפה ויעניקו פרשנות עכשווית מעשית ותיאורטית, למאכלים ומנות בעלות ערך סנטימנטלי בתרבות האוכל הלבנטיני. הפסטיבל יציע ממטעמים מסורתיים המוגשים בחגים, בטקסים ובאירועים משמעותיים בחיים כמו לידה, חתונה ואבל, דרך מאכלים עונתיים ומנות המורכבות מחומרי גלם אזוריים ומזוהות עם עיר או כפר מסוים ועד מנות המבוססות על אמונות טפלות או בעלות 'סגולות מרפא" ייחודיות.

המנות יוצעו למבקרים במחיר נגיש של 35 שקל, כשחלק מהמסעדות יגישו תפריט רחב יותר בהזמנה מראש, ובנוסף מגוון מהשפים ואנשי הקולינריה המובילים בישראל יגלו יצירתיות בחומוסיות השונות עם מנות "חומוס-שף" מיוחדות.

לצד שפע המטעמים ייערכו בפסטיבל גם מפגשים וחיבורים תרבותיים מפתיעים, מתחם אוכל רחוב, סדנאות בישול ויצירה, חנויות "פופ אפ", סיפורים, שיחות והרצאות בנושאי זהות המטבח המקומי, תבלינים  וצמחי מרפא, מופעי מוזיקה חיה ועוד. 

                 

הפסטיבל מתקיים ביוזמת עירית חיפה ובניהולה האמנותי של זוכת 'מאסטר שף' ד"ר נוף עתאמנה איסמעיל. בין המשתתפים: אוסאמה דלאל, מועין חלבי, זוזו חנא, אליאס מטר, דוחול ספדי, עדנאן דאהר, עמוס שיאון, סלאח כורדי, חוסאם עבאס, מייסר אבו שחאדה, עלאא מוסא, עלי ח'טיב, עומר עלוואן, אחמד סלאמה, חמודי עוקלה, סבינה ולדמן, הילה אלפרט, נשאאת עבאס, מאהר עראידה, פוראת נאסר, פרופ' אמל ג'מאל, פרופ' ראיד אגבאריה ועוד.

יתארחו בחומוסיות עם מנות חומוס-שף מיוחדות: ניר צוק, אבי ביטון, איילת לטוביץ', חיים טיבי, אורי ירמיאס (אורי בורי), אפרת אנזל וקבוצת מחניודה.

תכנית הפסטיבל המלאה באתר

 

Exit mobile version