ועדת החוקה אישרה היום (ד') פה אחד לקריאות 3-2, את "חוק איי תיירות". על אף התנגדות משרד הבריאות, תהיה הממשלה רשאית להכריז על אזורים נוספים כאיי תיירות. כמו כן, יהיה על הממשלה לבחון הקלות לאטרקציות, עסקים ופעילויות נוספות באזורי איי התיירות וכן לשקול הקלות למי שיישא "אישור החלמה". כמו כן, יהיה על הממשלה לקבוע פטורים מבדיקות בכניסה לאיי התיירות לתושבי האזור עם מוגבלות ולילדים, בהתאם לסוגי מוגבלות והגילים שתקבע הממשלה. הכרזת קבינט הקורונה על "אי תיירות" תיכנס לתוקף לאחר 24 שעות, כדי לאפשר היערכות לכלל הגורמים.
היו"ר, ח"כ יעקב אשר, קבע כי נוסח החוק יהיה: "רשאית הממשלה להכריז על העיר אילת, או על אזור עין בוקק – חמי זוהר, או על אזור אחר בישראל שהוא רשות מקומית נפרדת, או אזור מבודד במועצה אזורית, כאזור תיירות מיוחד, אם התקיימו לגביו התנאים המפורטים ולאחר ששקלה את הפגיעה בזכויות כתוצאה מההכרזה".
התנאים שפורטו בנוסח הוועדה, התבססו לדברי היו"ר ח"כ אשר, על התנאים שציינה הממשלה כהסבר לאפשרות להכריז על אילת וים המלח: רמת תחלואה נמוכה באופן משמעותי וכן ביחס לרמת התחלואה הכללית בישראל, ומצב התחלואה הכללי בישראל מאפשר הכרזה לפי עמדת משרד הבריאות. כמו כן, כי ניתן לערוך בדיקות קורונה מידיות בזמינות ובכמות הנדרשת בתוך זמן סביר. כמו כן, שלא עומדות בתוקף תקנות סגר במדינה כולה וכי המאפיינים הגיאוגרפיים של האזור מאפשרים את ניטור הכניסות, וכי הפעילות הכלכלית של האזור מבוססת במידה ניכרת על פעילות תיירותית והיקף הפעילות התיירותית מצדיק זאת, וכי נגרמה פגיעה חמורה בפעילות הכלכלית כתוצאה מההגבלות על הפעילות התיירותית.
במהלך ההצבעות אישרה הוועדה את הסתייגות סיעת ישראל ביתנו, שקבעה כי ההכרזה על אי תיירות תובא לוועדת החוקה מראש, לאחר שחברות הוועדה מטעם סיעת כחול לבן יצאו מהאולם לזמן קצר. יו"ר הוועדה הגיש רביזיה וההסתייגות נדחתה. היו"ר ח"כ יעקב אשר: "תהיה חובה לממשלה לפעול בשוויוניות. אם זה לא יבוא לפחות בצורה המרוככת שדיברנו עליה, כאשר יתברר לכם שיש אפשרות לערים נוספות, זו חקיקה פרסונלית. "אנחנו דנים חודשים בחוק הקורונה הגדול ויש קהות חושים בחשיבה שלא יוצאת מהקופסה. לא יכול להיות שתוך כדי תנועה, מתברר שיש עוד כלים שלא נמצאים בתוך החוק הגדול שניתנו לממשלה כדי לטפל בדברים ולא תכללו אותם. אתם מתנגדים לשלושת הדברים העיקריים שהוועדה, על כל קצוותיה, חושבת שאתם טועים בהם".
בנוגע לאפשרות של ערים נוספות, אמר: "אם זה לא יבוא לפחות בצורה המרוככת שדיברנו עליה, כאשר יתברר לכם שיש אפשרות לערים נוספות, זו חקיקה פרסונלית. יש גבול להתעקשות שלכם, מה אנחנו לא מקצועיים? יושבים שלושה בחדר ויודעים טוב יותר מכולם? אנחנו הולכים בהיגיון ומרככים את הדברים, הסכמתי להצעה שהגיעה גם ממשרד הבריאות, שיהיה כתוב אילת וים המלח ותינתן אפשרות לחשוב. אנחנו כוועדת החוקה, לא יכולים להיות לא שוויוניים. אני לא בא ומכתיב או משנה משהו, אלא אומר שנקבל אם הממשלה לא תקבע ערים נוספות לאחר שזה נבדק. אתם יכולים להסתייג ואנחנו רוצים להעביר את החוק הזה".
עו"ד נינא כהן קרן, מהייעוץ המשפטי של משרד הבריאות: "לשאלה איזה אזורים ייקבעו בהכרזה, יש סיבה של ייחודיות גיאוגרפית, ניתוקם מאזורים אחרים, היכולת לנטר ולשמור על סטריליות ייחודיות לשני האזורים הללו, ולכן ביקשנו שהנוסח יישאר כממשלתי". בהתייחסה לדרישת היו"ר ח"כ אשר, להקלות שתאפשר תעודת מחלים במקרה של קביעת אזור מוגבל, או בהגבלות על יציאה מהבית, אמרה עו"ד כהן קרן: "לעמדתנו, זהו נושא חדש שאינו נוגע להצעת החוק ולהכרזה על אזור תיירותי. זה נושא שיש לשקול אותו בכובד ראש עם היבטים אכיפתיים ויישומיים, והנוסח של הוועדה יחייב את הממשלה לשקול את ההקלות. זה נושא לא בשל מבחינה מקצועית".
היו"ר ח"כ אשר הגיב לטענתה לנושא חדש: "פרופ' גרוטו ואחרים היו פה בוועדה כשהנושא עלה, כך שהוא לא נושא חדש. יש 300,000 מחלימים והכלי נורא חשוב. לא הייתה פעם אחת שמשרד הבריאות אמר שהכלי לא נכון, אלא רק דיבר על אופן היישום. אם אנחנו נמצאים בתיקון חוק הקורונה הגדול, ומשרד הבריאות הבין שזה כלי נכון, אנחנו רק מבקשים שהוא יבוא לשימוש גם בדברים אחרים שהממשלה קובעת. אין פה נושא חדש ואני מציע לכם שוב לקרוא".
עו"ד איל זנדברג, ממשרד המשפטים: "ברגע שייקבעו בחוק אמות מידה, הממשלה תהיה חייבת להפעילן בצורה שוויונית לכל אזור, שמתברר שיתקיימו בו התנאים. לכן, האמירה שניתנת לממשלה גמישות, לא מדויקת, כי תהיה לה חובה. אם הנוסח מוביל בדיוק לאילת וים המלח, אומר שנוספה מהות אך לא יישובים. אם הממשלה תחשוב, לדוגמה, שעשרה אזורים זה הרבה מדי, היא עלולה שלא להכריז גם על אילת. אמות המידה שנקבעו ביחס לאזורים מורכבות יותר. ייתכן שיש מקום ובו 50 חדרי אירוח בחוות בודדים והיא עומדת בהגדרות, אך בשביל כמות כזו לא נדרש להפעיל את החוק, נדרשת מסה קריטית".
6 ח"כים תמכו בחוק: יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה) והח"כים מיכאל מלכיאלי (ש"ס), יואב סגלוביץ', קארין אלהרר (יש עתיד תל"ם), אלי אבידר (ישראל ביתנו), ניצן הורוביץ (מרצ).