תשאלו היכן ניתן למצוא, במתחם אחד, פאפא פריטה מקסיקני, סמסה בוכרית, קציצות דגים מרוקאיות, באחש אוזבקי, בטטה וואדה הודית, צ'יבורקי גיאורגי, אינג'ירה אתיופית, טאט בוראק ארמני, לחמג'ון טורקי ועוד עשרות מנות נוספות, ממטבחים שונים בעולם? את כל השפע הזה תמצאו בעיר אשדוד, שהמסעדות שבה מציגות מנות מיוחדות מתוך המטבחים של 99 העדות בעיר, עם אוכל, שתייה, ומוזיקה חיה מרחבי העולם לאורך כל הערב, במסגרת פסטיבל "עמים וטעמים".
הפסטיבל מתקיים היום ומחר, ה-29-30 במאי.
שפה קולינרית ייחודית באשדוד:
מראשית הקמתה ועד ימינו, העיר אשדוד משכה אליה עולים מעשרות מקומות בעולם, אשר מטבחיהם היוו השראה לסצינה הקולינרית התוססת והמרגשת שמתרחשת בה, על שלל מסעדותיה, מסעדות שהשפים שלהן מביאים שפה קולינרית ייחודית, שילוב של עכשוויות לצד געגוע למטבח של אמא, באווירת הים התיכון שהעיר פרושה לאורכו. מכאן הגו ב"חברה לתיירות אשדוד" את הרעיון של פסטיבל "עמים וטעמים", שמציע למבקרים במתחם אחד מנות מרחבי העולם, מתוך מטבחי עשרות העדות שחיות בעיר.
הפסטיבל מתקיים תחת ניהולו של היועץ הקולינרי השף ירון בן חמו, ובמהלכו יגישו יותר מ-40 ממסעדות העיר, עשרות מנות המייצגות מטבחים שונים מרחבי העולם.
אוכלים לקצב המוזיקה:
הפסטיבל זכה בשנתיים האחרונות להצלחה גדולה, ומשך אליו אלפי מבקרים רעבים מרחבי הארץ, שהגיעו להתנסות בקולינריה האשדודית, שלא מפסיקה להתפתח. אך לא רק קולינריה, מפני שלצד האוכל, גם האווירה בפסטיבל תהיה בסגנון בינלאומי, כאשר להקות מוזיקה ומחול אתניות יופיעו לאורך הערב על הבמות, ירקדו וינגנו מוזיקה ממדינות שונות בעולם – סמבה ברזילאית, מוזיקה אנדלוסית ערבית, מופע מחווה לביטלס, שאנסונים צרפתיים ועוד. מלבד ההופעות, טרובדור איטלקי, נגן בוזוקי יווני, רקדניות ברזילאיות ועוד יסתובבו לאורך הערב בין הדוכנים השונים.
המסעדות המשתתפות בפסטיבל:
חומוס כהן, בלייקר בייקרי, חצר אחורית, פלאפל צנעני, שיפודים, גנאש, אלאדין בשדרה, בתאל'ה, טירמיסו, ראיחוניה, אצל מרסל, פרדייז, איווה, טמאדה, גחלים, נורדאו 24, השוק, ז'קוב דגים, קאיפוייה, אדיס עלם, פיתה בסטה, צ'ון לי, לה בריוש, הולנד צ'יפס, נמסטה, בוטרא, אטמוספירה, סאנסט, SABO, ניש, VOX, פורטו, "זה", מטילדה בר, ארמיס, קנקון, קפה ליון ופיצה בלה.
הכניסה לפסטיבל היא ללא תשלום, מחיר כל מנה 10 שקל בלבד.
פסטיבל "עמים וטעמים", פארק "גן אלישבע" אשדוד (מאחורי מלון "West")
29-30 במאי בשעות 18:00 – 23:00.
צילום: מייק אדרי