אוניית הפאר אושיאנה ריביירה (Oceania Riviera) עגנה בנמל חיפה, ביום ב' ה-21 בספטמבר 2015, כחלק ממסלול השיט שמקיימת האוניה במימי הים התיכון בדרכה ליעד הבא, איסטנבול. תמיד, מחמם את הלב לצפות באוניות עוגנות בישראל לאור המצב הגיאו פולטי המעורער השורר באזורינו. בשנתיים האחרונות מרבית חברות השיט העולמיות הדירו רגליהם מנמלי המזרח התיכון שנחשבו בעבר כחלק אינטגרלי ממסלולי האוניות וכיום "כאב ראש" לאחראים על בטיחות הנוסעים .
חברת אופיר טורס, שהתמנתה לא מכבר לנציגתה של חברת שיט התענוגות אושיאנה קרוזס בישראל, ארגנה יום סיור מרתק לסוכנים ועיתונאים באונייה האלגנטית. אושיאנה קרוזס היא בבעלות תאגיד נורוויג'ן הכולל את חברות השיט נורוויג'ן קרוז ליין, אושיאנה קרוזס וריג'נט סבן סיז.
תעשיית הקרוזים העולמית המוערכת ב- 39.6 מיליארד דולר רשמה גידול של 6.9% לעומת 2014. 22.2 מיליון נוסעים יפקדו את חופשות השייט השנה, עלייה של 3.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. תאגיד נורוויג'ן הוא השלישי בגודלו בעולם ונוסעיו מהווים כ-10.4% מכלל אורחי הקרוזים העולמי.
אושיאנה ריביירה (Oceania Riviera) היא "אוניית בוטיק" במשקל 66,084 טון מה שמאפשר לה לעגון בנמלים קטנים הממוקמים באזורים ציוריים בהם האוניות הגדולות אינן יכולות לעגון. שהייה ממושכת בנמלי העגינה והנאה מרבית ואיכותית מכל יעד הוא יתרון נוסף של האונייה היוקרתית. ריביירה נבנתה בשנת 2012 ומיועדת ל-1260 אורחים ו-800 אנשי צוות , יחס של 1.57 איש צוות לנוסע, מה שמצביע על כך שהשירות הוא אישי ברמת 5 כוכבים. 16 סיפונים באונייה, מהם 11 לשירות הנוסעים.
קהל היעד, נוסעים המחפשים חופשה יוקרתית באווירה שקטה, ברמה קולינרית גבוהה. בהשוואה לאוניות המשפחתיות הגדולות והססגוניות באווירת "בוא נשתגע" האונייה הנוכחית מאופיינת בצבעים רגועים, שנדלירים מעוצבים לצד יצירות אומנות יקרות, אגרטלים וכלים שיצאו מחדרי מעצבים.
בריביירה, חדרים וסוויטות בגדלים שונים, כאשר הגודל הממוצע גבוהה מהמקובל בענף השיט. כ-80% מהחדרים כוללים מרפסת. חללי הפנים מעוצבים בעץ עשיר, בדים איכותיים, מיטות גדולות ונוחות במיוחד עם מצעים מכותנה מצרית וכריות במילוי נוצות אווז טבעי. טלוויזיה עם מסך שטוח מאפשרת צפייה בחדשות ותוכניות טלוויזיה מגוונות. חדרי האמבטיה מרשימים ביופיים וגדולים במיוחד. ארונות אמבטיה בצבע כהה אלגנטי בחיפוי שיש גרניט מהודר ומוצרי יופי מבית "בולגרי" (Bulgari) הם חלק בלתי נפרד מהסטייל . בנוסף, בחדר מיני בר עם משקאות חופשיים, שירות חדרנית פעמיים ביום, שוקולדים בלגיים להמתקת השהייה, גישה לאינטרנט אלחוטי, מיבש שיער, מגבות וחלוקי רחצה מכותנה עבה ואיכותית.
קולינריה במיטבה, הוא חלק בלתי נפרד מהדי אן איי (DNA) של חברת אושיאנה קרוזס. נושא האוכל הוא אחד מהסיבות לנוסעים המתמידים בחברה והורגש באופן דומיננטי לאורך כל הסיור. חדר האוכל המרכזי, מסעדות הנושא, ברים, כלי האוכל ומוצרי המזון נבחרו בקפידה יתרה. ירידה לפרטים הקטנים במגמה להעניק חוויה גסטרונומית ייחודית. תפריט מיוחד של השף הצרפתי הידוע ג'ק פאפין מוגש במסעדת Jacques.
גם אנחנו, האורחים הישראלים לקחנו חלק בחגיגה הקולינרית שכללה: פירה תפוחי אדמה מקושטים בקוויאר, ריזוטו לובסטר מעולה, פילה עגל וולינגטון (פילה עגל עם פטריות פורצ'יני עטוף בבצק עלים) מצוין בליווי יינות איכותיים שלא מביישים מסעדות גורמה עולמיות.
הטרנד החדש באונייה, בית ספר לבישול המיועד לאורחים, רק מעצים את חשיבותו של הצד הגסטרונומי בחוויית השייט ומציע הזדמנות חד פעמית במהלך החופשה. קזינו, ספרייה וחנויות לממכר מותגי אופנה הם חובה באונייה בה החתך הסוציו- אקונומי גבוה.
מרכז ספא וסאונה מפנק עם מיטות פסיפס מחוממות הצופות לים תורמות להרגשת הרוגע והשלווה. בריכת שחייה גדולה וג'קוזי בסיפון העליון משמשים את האורחים המבקשים חופשת בטן גב. קזינו, מופעים בסגנון הוליווד וריקודים, הם חלק מחיי הלילה הסוערים באונייה. שאטלים ללא עלות מהאונייה למרכזי הערים מופעל בכל נמל עגינת האונייה.
בחברת אופיר טורס מציינים שהמחירים למסלולי השייט אטרקטיביים במיוחד. לדוגמא: מסלול של 7 ימים הכולל את רומא, סורנטו/ קאפרי, טאורמינה סיצילה, קורפו יוון, קוטור מונטנגרו,זאדאר קרואטיה, קופר סלובניה וונציה איטליה. מחיר לנוסע בחדר פנימי החל מ- 1529$.