Site icon IAS

שרי החוץ של ישראל ואיחוד האמירויות נפגשו בברלין

ברלין: האנדרטה ליהודי אירופה שנרצחו . צילום freepik

שר החוץ גבי אשכנזי נפגש אתמול (ג', ה-06 באוקטובר 2020) עם שר החוץ של איחוד האמירויות השייח עבדאללה בן זאיד בברלין. שני השרים ביקרו יחד עם שר החוץ הגרמני הייקו מאס באנדרטת השואה וחתמו בספר הזיכרונות של מוזיאון השואה.

שר החוץ אשכנזי: "כאן בברלין, במקום בו שכנה מפקדתה הראשית של החיה הנאצית, אשר גזרה את גורלם של ששה מליונים מבני עמי ושלחה אותם אל המשרפות ותאי הגזים. אני עומד כאן דומם כשר החוץ של ממשלת ישראל וכמפקדו לשעבר של צבאה, כשלצידי ניצבים שר החוץ של ממשלת גרמניה ושר חוץ איחוד האמירויות. נוכחותנו כאן יחד מסמלת את תחילתו של עידן חדש. עידן של שלום בין העמים.

חתימתנו המשותפת בספר הזכרון הינה כזעקה ושבועה משותפת: לזכור ולא לשכוח, להיות חזקים ולהבטיח שלעולם לא עוד. עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל, אמן".

אחר הצהריים מסרו שלושת שרי החוץ הצהרות לתקשורת.

נאום שר החוץ אשכנזי:

בפתח דבריי אני רוצה להודות בראש ובראשונה לידידי, שר החוץ, הייקו מאס, על היוזמה להזמין לכאן לברלין את, כבוד השר עבדאללה בן זייד ואותי, לפגישה המשותפת. הייקו, הזמנה זו היא עדות למאמציך הכנים לקדם את השלום, היציבות ושיתופי הפעולה האזוריים בין ישראל לשכנותיה.

כולי הערכה לדיאלוג הפורה בינינו ובטוחני כי דיאלוג משותף זה יניב פירות מעשיים וממשיים לאיזור, ויסייע בפתרון הסוגיות והאתגרים הרבים העומדים בפנינו. עמיתי, כבוד שר החוץ, של איחוד האמירויות, חברי עבדאללה בן זייד, אני רוצה להודות לך באופן אישי, ובאמצעותך לנסיך הכתר, מוחמד בן זייד, לממשלתך ולמדינתך על התעוזה והחזון, ועל תרומתכם האדירה לקידום הסכם השלום ההיסטורי עם ישראל. הסכם השלום בינינו מביא עימו תקווה ובשורה גדולה לאזרחי שתי המדינות, לביטחון ולשלום במזרח התיכון. בנוסף, יסייעו ההסכמים ושיתופי הפעולה בין המדינות למאבק האזורי והעולמי של המדינות במגיפת הקורונה.

ידידי, אני שמח לפגוש אותך לראשונה, באופן אישי, אחרי שיחות רבות והחלפת מסרונים בטלפון. אני חייב לומר שעל אף הזמן הקצר, אני מרגיש שנרקמה בינינו חברות אישית ואני בטוח שפגישותינו הבאות יתקיימו במשרדינו בירושלים ואבו דאבי.

לפני מספר שעות קיימנו ביקור היסטורי באנדרטת השואה. היה זה עבורי ביקור מרגש , כנציג ממשלת ישראל, כמפקד הצבא הישראלי לשעבר, וכבן לניצול שואה. אל מול אנדרטת השואה, במקום בו שכנה מפקדתה הראשית של החיה הנאצית אשר גזרה גורלם של שישה מיליונים מבני עמי, עמדנו שלושתנו דוממים, שרי החוץ של ממשלת ישראל, ממשלת גרמניה ולראשונה בהיסטוריה, שר חוץ של מדינה ערבית, והבטחנו יחד – לזכור ולא לשכוח.

כל אדם שמבקר כאן במקום הזה מבין מדוע ישראל חייבת להיות חזקה תמיד ולסמוך רק על עצמה ועל כוחנו על מנת להרחיק מלחמות ולקרב שלום. נוכחותנו כאן יחד, מסמלת עידן חדש. עידן של שלום, יציבות, שגשוג ותקווה. עידן בו נראה תיירים מהאמירויות מבקרים בחופשיות באתרים הקדושים לשלוש הדתות וכן נראה תיירים ואנשי עסקים ישראלים טסים ישירות לאמירויות.

לפני מספר דקות סיימנו פגישה טובה וחיובית במהלכה דנו בקידום סוגיות אסטרטגיות משותפות, הצורך לפעול במהרה לקידום יחסים מלאים. אני שמח שהצלחנו לקדם סוגיות חשובות בתחום הנפקת אשרות, הקמת השגרירויות והסדרי התעופה בין המדינות, ואני מקווה שכבר בקרוב נוכל לחתום על ההסכמים החשובים בנושאים אלו ובנושאים אחרים נוספים.

היציבות הביטחונית באזור והברית בין המדינות הן אינטרס אזורי ועולמי משותף לכולנו. הסכמים אלו בין המדינות הוא תוצר של פעילות דיפלומטית, ושיח משותף רב שנים, בהובלת משרד החוץ, שהניחו את היסודות להסכם השלום בין המדינות.

ומעל הכל, ללא שיח ישיר וללא מנהיגות אמיצה – אין ולא יכול להיות שלום בין עמים. הדרך היחידה לפתרון של שלום, צדק, וביטחון מושגים באמצעות צעדים דו-צדדיים בוני אמון וכבוד הדדי. אני קורא בהזדמנות זו לפלסטינים לשוב לשולחן המשא ומתן. ככל שנדחה את הדיונים ואת המשא ומתן ביננו על מנת להגיע להסכמים – כך אנו מעבירים לדורות הבאים מציאות קשה ומורכבת.

אחנא ג'מיעאן אוולאד אבראהים ומכתוב עלינא נעיש בסלאם. אנו כולנו בני אברהם ונגזר עלינו לחיות בשלום. אינשאללה ואמן".

Exit mobile version