Site icon IAS

אתרי הקולינריה במועצה אזורית הערבה התיכונה יפעלו להרמת המורל

מסעדת פרם אורסולה צוקים. צילום פרם אורסולה

תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה, מציעה הפוגה באתרי הקולינריה הפותחים את שעריהם. המסעדות והשפים בערבה, התגייסו מתחילת המלחמה בבישול מנות חמות לכוחות הביטחון המוצבים בערבה ולאלפי מפוני העוטף שפונו לערבה. כעת, עקב הביקוש מהציבור כולו, נפתחו המסעדות וארוחות השף, לטובת הרמת המורל, ומציעות פינוקים לכלל הסועדים והנחות לכוחות הביטחון.

מסעדת 'פרם אורסולה', בצוקים, הערבה התיכונה:

מתחילת המלחמה פעלו בהתנדבות הזוג שרדהה וניצן נצר, בעלי המסעדה, עם צוות העובדים, בהכנת ארוחות לתושבי העוטף המתארחים ביישובי הערבה התיכונה, ולחיילי צה"ל. בימים אלה המסעדה חזרה לפעול ומציעה אסקפיזם ומטעמים המבוססים על תוצרת חקלאית טרייה מיישובי העוטף ומחקלאי הערבה, ביניהם: מסבחה- פול, טחינה, סלסה עגבניות, סלסה חריף, תטבילה, פטרוזיליה, שמן זית. גבינת ביתרון צלויה- עם עגבניות שרי ועגבניות חממה, אורגנו, אגוזי מלך ושמן זית חריף. פטריות אויסטר תוצרת משק דותן בעין יהב, על תפו"א צלוי, ציר פטריות, לימון כבוש.

שעות פתוחה – שני סגור, בשאר ימות השבוע- בין השעות 12:00-21:00.

לפרטים והזמנות: פרם ארוסולה – 053-4763730

סושי שף מיקי פרקש. צילום מסעדת All in ARAVA

מסעדת אול אין ערבה All in ARAVA בספיר, הערבה התיכונה:

מסעדת 'אול אין ערבה' של הזוג מיקי ודניאל פרקש, ממוקמת בסמוך לאזור התעשייה ספיר. מיקי היא סושי שף מוסמכת שעלתה לישראל מסיאול שבקוריאה הדרומית ומציעה סושי ומטעמים מהמטבח האסיאתי, לצד תפריט מנות דגים, המבורגר, פיצה ביתית ועוד, כאשר מנות התפריט מבוססות על הירקות המובחרים של חקלאי הערבה התיכונה, ודגים טריים מדייגי הים האדום באילת.

בין המנות בתפריט:

מגוון רחב של רולים וקומבינציות סושי

כנפיים ויאטנם- כנפי עוף מטוגנות בציפוי פריך ברוטב חריף או מתוק

המבורגר בקר- קציצת אנטריקוט בלחמניית הבית עם חסה אייסברג, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ עם תוספות: בצל מטוגן, פטריות, ביצת עין ועוד

מנת דג משתנה לפי היצע הדגה היומי- דג עסיסי מוגש עם אורז או פירה, לצד סלט ירקות

שעות פתיחה- כל ימות השבוע בין השעות 11:00-15:00 ומ- 18:00-23:00

לפרטים – 08-6582928, 052-4726300

פודטראק אולהלה בחצבה. צילום מאי אלקיים

פודטראק או-לה-לה חצבה, הערבה התיכונה: 

פודטראק או-לה-לה של הקונדיטורית והיזמית לי אזולאי, ממוקם בחצבה, בין מרחבי דשא ועצי תמר- בו היא מציעה תפריט כריכים בג'בטה כפרית לשעות הבוקר והצהרים, קפה משובח, שייקים, מטעמי בריאות כמו פודינג צ'יה, וקינוחים. בין היתר בתפריט:

כריך גאודה- עם עגבניות מיובשות וחמאת עשבי תיבול

כריך סלט ביצים- עם צנונית, רוקט ואיולי חרדל דיג'ון

כריך שמנת ופלפלים- גבינת שמנת, פלפלים של חקלאי הערבה ורוקט

טורטיית חצילים קלויים עם טחינה, פלפלים ורוקט

ניתן  להסב לשולחנות הפרושים סביב הפודטראק, או על המדשאה

שעות פתיחה- ראשון-שישי 8:00-14:00. לפרטים- 052-4260544

ארוחת שף בבית השף ינון בארי – מושב פארן, הערבה התיכונה:

שף ינון בארי יוצא מסעדות השף בלונדון "הפאלומר" וה"ברברי", מציע ארוחות באווירה רגועה ואינטימית בביתו שף בארי יוצר תפריט משתנה המבוסס על תנובות עונתיות, שימוש בירקות ובגידולים של חקלאי הערבה, ויבול גינתו הפרטית, לצד מטעמי קולינריה מהעולם, הודי, דרום אמריקאי ועוד. הכל מיוצר טרי במקום.

יש לתאם מראש. לפרטים והזמנות- ינון: 052-4260327

אתרי הקולינריה בערבה התיכונה מציעים פינוקים לכלל הסועדים והנחות לכוחות הביטחון.

Exit mobile version