Site icon IAS

משרד התיירות- סיכום ההשקעות לשנת 2012

במהלך השנה היוצאת אושרה בנייתם של  1,750 חדרי מלון חדשים. מנתוני שנת 2012 בתחום השקעות ההון בתיירות עולה, כי סיוע משרד התיירות ליזמים במענקים לפרויקטים, עמד על כ- 260 מיליון שקלים, 25% אחוז יותר בהשוואה לשנת 2011. סכום השקעה הכוללת (המענקים והשקעת היזמים): 1.1 מיליארד שקלים.

 

שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב: "זו שנת שיאים בתיירות בישראל. נשבר שיא במספר התיירים שהגיעו לארץ, בהכנסות מתיירות למשק, וזו השנה בה אישר משרד התיירות את הסכום הגבוה ביותר בעשור האחרון למענקים למלונות ולפיתוח אטרקציות תיירותיות. המשרד השקיע בבניית חדרי מלון כדי ליצור היצע שיוזיל את המחירים וכדי להתכונן להגעתם של 5 מיליון תיירים בשנת 2015.

 

מרבית המענקים בשנת 2012 הוקצו להקמה, הרחבה, השבה או הסבה של 37 בתי מלון ברחבי הארץ.  25 בתי מלון מתוכם הם מלונות חדשים או שעברו הרחבה או הסבה לאחר ששימשו לייעוד אחר, והיתר הושבו לייעודם המקורי. המלונות יוקמו בירושלים, בחיפה, בעכו, בנצרת, באשקלון, במצפה רמון, באילת, בבית שאן ובקריית שמונה ועוד. כיום רשומים בישראל 340 בתי מלון המונים כ- 47,900 חדרים.

 

בירושלים, העיר המתויירת ביותר בישראל, זכאים היזמים למענק ייחודי בגובה של כ- 28% מסך ההשקעה. בשנת 2012, אושר מענק להקמתם של 6 מלונות חדשים בעיר, ולהסבתם של 3 מלונות נוספים בהשקעה כוללת של כ- 450 מיליון שקלים. בין המלונות שקיבלו מענק: מלון קולוני המתוכנן להיבנות באזור המושבה הגרמנית בהשקעה של כ- 257 מיליון שקלים. סך המענקים שאושרו בירושלים, במגוון המסלולים אותם מפרסם משרד התיירות, לרבות מענקים לשיפוצים, עומד על כ- 168 מיליון שקלים, מתוך סך השקעה כוללת במלונות בירושלים השנה בסכום של כ- 650 מיליון שקלים.

           

בשנת 2012 אישר משרד התיירות מענקים בגובה של כ- 10 מיליון שקלים עבור אטרקציות תיירותיות בישראל- 56% יותר מאשר בשנת 2011. סך ההשקעה הכוללת באטרקציות תיירותיות, רובן באילת, עומד על כ- 97 מיליון שקלים. בין האטרקציות: הקמת פארק מים אסטרל באילת, בעלות של כ- 31 מיליון שקלים והקמת בריכת כרישים במצפה התת ימי באילת, בהשקעה כוללת של כ- 20 מיליון שקלים. בנוסף, במסגרת פיתוח תשתיות באילת, סייע המשרד בהקמת טיילת פארק הקרח ובהקמתה של טיילת נוספת מול הים, אשר תשלים את רצף הטיילות בעיר.

 

סיוע משרד התיירות ליזמים במלונאות, נעשה במסגרת החוק לעידוד השקעות הון. גובה המענק לפרויקט הנו עד 20% מההשקעה, בהתאם לעמידה בקריטריונים ולמפת אזורי העדיפות הלאומית בתיירות. במסלול האטרקציות עומד גובה המענק על עד 10% מגובה ההשקעה הכוללת. עקב הביקוש הגבוה ללינה בירושלים ובטבריה, לעומת ההיצע הנמוך של חדרי מלון בערים אלה, מגיע גובה המענק בהן לבניית חדרי מלון ל-28% מהשקעת היזם.

 

נוכח העלייה המתמדת בשנים האחרונות בתנועת התיירות לישראל, במשרד התיירות סבורים כי בשנת 2013 יידרש המשרד להמשיך את סיועו לבנייתם ולהרחבתם של בתי מלון. זאת, כדי להרחיב את היצע האכסון המלונאי, במטרה להוזיל מחירים ולהיערך להגעתם של  5 מיליון תיירים בשנת 2015.

Exit mobile version