במסגרת אירועי יריד התיירות IMTM 2023, נציגי לשכת התיירות יפן JNTO) Japan national tourism organization) וצוות שגרירות יפן בישראל, הזמינו סוכני נסיעות ישראלים למפגש בנושא התיירות ליפן, שהתקיים היום (ב') במשרדי שגרירות יפן, בת"א. משמח לדעת שיפן מעוניינת בתייר הישראלי.
זה היה אירוע מכובד, כשבאולם פוזרו חוברות תיירותיות על יפן, הכיבוד היה יפני אופייני והכניס לאווירה, וכמובן חולקו תיקים עם חומרי מידע. סיקרנה אותי במיוחד חוברת בעברית "ניצולי סוגיהרה – שביל הזיכרון ביפן", סיפורו של הדיפלומט היפני, צ'יונה סוגיהארה, חסיד אומות עולם, שבתקופת השואה הציל את חייהם של אלפי יהודים, בהנפיקו להם (בהחלטה עצמאית) אשרות מעבר ליפן. מרגש.
את האירוע מובילה בנועם ומנחה בחן רב, טל חורש – נציגת לשכת התיירות יפן בישראל ומנהלת סניף Aviareps ישראל, חברת שיווק תיירות ותעופה בינלאומית מובילה. טל מוסרת לנוכחים את ברכותיו של מיצושימה קאיוצ'י – שגריר יפן בישראל, ומזמינה את סגן השגריר – טקהאשי סייצ'רו, לשאת דברים. בדבריו הוא מציין את ההתאוששות ביפן מהקורונה ומפרט את התוכניות לעתיד הקרוב, כמו השקת הקו הישיר של אל על ליפן וכן על התפתחות טיסת נוספות בין ישראל ליפן.
את ANA – חברת התעופה הרשמית של יפן, מייצגים שניים. מר גוטו – מנכ"ל ANA שבירך את הנוכחים וסיפר על חברת הענק היפנית וכולל על המטוס המיוחד. יקי כהן – נציג ANA בישראל, מעביר מצגת בה פירט על ייחוד החברה, צי המטוסים שלה, אפשרויות הטיסה והתכנון לעתיד.
מוטוהרו אונו – נציג לשכת התיירות של יפן, אשר הגיע במיוחד מהמשרד הראשי בלונדון, הציג את אפשרויות התיור האקסקלוסיבי ביפן, ובכלל זה מקומות אירוח, קולינריה, תחבורה, פארקים ואטרקציות מיוחדות. מדבריו עולה שליפן יש היצע עשיר לטיולי משפחות ולילדים, כולל פארקי שעשועים כמו באירופה ובארה"ב.
ד"ר היגוצ'י יושיהיקו (ובקיצור, יושי) – הוא נספח התרבות של שגרירות יפן, אשר חי בישראל כבר שנים, היה מתנדב בקיבוץ ולמד עיברית. יושי משתף את הקהל במנהגים מסורתיים בתרבות היפנית, "עשה ואל תעשה", ומספר על אתרים ומקומות בלתי-שגרתיים ביפן, שכדאי לבקר בהם, כולל בעיר הג'ינסים האיכותיים באוקאימה, לצפות בפיסגת הר פוג'י בטיסה במסוק, או להשתתף בטקס תה בלב גן קסום. בנוסף, כיבד בנוכחותו באירוע, גם נקאבאשי הידאקי – הנספח הכלכלי.
טל חורש מעודדת את הנוכחים לשאול שאלות ולהביע התרשמויות מהמפגש, וגם בשלב זה זורם מידע חשוב ומעניין. וכמו לכל דבר טוב, גם כאן הגענו לסיומו הרישמי של האירוע, אך המינגלינג ממשיך וגם טעימות הסאקה, שהוא יין האורז המסורתי, שאף השאלנו לו את הביטוי: "נכנס סאקה – יצא סוד".