גמר גביע הבישול היוקרתי של סן פלגרינו התקיים השנה ה- 14 בוונציה וישראל זכתה להשתתף זאת השנה הרביעית ברציפות, וגם השנה זוכה ישראל בפרס מכובד "מנת בחירת העיתונאים" הנחשב.
בשנים האחרונות מדינת ישראל הפכה למעצמה קולינארית גדולה ולמעצמת יין מכובדת ומוכרת בעלת פרסים והכרה בין לאומית. תחרות זו הינה אבן דרך נוספת בהכרה הבינלאומית לה ראויה ישראל גם בתחום הקולינארי.
אחמד סלאמה, הזוכה המאושר אמר :"כבוד גדול עבורי לקבל פרס זה בתחרות העולמית השף הצעיר של סן פלגרינו , חוויתי חוויה מדהימה כאן בוונציה ובכלל במהלך כל שלבי התחרות בישראל , אני בטוח שזה יתרום לי רבות בהמשך דרכי להגשמת חלומי הגדול שהוא פתיחת מסעדת גורמה שלי".
היצירות הקולינריות נבחנו על ידי פאנל של השופטים הבינלאומיים המכובדים והבולטים שמסעדותיהם דורגו ברשימה המפורסמת
"50 המסעדות הטובות בעולם" של סן פלגרינו :
מאסימו בוטורה – שף איטלקי בעל 3 כוכבי מישלן שהמסעדה שלו "אוסטריה פרנצ'סקנה" (Osteria Francescana). השף הפרואני גאסטון אקיוריו, מייסד אסטריד וגסטון, היכן שמסורת מקומית פוגשת מטבח עילית.
אנדראס קאמינדה, שף בעל 3 כוכבי מישלן – "כוכב" אמיתי של גאסטרונומיה שוויצרית, אומברטו בומבאנה, שף איטלקי שהמסעדה שלו "8½ אוטו ומזו" בהונג קונג נחשבת כאחת מהטובות בעיר. איבן לי, שבשנה זו התכבד בהישג ובהכרה על מפעל חיים כאחד מ 50 הטובים באסיה. פול קי, שחוזר לגביע הבישול של סאן פלגרינו, שף אמריקאי שנבחר לשף הצעיר של השנה ב 2013 והלנה ריזו, דוגמנית לשעבר מברזיל שנהפכה לאומנית בישול איכותי, וזכתה בתואר השפית הטובה ביותר ב 2014.
חבר השופטים נוהל בידי פרנצ'סקה בארבריני, אשת טלוויזיה וסופרת בתחום הבישול, יחד עם צ'רלס ריד, דירקטור מנהל באקדמית 50 הטובים ביותר בעולם שיהיה נשיא צוות השופטים.
אל הגמר בוונציה עלו עשרה שפים צעירים לאחר שהגישו לשופטים מתכונים מקוריים אשר הותאמו לטעם המים ולרוח האיטלקית תוך תשומת לב למקוריות, הצגה, טעם וטכניקה.
המנה שהכין השף אחמד סלאמה לשופטים וכבש את טעם הקהל:
קנלוני שום שחור, פולנטה רכה, דלעת צלויה, טוויל טפיוקה ובצלים בתמצית זעפרן
על תחרות השייט הבינלאומית בונציה-
תחרות השייט הזוהרת ביותר חוגגת 14 שנים של כוכבים תוססים , של אוכל מעולה ומיומנויות השטה, התחרות אינה רק תחרות שיט ובישול אלא בראש ובראשונה, סיפור הצלחה מזהיר. בשנים האחרונות התגלו בתחרות גביע הבישול של סאן פלגרינו כמה כישרונות צעירים, שהגיעו לאור הזרקורים וכבשו את מסעדות העולם הגדולות. "תחרות הכוכבים" הפכה לבמה פורייה שבה מוכתרים השפים של העתיד.
השנה הינה השנה הרביעית ברציפות בה ממוזמנת ישראל להשתתף ולקחת חלק בתחרות היוקרתית . בשנה שעברה זכה חביב משה בפרס חביב הקהל והעניק כבוד למדינת ישראל שמתחרה לצד המדינות הגדולות בעולם.