Site icon IAS

"הנפגעים מביטול חלוקת הדיבידנד, בעלי המניות החיצוניים ולא הבעלים"

ישיבה של ועדת הכלכלה, בנושא רשת ישרוטל. צילום דוברות הכנסת, דני שם טוב

*סמנכ"ל הכספים של ישרוטל: מי שנפגע מביטול חלוקת הדיבידנד זה בעלי המניות החיצוניים ולא הבעלים – מי שהקדים להזמין חופשה שילם מחיר דומה לשנה שעברה*

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ מיכאל ביטון, יזם ישיבה מיוחדת על רקע הפרסום על כוונת רשת ישרוטל, שקיבלה מענקים מהמדינה בשל הקורונה, לחלק דיבידנד לבעלי המניות. היו"ר ביטון אמר כי "חברה שמקבלת סיוע של המדינה בעשרות מיליוני שקלים לא יכולה להגיד ביד אחת קשה לנו השנה, וביד שנייה לחלק דיבידנדים בעשרות מיליוני שקלים ולהעלות מחירים באופן דרמטי". הוא שאל את נציגי הממשלה האם ידוע כמה חברות קיבלו מענקים וחילקו דיבידנדים והאם יש הגבלה על כך והפקת לקחים בעקבות האירוע?

סמנכ"ל הכספים של ישרוטל, משה מגיד אמר כי ישרוטל קיבלה פיצוי על הנזקים של שנת 2020 ולא 2021, וכי כל שנה נמדדת בפני עצמה. הוא הוסיף: "אני לא חושב שזה נכון לחבר שנים ולהגיד שבגלל שברבעון השני של 2021 ישרוטל הצליחה להרוויח כסף נמדוד אותה לפי 2020. לגבי הדיבידנד זו החלטה של הדירקטוריון הוא הבין את הביקורת ולכן החליט לבטל. מי שנפגע יותר מכל זה בעלי מניות חיצוניים ולוו דווקא הבעלים, הם לא זקוקים לדיבידנד. לגבי המחירים, מי שהזמין מוקדם ולא חיכה הזמין במחירים שדומים לשנה שעברה. בהתחלה המחירים היו סבירים וכשנשארו מעט חדרים המחירים עלו. אנחנו בודקים את המחירים כל הזמן יש מקומות שמחירים מאוד זולים".

נציגת משרד האוצר, נעם דן, התייחסה לנושא אפשרות של הגבלת חלוקת הדיבידנדים למי שקיבל מענקים, ואמרה כי תעביר זאת לדרגים הבכירים במשרד כדי לבחון להוסיף קריטריון כזה.

מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, אמר כי ברור שהייתה לישרוטל טעות בשיקול הדעת, אך הוא ביקש להזכיר כי מדובר ברשת שמחזיקה מלונות בפריפריה והפריחה את מצפה רמון ומשקיעה מאות מיליוני שקלים בלמעלה מעשרה פרויקטים חדשים. "אנחנו רוצים שהם ימשיכו להשקיע ולא ירגישו נרדפים וצריך לשמור על פרופורציות", אמר הלוי.

Exit mobile version