Site icon IAS

זמן אוזו: פסטיבל האוזו הגדול של ישראל בחודש מאי 23

אוזו ומנות ראשונות בסלון יווני. צילום שירן כהן שי

רשת "סלון יווני" טברנת של השף גיא פרץ, יוצאת עם פסטיבל האוזו הגדול ביותר בישראל, שכולל מעל 70 סוגי אוזו ותפריט יווני חדש, על טהרת הדגים הטריים והגבינות המשובחות ומיובאות מיוון, בסניף התל אביבי ועל טהרת הבשר בסניף של אשדוד. סלון יווני ידועה כמסעדה המייצרת לציבור הישראלי חוויה יוצאת דופן, מבלי להחתים דרכון, של קולינריה, תרבות ומוזיקה יוונית. עם תפריט שמורכב מחומרי גלם שחלקם מיובאים מהאיים של יוון, לצד תפריט של משקאות המבוססים על האוזו שמיובא אף הוא כולו מיוון. את הפסטיבל נפתח עם צ'ייסר של אוזו על חשבון המסעדה לכל אורחי הרשת.

ישראלים אוהבים אוזו: האוזו הפך למשקה שישראלים אוהבים במיוחד. מדובר במשקה אלכוהולי מזוקק בטעם צמח האניס, השייך לקטגוריית משקאות האפריטיף ובדרך כלל מיוצר אך רק ביוון. בדומה ל"ערק" בלבנון או ל"ראקי" בטורקיה, נחשב האוזו כמשקה הלאומי של יוון, ומסמל את הזכות והצלילות של נוף מי הים הזכים והשמים התכולים. לפי האגדה המשקה גם נקרא: "חלב האריות". לרוב משרים באלכוהול 96% זרעי אניס, ליקוריץ וצמחים אחרים מהמשפחה, כך שהתערובת הספציפית היא סוד שמור ומוגן של כל אחד ואחד מיצרני האוזו הידועים ביוון.

התמיסה שמתקבלת אחרי ההשריה נקראת Ouzo Yeasts, למרות שאין בה שמרים, ואותה מזקקים לחוזק של 80% אלכוהול. היצרנים הטובים לוקחים את התזקיק הזה ומדללים אותו במים עד לריכוז של 40% אלכוהול. אחד הסוגים הפופולאריים במסעדת השף "סלון יווני" הוא האוזו היווני "מלטמי", של חברת א.ג.ת.ד. מדובר במזקקת " גאטסיוס " שמייצרת את האוזו נוסדה בשנת 1878 על ידי תמאסיס גאטסיוס שהגיע ליוון מהעיר קונסטנטינופול-טורקיה. כיום מנהלים אותה בני הדור הרביעי של המשפחה. אוזו "מלטמי" בעל מתכון רך, ארומטי ומיוחד מאד למשקה האניס ומשלב הרמוניה נפלאה של טעמים ורכיבים בלווי בריזה נהדרת מן הים.

במסגרת פסטיבל האוזו של רשת סלון יווני, יקבל כל אורח בכניסה צ'ייסר של אוזו על חשבון המסעדה ויוגש תפריט של מנות מובחרות לצד משקה אוזו יווני, מבין 70 הסוגים שמוגשים במסעדה, כיאה למסורת היוונית ובהתאם לפרשנות של השף גיא פרץ. השף גיא פרץ, אחד הוותיקים בתחום ושף שידוע כמכתיב טרנדים, זיהה את הפוטנציאל שגלום בישראלים ובאהבתם ליוון ופתח את הקונספט "סלון יווני", טברנת שף, הכולל ערבי טברנה עם מוזיקה חיה, אמנים מהארץ ומיוון, אוכל יווני שמוגש על השולחנות ואלכוהול משובח.

סלון יווני – טברנת שף בתל אביב ובאשדוד,

ראשון-חמישי משעה 18:00 עד אחרון הלקוחות.

יום שישי פתוח בין השעות 16-12.

במלון ווסט ת"א, הרצל רוזנבלום 12,

במלון ווסט אשדוד, הטיילת 21, טל': 050-7740025

https://salonyevani.co.il/

קוקטייל אוזו פסיפלורה. צילום שירן כהן חי
Exit mobile version