Site icon IAS

"משרד האוצר החליט לשבת שבעה על ענף התיירות הנכנסת"

כנסת ישראל: . צילום עוזי בכר

"עמדת משרד האוצר כלפי ענף התיירות, כפי שהושמעה היום בוועדת הכספים אינה נטועה בעובדות ומספרים כפי שמצופה. הנחת העבודה של האוצר כי לא תהיה תיירות בין מדינות בשנה הקרובה לפחות, סותרת את הנחת העבודה, הפעולות והתקציבים של מרבית ממדינות העולם. למשרד האוצר בישראל יש תובנות בנושאי תיירות שסותרות מסמכי עבודה של מוסדות הכלכלה העולמיים", כך יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל, שהשתתף הבוקר בוועדת הכספים של הכנסת.

"אנו מחזיקים בפוטנציאל של מאות מיליוני דולרים בהזמנות הקיימות במערכת לסתיו והחורף הקרובים ולשנה הבאה. למעט משרד האוצר בישראל, בשאר העולם עובדים ומשקיעים במתווה היציאה מהמשבר. התנועה העולמית כבר החלה להתחדש מעט במזרח ותפתח בחודש-חודשיים הקרובים באופן הדרגתי בשאר העולם".

לראיה – הבוקר בזמן התכנסות הוועדה חברת יונייטד אירליינס הודיעה שהיא מתכננת לחדש את טיסותיה לישראל. בנוסף, גם חברת היינאן הסינית הודיעה כי תחדש את טיסותיה בסביבות אוקטובר, ברגע שישראל תאשר זאת.

"בכדי לממש את הפוטנציאל העסקי של מאות מיליוני הדולרים שישראל משוועת להם כבר עכשיו ותזדקק להם עוד יותר בחודשים הבאים – הצענו יחד עם משרד התיירות שלא לשתק את פעילות השיווק, שעיקרה תחזוקת ההזמנות הקיימות ועדכונן השוטף. יותר מתמיד, היום זה קריטי לשמור על קשר עם הלקוחות בחו"ל, תוך בחינת רגישויות והעדפות חדשות שינבעו מהמשבר והתאמתן לתמונת התעופה וכלל התיירות החדשה שתהיה".

"לצערנו הרב, משרד האוצר החליט לשבת שבעה על ענף התיירות הנכנסת בעודה בחיים", ציין פתאל. "הגעת תיירים לישראל בעוד מספר חודשים, תהיה אפשרית בתנאי שהמארגנים יעבדו על זה כבר היום בגיבוי תכניות שיווק, קידום ושיח עם הלקוחות בחו״ל באמצעות ובשיתוף משרד התיירות. אולם בפועל, משרד האוצר החליט לשתק לחלוטין את פעילות משרד התיירות ובתוך כך את פעילות מארגני התיירות הנכנסת לישראל".

יוסי פתאל: מנכ"ל לשכת מארגני התיירות. צילום יח"צ

משרד התיירות היה היחידי שהציג היום בוועדת הכספים נתונים כלכליים של הקורה בעולם ופעולות שעושות ממשלות מובילות, שבכל הנוגע לנושאי קורנה, ישראל משתדלת להשוות את עצמה אליהן. ראוי שגם בנושא התיירות נשתווה אליהן, שאם לא כך נפסיד בתחרות והתיירים יברחו למדינות כגון קפריסין ויוון – מה שיוביל להפסד של מיליארדי שקלים לכלכלה הישראלית בשנת התיירות הבאה".

עוד הוסיף פתאל: "צדק יו"ר הועדה פורר שדרש ממשרד האוצר לתת למשרד התיירות לנהל את התיירות ולא להקפיא את הפעילות ובכך ליצור נזק. אנו תקווה שמשרד האוצר יחזור להיגיון המתבקש המבוסס על עובדות ומספרים, אשר מוכיחים פוטנציאל אמיתי שקיים אצלנו וגם העברנו לעיונו דוגמאות".

חשוב להוסיף כי ענף התיירות הנכנסת הוא ענף הייצוא ה 6 בגודלו, המייצר מאות אלפי מקומות עבודה בישראל. השרשור מאיתנו והלאה הוא רחב – מדריכי דרך, נהגי אוטובוס, בעלי מסעדות ואטרקציות, עובדי בתי המלון ולמעשה כל איש מקצוע שתייר נתקל בו כשהוא מגיע לישראל. התיירות הנכנסת מכניסה כסף רב למדינה ובעיקר ביישובי הפריפריה. "אנחנו התרופה ליום שאחרי הקורונה", מדגיש פתאל. "ככל שאולי זה נראה מוזר שאנחנו רוצים לעבוד עכשיו, בשיא המשבר – הרי שבעצם אין הגיוני מכך. ענף התיירות  עובד בטווחים של חודשים קדימה. אנחנו רואים ברחבי העולם מאמצים כבירים של מדינות להביא תיירים לאחר המשבר. אם לא נהיה במשחק נפסיד מיליארדי שקלים בשנת התיירות הבאה".

לשכת התיירות הנכנסת כוללת כ 1,600 מארגנים בעלי קשרים ומומחיות להבאת תיירים לארץ. הם מתחייבים כי בהשקעה נמוכה יחסית, של עשרות מיליוני שקלים בודדים שיאפשרו להם לעבוד עכשיו ולתחזק הזמנות עתידיות, הם יחזירו פי עשר ויותר לאחר מכן לקופת המדינה.

"אני קורא לאוצר להסתכל בראייה קדימה ולא לשים פלסטרים בלבד ומפציר בהם – תנו לנו לעבוד!  במשבר הכלכלי שאנו נמצאים בו מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה לוותר על הפוטנציאל האדיר של התיירות הנכנסת", מסכם פתאל.

Exit mobile version