בשלושת החודשים הקרובים תציע חברת התעופה SWISS לנוסעי מחלקות היוקרה שלה, את המטעמים הקולינריים של מחוז אוברוולדן (Oberwalden), הממוקם במרכז שוויץ. מדובר בתוכנית הקולינריה, עטורת הפרסים של החברה – SWISS Taste of Switzerland, לפיה נוסעי SWISS נהנים כל רבעון ממנות קולינריות שונות, על פי מחוזות שונים בשוויץ ומגוון שפים.
ברבעון הקרוב ייהנו הנוסעים ממטעמיו של השף אנדריאס אפלנצר, ממסעדת Frutt Stubli שבמלון ארבעה כוכבים סופיריור, The Frutt Lodge & Spa. אפנצלר מחזיק ב-15 נקודות של גו-מיו ליצירות שלו במסעדתו במלון. כאמור, מדובר בתפריט, המוגש במחלקת העסקים ובמחלקה הראשונה, בטיסות ארוכות טווח הממריאות משוויץ וכזה המבוסס על טהרת המטבח השוויצרי. בכל רבעון, שף שוויצרי נודע אחר מנצח על התפריט, כאשר כל אחד מהשפים מייצג מחוז אחר במדינה. ברבעון האחרון (מרץ – מאי) למשל, נוסעי מחלקות היוקרה נהנו מחוויה קולינרית בהשראת מחוז וו (Vaud), שבמערב שוויץ.
ומה בתפריט?
לנוסעי מחלקת העסקים של SWISS, רקח אנדראס אפנזלר מנה ראשונה של טרטר סלמון מעושן עם שמנת חמוצה. המנות העיקריות יכללו פילה בקר ברוטב תימין, פרוסות סולת מאובוולדן (Obwalden) וירקות קיץ ולקינוח – מוס יוגורט ודבש עם עוגת ספוג בטעם תות ובירצ'ר (Bircher) מיזלי. נוסעי המחלקה הראשונה של SWISS ייהנו ממנה ראשונה של ראגו לובסטר עם קולי אובליפיחה, מוס פלפל וצ'אטני, מנה עיקרית של פילה דג בשמן עירית, ריזוטו קטיפתי ובצלי פנינה מזוגגים ביין אדום. לקינוח – שוקולד לבן עם מוס פטל, קרמבל וסורבה פטל.
את הארוחה יסיימו נוסעי מחלקות היוקרה במגש גבינות נבחרות מקנטון אובוולדן. בין הגבינות Bergmannli, Seiler Sarnerli ו-Kloster Bergk?se במחלקת העסקים ו-Seiler Grotto, Schacher S?ppli Ch?s וגבינת עיזית S?lmi במחלקה הראשונה.
SWISS מציעה מחלקת עסקים חדשה ומשופרת במטוסים מדגם A330/A340 בטיסות מתל אביב לציריך וחזרה במטוסים מדגם B777 בטיסות ארוכות טווח. במחלקת העסקים יוכלו הנוסעים ליהנות ממרחב אישי, שירות שוויצרי ייחודי, מנות שף ייחודיות וקונספט קולינרי עטור פרסים, חיבור USB ושקע להטענת מכשירים ניידים, מסך גדול עם מבחר סרטים, נוחות מירבית לעבודה ומושבים המתכווננים למיטות שטוחות.