למרות משבר התיירות בשנת הקורונה, למשרד התיירות הוגשו 72 בקשות להקמה והרחבה של מלונות חדשים. המשרד אישר מענקים ליזמים בסכום של למעלה מ-70 מיליון ש"ח להקמה של כ-900 חדרי לינה חדשים. לדברי שרת התיירות, אורית פרקש הכהן: "את המשבר הזה צריך לנצל ולהפוך להזדמנות!".
משרד התיירות ממשיך לסייע לתעשיית התיירות המקומית, ובאמצעות מינהלת ההשקעות במשרד, אישר לאחרונה בקשות יזמים למענקים לשנת הקורונה 2020, בסכום כולל של 73,612,443 ₪. על פי הבקשות שאושרו, בהתאם לחוק עידוד השקעות הון, צפויים בשנים הקרובות להתווסף להיצע חדרי הלינה בישראל, כ-900 חדרי לינה חדשים. על אף המשבר הקשה ביותר שחווה ענף התיירות, גם בתקופה זו, המשקיעים מביעים אמון בתעשייה ומבקשים להקים ולהרחיב בתי מלון, ולהסב מבנים לבתי מלון או להשיב לייעודם המלונאי מבנים, שמשמשים היום לצרכים אחרים.
המענקים לשנת 2020 מוקצים להקמת 4 בתי מלון ברחבי הארץ. המענק הגדול ביותר בסכום של 40 מיליון ₪, צפוי להינתן למלון שיכלול 254 יחידות אירוח, במתחם איירפורט סיטי, הסמוך לשדה התעופה בן גוריון. בין היתר, יינתנו מענקים גם להקמת בתי מלון באילת ובים המלח, שני אזורים אשר בהם נמצאים כ-30% מחדרי המלון בישראל. נוהל המענקים לשנת 2020 התפרסם בחודש אוקטובר האחרון ונפתח לפניות המשקיעים למשך חודשיים. סך הכל, הוגשו למשרד 57 בקשות במסלול נוהל הקמה והרחבה, ו-15 בקשות במסלול הסבה והשבת מתקנים לייעוד תיירותי. עוד אמרה שרת התיירות: "דווקא בתקופה כזו אני שמחה שאנחנו במשרד התיירות תומכים בהקמה של פרויקטי תיירות ומלונות חדשים שיהוו גלגלי צמיחה למשק כולו״.
מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי: "מדובר במספר גבוה מאוד של בקשות דווקא בתקופת משבר הקורונה. זהו נתון המצביע על רצונם של המשקיעים להמשיך בתנופת הבנייה התיירותית. אני שמח לראות שגם היזמים מאמינים בתיירות ובאפשרויות הרווח העתידיות, כי בסופו של דבר התיירות היא מנוע צמיחה משמעותי לכלכלת ישראל".
למרות המשבר הכלכלי העולמי כתוצאה ממגפת הקורונה, משרד התיירות ממשיך לפתח את התשתיות התיירותיות ולחזק את אלו הקיימות, כהכנה לחזרת התיירים שמגיעים מחו"ל, וכן לתיירות הפנים, שהתחילה בימים אלו לשוב לפעילות. כידוע, משבר הקורונה קטע את הגידול המתמשך בתיירות הנכנסת, שהגיע לשיאו ב-2019 עם למעלה מ-4.5 מיליון תיירים. התיירות הייתה הראשונה להיפגע מן המשבר וצפויה להתאושש אחרונה בגלל המגבלות החמורות שהוטלו בכל העולם. במהלך המשבר, משרד התיירות החליט להתמקד בשימור ובטיפוח התשתיות התיירותיות והמשך סיוע ליזמים כדי להתכונן לחזרת הצמיחה. יוזכר כי תעשיית התיירות תורמת למשק מדי שנה (עד למשבר הקורונה) 40 מיליארד ₪.