53% מהישראלים לא יחזרו לטוס גם לאחר שייפתחו השמים לטיסות, אלא רק במקרים חיוניים. לפני פרוץ משבר נגיף הקורונה כמעט שלושה רבעים מהמשיבים (72%) נהגו לטוס פעם עד מספר פעמים בשנה (35% ו-37% בהתאמה) ורק 5% לא נהגו לטוס בכלל.
כך עולה מסקר עמדות ציבור על מנת להבין כיצד ינהגו האזרחים עם תחילתה של אסטרטגיית היציאה וחזרתו של המשק לאט למסלולו. יותר מ-1,600 משתתפים ענו על הסקר, יותר מפי שלושה מסקר ממוצע. השאלון האנונימי נגע במספר נושאים הנוגעים לחזרה לשגרה: חינוך, תחבורה ציבורית, קניות, טיסות ובילויים. המחקר בוצע על ידי פרופ' דבורה שמואלי ופרופ' דורון קלינגר מאוניברסיטת חיפה, פרופ' ערן פייטלסון מהאוניברסיטה העברית ופרופ' אבי גל מהטכניון, חברי מרכז הידע והמחקר הלאומי למצבי חירום.
לאחר שייפתחו השמים יותר ממחצית מהמשיבים (53%) השיבו, כי לא יטוסו בכלל או רק במקרים חיוניים (25% השיבו כי יטוסו רק במקרים חיוניים ו-13% לא יטוסו כלל) ורק 24% השיבו כי יחזרו לטוס כמו בעבר.
עוד עולה מהסקר, כי כמעט מחצית מהמשיבים (49%) השיבו כי ימשיכו לקנות באופן מקוון ויימנעו ככל הניתן מביקור בחנויות ובקניונים. כמו כן, 45% מהמשיבים ענו כי יגבירו את השימוש בשירותי האינטרנט והקניות במשלוחים ורק 7% ענו כי יפחיתו את השימוש בשירותים אלה. מתוצאות אלו אפשר להקיש, כי גם בתחום רכישות תיירותיות – טיסות, אתרים ולינות – תגבר הנטייה של הצרכנים לרכוש טיסות און ליין בשיטת NDC – New Distribution Capability בחברת התעופה וכך גם בתחום המלונאות והאטרקציות.
הסקר גם מראה, כי לפחות בשלבי היציאה ממשבר הקורונה, שימשך כנראה הרבה זמן, תחום הפנאי לא יחזור מהר למצב שבו הוא היה ערב פרוץ משבר הקורונה. מהסקר מתברר גם, כי 56% יפחיתו את הבילוי במסעדות, בתי קפה וברים, כאשר קיים פעם של 12% בין נשים לבין גברים.