Site icon IAS

רויאל קריביאן : אינפוגרפיקה קולינרית

לחברת השייט רויאל קריביאן האוניות הגדולות בעולם. אשתקד הושקה אוניית הפאר הרמוני אוף דה סיז, מסדרת אואזיס, הנושאת 6687 נוסעים ומפעילה מסלולי שייט קסומים באיים הקריביים. קולינריה היא חלק בלתי נפרד ממיתוגה של חברת השייט וחוויות גסטרונומיות לאורחיה, בראש מעייניה.

שאלתם את עצמכם אי פעם כמה קוביות קרח מייצרים שם ביום ? כמה ק"ג של עוף, בשר או ביצים "נטרפים בשבוע"-  יצאנו לבדוק עבורכם….  

בסיור באונייה גילינו 8 מסעדות נושא, מדובר במסעדות בתשלום שאינן חלק מחדרי האוכל המרכזיים ויש להזמין בהן שולחן מראש . לידיעתכם, מוגשים בהן למעלה מ-200 מנות מגוונות, ביום אחד של הפלגה. סה"כ 4,908 מושבים זמינים פזורים במסעדות האונייה.

משקאות

אין כמו לשתות משקה טוב ולצפות בשקיעה, בזריחה או בים כחול הפרוש לפניך במהלך שייט ואם המשקה צונן הרי זה משובח. משקה טוב יתקבל בברכה גם באחד מהברים או טרקלינים הפזורים באונייה ותורמים לחיי לילה תוססים. בשביל לתת מענה לכל התיאורים היפים שהעלנו דרושים כ-5 טון קוביות קרח ביום. לחובבי השתייה, 127 קוקטילים מיוחדים נמצאים בתפריט בנוסף למשקאות האלכוהוליים הרגילים הקיימים בכל בר. 2 עמדות "בר ביוני" נמצאים באונייה, די להזמין דרך הטאבלט, לגשת והמשקה מוכן. בכל הפלגה קיימים באונייה 40 סוגי בירה ו-340 סוגי יין.   

אוכל

כמויות עצומות של מזון נצרך במלון הצף כמו הרמוני אוף דה סיז. בשבוע הפלגה אוכלים האורחים בממוצע  5 טון עופות, 60 אלף ביצים, 7.5 טון בשר, 318 ק"ג גלידה, 9 טון תפוחי אדמה אפויים, 1 טון זנבות סרטנים, 6 טון קמח, כטון סלמון, 2.5 טון צ'יפס, 2.6 טון קותלי חזיר.

 362 ק"ג לימונים, 1.8  טון אננס, 2.2 טון תפוזים, 40  אריזות דובדבנים, 20 אריזות זיתים. למעלה מ-40 סוגי לחמים ו-100 עוגות עומדות לבחירת האורחים. סה"כ למעלה מ-40 סוגי פירות ו-80 סוגי ירק נמצאים בכל הפלגה. בנוסף, קיימים כ-200 סוגי תבלינים איתם מתבלים את המזון באונייה.

סה"כ הצוות הממונה על תחום הקולינריה עומד על 1056 אנשים , מתוכם 532 במסעדות .

Exit mobile version