המרכז לאמנות דיגיטלית הוזמן לאצור תערוכה חדשה במסגרת הביאנלה ה-14 בגוונגג'ו, דרום קוריאה. בתערוכה, שנפתחה ב 7.2.2023 ותוצג עד 9.7, מציגים אמנים עכשוויים מישראל עבודות חדשות וקיימות במגוון מדיומים. הביאנלה בגוונגג'ו הינה הוותיקה באסיה ואחת החשובות ביותר בעולם, ומבקרים בה בכל מהדורה מאות אלפי צופים. שיתוף הפעולה הראשוני בין המוסדות התגבש בשנתיים האחרונות, ומתוכנן להמשיך ולהתפתח בשנים הבאות בפרויקטים שיחברו בין אמנים ממקומות שונים בעולם.
האוצר: אודי אדלמן. אמנים משתתפים: יוחאי אברהמי, עזרא אוריון, זוהר גוטסמן, ינאי טויסטר ונמרוד אסטרחן, דניאל מאיר, ליאת סגל ויסמין מרוז, אסף עברון, שחר פרדי כסלו, יעל פרנק, רות פתיר, אלונה רודה, רועי רוזן. התערוכה מתקיימת בתמיכתם הנדיבה של קרן דניאל הווארד, ארטיס, ואגודת הידידות קוריאה-ישראל
הביאנלה בגוונגג'ו: מאז הקמתה ב- 1995, הביאנלה בגוונגג'ו התפתחה כפלטפורמה בינלאומית מרכזית לאמנות עכשווית ושיתופי פעולה בין-תרבותיים. לצד תערוכה מרכזית, הוקמו השנה תשעה ביתנים בינלאומיים ברחבי העיר. התערוכה של המרכז לאמנות דיגיטלית מוצגת בגלריה המרכזית של מוזיאון המדיה החדש G.MAP (Gwangju Media Art Platform) ומציגה עבודות בוידאו, מיצב, פיסול צילום ודפוס.
אודי אדלמן, אוצר התערוכה ומנהל המרכז לאמנות דיגיטלית: "שיתוף הפעולה של המרכז עם הביאנלה בגווגג'ו, נרקם בשנתיים האחרונות מתוך רצון ההדדי ללמוד, ולמצא מחוזות חדשים לפעולת האמנות. זו הזדמנות מרתקת ומרגשת לפעול במקום איתו יש לנו היכרות כה מוגבלת. התערוכה המוצגת במסגרת הביאנלה, מהווה הזדמנות משמעותית ליצירת קשרים לאמנים מישראל במזרח אסיה. זהו צעד ראשון בשיתוף הפעולה בין המוסדות, הצפוי להתפתח לעבודה משותפת של אמנים מדרום קוריאה, מישראל וממקומות אחרים, במהלך השנים הקרובות".
Irregular Objects (חפצים לא סדירים)
היא תערוכה קבוצתית אודות טבעם של אובייקטים בעולמנו, והיחסים שלנו איתם. העבודות חוקרות אובייקטים מסוגים שונים: בלתי נראים, וירטואליים, טעונים פוליטית, שלא-מהעולם-הזה וכאלו הפועלים אחרת מהמצופה. מה אופיים של יחסינו עם אובייקטים? אילו אובייקטים מתגלים כמשמעותיים יותר מאחרים? האם יתכנו סוגי אובייקטים שלא היו קיימים עד כה? מה תפקידה של האמנות ביחס לאובייקטים מיוחדים? אלה חלק מהשאלות העומדות בבסיס הפרויקט.
התערוכה מזמינה אותנו להתבונן במושג האובייקט ודרכו לשים לב מחדש לדברים הסובבים אותנו ולאלו המשמשים כמדיום תקשורת בין-אישית וקהילתית. העבודות המוצגות מאתגרות אותנו לבחון את תפקיד האובייקטים הללו בעיצוב התפישה שלנו את עצמנו ואת האחרים וכן את הדרך שבה הם מסייעים או מפריעים לתקשורת בין קבוצות שונות. העבודות מזמינות אותנו לבחון את השימוש שלנו באובייקטים ואת האופן שבו הם משמשים כדי להשפיע עלינו. פעמים רבות אנחנו מאנישים חפצים כדי לקרב אותם אלינו, וכדי לייצר בהם משמעות רוחנית או דתית ודרכם ליצור רעיון קבוצתי.
מאפיין נסתר בתערוכה מתגלה כשמתברר שבניגוד לתלת ממדיות המאפיינת אובייקטים בעולם ולמוחשיות שלהם, דווקא בתערוכה הדימויים מופשטים, שטוחים, וצמודים לרצפה או לקיר. במובן מסוים, המאפיין הזה, שהחל מאילוצים טכניים, מצביע על הקשר הבלתי אפשרי של בני האדם עם אובייקטים. הוא מסמן את החד-ממדיות שביחס ושבתפישה שלנו את האובייקטים ואת האופן שבו הם משמשים אותנו ואת אי החדירות של היחסים ביננו לבינם. התערוכה מזמינה אותנו להתבונן במושג האובייקט עצמו ודרכו לשים לב מחדש לחפצים הסובבים אותנו לרבות אלה שמשמשים כמדיום לתקשורת בין-אישית וקהילתית.
המרכז לאמנות דיגיטלית – האמוראים 4 חולון, 03-5568792. www.digitalartlab.org.il