Site icon IAS

לראשונה: פסטיבל 'בא לי גליל' – אביב קולינרי באשכול בית הכרם

נופים ירוקים בבית הכרם בגליל. צילום שוש להב

תמיד משמח לשמוע על פסטיבל חדש המתקיים בארצנו. הפעם מדובר באשכול בית הכרם, שיפתח את עונת האביב, לראשונה, בפסטיבל קולינריה ייחודי, שידגיש ויחשוף את העושר הקיים בחבל ארץ זה, אותו לא רבים מכירים: 'בא לי גליל' – אביב קולינרי בבית הכרם. הפסטיבל, שכאמור הוא הראשון מסוגו באזור, יתקיים במהלך שני סופי שבוע ארוכים, מחמישי עד שבת, 24-26.3 31.3-2.4 ויחשוף בפני חובבי הקולינריה והטיולים את האזור המאגד בתוכו תרבויות אוכל וקולינריה שונות ומגוונות, בתי אוכל, דמויות מרתקות, מסלולי טיול, סדנאות בישול וליקוט, מחלבות, יקבים, אטרקציות – והכל אל מול נוף גלילי עוצר נשימה.

אז אם אתם מחפשים את הדבר הבא? או בא לכם לטעום מטעמים ממטבחים מגוונים? ואולי מתחשק ללקט צמחים וירק בעצמכם? מבוקשכם ינתן לכם בפסטיבל הקולינריה – 'בא לי גליל' הראשון, שיתקיים בהפקת 'אשכול בית הכרם' ויספק שלל הזדמנויות לגלות ולהכיר מקומות מיוחדים, דמויות מרתקות וטעמים מגוונים. בימי הפסטיבל יתקיימו סיורי ליקוט ותרבות, בתים מארחים, סדנאות בישול עם שפים ואנשי קולינריה מוכרים, ביניהם השף עומר אלוואן, מוזנה בשרה, אהוד סוריאנו – מומחה שמן זית, לצד הדגמות, הרצאות וימי שוק ססגוניים. בפסטיבל יושם דגש על כרמי הזיתים העתיקים ושמן הזית המשובח המאפיינים את האשכול.

חגיגה קולינרית של גבינות ויין בחוות רום, הר כמון. צילום שוש להב

אשכול בית הכרם

אשכול בית הכרם מאגד בתוכו שמונה רשויות: כרמיאל, משגב, בענה, מג'ד אל כרום, ראמה, נחף, דיר אל אסד וסאג'ור. אוכלוסיית האשכול מעורבת ומובילה דו קיום בין מגזרים החיים יחד זה לצד זה ומקדמים עסקים, תיירות, תרבות ועוד. האשכול מאופיין בקהילות מגוונות, דתות שונות וצורות חיים שונות: כפרים, ערים, מושבים, ישובים קהילתיים וקיבוצים ובכל ישוב רקמה אנושית, פסיפס דמויות וסיפורי חיים מרתקים.

משה קונינסקי, ראש העיר כרמיאל ויו"ר אשכול בית הכרם: "פיתוח פעילות תרבותית משותפת בבקעת בית הכרם, הינו הדרך לחשיפת האוצרות התיירותיים, הכלכליים ואיכות החיים הקיימים באזורנו. אני מזמין את כולם להנות מחוויה קולינרית ותרבותית במשך שלושה ימים, בואו לגליל! רונית עובדיה, מנכ"לית אשכול בית הכרם: "מרחב אשכול בית הכרם הוא חבל ארץ שלא רבים מכירים לעומק, בזכות פסטיבל 'בא לי גליל' הראשון, אני סבורה שרבים ייחשפו לטעמים ולתוכן הרב באזור, בשלל האירועים והפעילויות שיתקיימו בפסטיבל. אני גאה להוביל את עשיית אשכול בית הכרם שיוזם ומוביל תיירות קולינרית משובחת".

קולינריה משובחת באשכול בית הכרם, שכדאי לכם לחוות

האשכול מוביל הפקה ייחודית במהלכם יזכו המבקרים להנות מעושר קולינרי, תרבותי, במטבחים מגוונים לצד סדנאות בישול, סיורי ליקוט, סיורים מודרכים ושלל פעילויות לכל המשפחה. להלן המלצה על המקומות אותם חוויתי בהדרכתם של איתן עומר – מנהל חממת התיירות באשכול בית הכרם ומורה דרך, ואוהד רוט – מפיק פסטיבל "בא לי גליל" ומדריך סיורים קולינריים. תגיעו, תטעמו, תתענגו וספרו לחברה:

אוהל האירוח הבדואי של זיאד וזאדה. צילום שוש להב

* תחת עץ התות בסלאמה

זיאד, איש טבע בכל רמ"ח אבריו, מומחה במלאכת הגישוש וזאדה רעייתו, בשלנית בחסד, פתחו את ביתם ומקבלים אורחים בחצר ביתם, תחת צילו של עץ התות היפהפה ומספרים על אורח החיים הבדואי, הזיקה לטבע והמהפך שחל בשנים האחרונות בחברה הבדואית. אחרי הרצאה מרתקת של זיאד, מתכנסים לארוחה בדואית המוגשת בחצר הבית או באוהל הבדואי המעוצב באופן אותנטי שבחצר הבית. מאכלים מיוחדים בעונת האביב: סלט ג'רג'יר, סלט לוף, חוביזה מטוגנת עם בצל ותבלינים, מג'דרה, עלי גפן ועוד…

מיקום: בוויז, החוויה הבדואית.

מתי? כל ימות השבוע, בתיאום מראש.

לפרטים נוספים: זיאד 052-2846515

* איטליה בכפר

מוויס חוסאם ומימי אשתו, לשעבר בעלי מסעדת "אחוזת שולמית" הוותיקה מראש פינה, שלא צלחו את משבר הקורונה ונאלצו לסגור את המסעדה, חזרו לכפר והחליטו לפתוח את מסעדת 'אלסובאט', החבויה בין סמטאות גרעין הכפר העתיק בראמה. המסעדה משלבת טעמים ומנות מהמטבח האיטלקי והמקומי בצורה ייחודית, עם ניחוחות מטבח ים תיכוני עשיר. בעלי המסעדה חיפשו מקום לשלב מסעדה וקונדיטוריה (מימי במקצועה שף קונדיטור) ברמה גבוהה ומצאו בלב גרעין הכפר העתיק, ראמה, מבנה אבן עתיק בן למעלה ממאה שנה, ששיחזרו תוך שימור מוקפד על מקוריות המבנה.

לאחרונה נפתחה המסעדה ולצידה קונדיטוריה עם תפריט חורפי, הכולל, גם מרק ערמונים, ריזוטו פטריות וערמונים, מסאח'ן עוף, פסטות וכמובן פיצות שף  איטלקיות מעולות. מנות קינוח מעוררות השראה של מימי: עוגת גבינה, טרימיסו, טארטאטיין וקרם בורלה.

איפה? בוויז, רחוב אלסובאט, ראמה.

שעות פתיחה: כל ימות השבוע מלבד שני, משעה 10.00 עד 23.00

לפרטים נוספים: מויס חוסאם  052-3471010

פייסבוק: https://www.facebook.com/alsobatrest/

אינסטגרם: https://www.instagram.com/alsobat_rest/

'חוות רום', חוות עיזים במרומי הר כמון. צילום שוש להב

* חוויה ב'חוות רום'

'חוות רום' היא חוות עיזים במרומי הר כמון, סמוך לעיר כרמיאל, השוכנת מול נוף מרהיב. בכל בוקר יוצאות העיזים למרעה הפתוח בחורש הים תיכוני המקיף את החווה, מה שגורם לחלב עשיר, ובזכות זה הגבינות המופקות מחלב העיזים, בריאות ואיכותיות יותר, כשכל גבינות החווה מיוצרות בעבודת יד. החווה מוקפת גני ירק שופעים, בוסתנים מגוונים, חממה, דיר ומחלבה. העיבוד החקלאי מיטיב עם האדמה ומנצל את טובה, תוך צמצום ההשפעה הסביבתית המזיקה.

בחווה פועל גם מפעל שיקום תעסוקתי לנפגעי נפש, שלוקחים חלק בעבודה פעילה בכל ענפי המשק ומייצרים, בין השאר, עציצי 'סקולנטים' בגדלים שונים. בחווה פועלת גם "הכפרייה" – מעדניית בוטיק ובית קפה, פתוחה לקהל הרחב בימי שישי (כשר), ומרכז מבקרים בו נהנים האורחים מסדנאות וקורסים שונים, כדי שירגישו קרבה לאדמה, לעצמם, למקורות המזון וכמובן אחד לשני.

החווה פתוחה רק לקבוצות בתיאום מראש. את גבינות החווה ניתן לרכוש באתר.

מיקום: בוויז, "חוות רום – מחלבת עיזים שמחות".

לפרטים נוספים: אורי תלם 052-4457777

אתר: https://havatrom.co.il/

פייסבוק: https://www.facebook.com/havatrom

* ליקוט ויצירה בבית דולב

אסתי ואבי דולב, מהישוב צורית באשכול בית הכרם, הקימו בביתם 'בית דולב', מרחב יצירה ייחודי המשלב בין שני עולמות, פסיפס ובישול. ביתם ממוקם על פסגת הרכס, מול נוף פתוח ואוויר הרים צלול. אסתי דולב, בעברה שפית במלון מצפה הימים, ולצידה ידו האמנותית של אבי דולב, המורגשת בכל פינה בבית, הפכו את הבית והמטבח רחב הידיים, למסעדה ביתית ומרחב לסדנאות בישול ופרגולה יפהפייה לאירוח, לצד סטודיו לאמנות שבו מתקיימות סדנאות פסיפס של אבי. אסתי מעבירה בבית דולב סדנאות בישול. במסגרתן, האורחים יוצאים לליקוט מהגינה ויחד עם אסתי, מבשלים ארוחה מלאה. בסיום שלב הבישול, מתקבצים סביב השולחן, ונהנים מהמטעמים שהכינו בתוספת מנות שהכינה השפית, עם כוס יין טוב ונהנים מכל ביס. במסגרת הסדנא, אבי דולב, עורך סקירה קצרה על תולדות הפסיפס ולאחריה המשתתפים לומדים להכין פריט שימושי מצופה פסיפס קרמיקה.

מנות מיוחדות: מתבל זעתר מהשדה עם לימון  כבוש, ארטישוק טרי ביין לבן ושמן זית, קרוסטיני מלחם מחמצת עם ממרח חציל וגב' לבנה עיזים, טרטר אינטיאס עם סלט פומלה, בורקס פתוח מבצק עלים חמאה עם תבשיל תרד בר וחובייזה על קרם גבינות, גב' ברי עיזים בגריל עם דבש מתובל ומשולשי בצק עלים ביתי ועוד… משך הסדנה כשעה וחצי.

איפה? בוויז, 'בית דולב' רח' ארז 2 צורית.

תיאום והזמנה מראש בלבד!

אין הגבלה על ימי הפעילות, כולל שישי שבת.

לפרטים נוספים: 054-5866313 052-4610667

ליקוט ויצירה בבית דולב. צילום שוש להב

פסטיבל בא לי גליל – אביב קולינרי בבית הכרם

היכן? רחבי אשכול בית הכרם.

עלות? מרבית הפעילויות ללא תשלום, חלק מהסדנאות בתשלום מסובסד ובהרשמה מראש: אתר אשכול בית הכרם

מתי? שני סופי שבוע חמישי עד שבת 24-26.3 / 31.3-2.4

טלפון לבירורים: 04-8276500

פייסבוק: https://www.facebook.com/beithakeremcluster

פרטים נוספים והרשמה: פסטיבל בא לי גליל – אביב קולינרי בבית הכרם  

לתוכניית הפסטיבל:  לחצו כאן

Exit mobile version