יריד התעופה והתיירות של דובאי ATM 2022 נפתח היום (ב') באופן רשמי ויתקיים במשך 4 ימים (9-12.5). היריד וטקס הפתיחה מתקיימים על רקע הסכמי אברהם, שנחתמו ב-2020 ואשר הובילו לשיתופי פעולה היסטוריים בין ישראל לבין איחוד האמירויות הערביות, בחריין ומרוקו. שיתופי הפעולה הכלכליים שנוצרו בעקבות ההסכמים מובילים להזדמנויות עסקיות לשני הצדדים ומביאים להגדלת ההשקעות הזרות בישראל ולגידול בתנועת התיירות.
הסדר, האירוח וקבלת הפנים יוצאים מגדר הרגיל והמארחים עושים כול מאמץ להנעים את הביקור ביריד ואף מחוצה לו, המינגילינג עם נציגים, סוכני נסיעות, חברות תעופה ועיתונאים מכול העולם נעים וידידותי מאוד, ויוצר שיתופי פעולה עתידיים בענף. לצד התצוגות, מתקיימים פנלים ודיונים מעניינים, פאר כזה לא נראה לדעתי מעולם ביריד תעופה ותיירות בעבר.
היריד מחולק לשני מתחמים מרכזיים: באחד מוצגות חברות התעופה המובילות של איחוד האמירויות ומדינות המזרח התיכון, ובשני מציגים מדינות מהעולם וביניהן: בולגריה, פולין, איחוד האמירויות, בחריין, עמאן, ירדן, ערב הסעודית, בלרוס, סלובניה, קרואטיה, מונטנגרו, מצרים, אזרבייג'ן, טורקיה, קפריסין, איטליה, גיאורגיה, מרוקו, אינדונזיה, תאילנד, קוריאה, אפריקה, מלזיה, איי המלדיביים והודו.
לאור הביקוש הרב מצד גופי תיירות ישראליים, וביניהם עמותות תיירות, מלונות וסוכנים, הציב משרד התיירות ביתן בגודל של מאות מ"ר בו 17 חברות ישראליות. ביריד נערכות פגישות עם בכירים בתעשיית התיירות של איחוד האמירויות, ובעיקר עם סיטונאים וסוכנים מהגדולים והמוכרים ביותר, במטרה לחשוף בפניהם את ישראל כיעד תיירותי אטרקטיבי לתושבי המקום.
השנה היריד מתמקד בענף התעופה. עפ"י נתונים של חברת המחקר Mordor Intelligence, תעשיית התעופה של המזרח התיכון צפויה להתרחב בשיעור צמיחה שנתי של יותר מ-6% במהלך השנים 2022-27. חברת המחקר מציינת, כי במקביל להתאוששות ההדרגתית בתנועת הנוסעים הבינלאומית, מגזרי התעופה של המזרח התיכון הראו עמידות יחסית בתקופת הקורונה וכעת ממשיכים להראות סימני צמיחה.