Site icon IAS

מהיום נסיעה חינם ברכבת החשמלית לירושלים גם מנתב"ג

נתב"ג. 3% מהנשאלים הצהירו שייצאו לחו"ל חרף הבחירות. צילום עירית רוזנבלום

מהיום (א') מתאפשרת נסיעה בחינם ברכבת החשמלית לירושלים גם מנמל התעופה בן גוריון (נתב"ג) לתחנת האומה (ע"ש יצחק נבון) בירושלים, במהלך תקופת ההרצה.

עד היום ניתן היה לנסוע רק מתחנת נבון בירושלים לכל תחנות הרכבת בארץ ובחזרה, ללא תשלום.

שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ, ציין כי מדובר בשלב נוסף בחיבור ירושלים למרכז המדינה. "המהלך נועד להקל על תושבי המרכז שמעוניינים להגיע לירושלים, וזאת לאור ההתקדמות בשלבי ההרצה של הרכבת", אמר.

משרד התחבורה ורכבת ישראל ביטלו בשבוע שעבר את הצורך ברישום מוקדם לנסיעות בקו הרכבת החשמלית לירושלים, שהונהג עם תחילת תקופת ההרצה. מעתה ניתן לנסוע בקו הרכבת לירושלים וממנה באמצעות כרטיס "רב קו", והנוסעים אינם נדרשים עוד להנפיק שובר נסיעה מיוחד עבור הנסיעה.

השר כץ במגדל הפיקוח בנתב"ג. צילום יח"צ

יצוין כי הרכבת החשמלית לירושלים, הפועלת בימים אלה במתכונת הרצה, מוגבלת ל-400 נוסעים בלבד בכל נסיעה. הרכבת תמשיך לפעול בשלב זה במתכונת של שתי רכבות בשעה לכל כיוון, החל מהשעה 06:30 בבוקר ועד לשעה 19:30, בימים ראשון עד חמישי. סך הכל 54 רכבות ביממה.

מנתוני הרכבת עולה, כי מתחילת תקופת ההרצה של הרכבת שהחלה בחול המועד סוכות ה-25 בספטמבר 2018, נסעו ברכבת לירושלים וממנה יותר מרבע מיליון נוסעים.

קו הרכבת המהיר לירושלים הוא אחד הפרויקטים ההנדסיים והטכנולוגיים, המורכבים ביותר שבוצעו אי פעם בישראל. הפרויקט כולל מסילה כפולה באורך של 56 קילומטרים. העבודות על הרכבת כללו כרייה של חמש מנהרות באורך של 38 קילומטרים ו-8 גשרים, באורך של 7.5 קילומטרים. הקו עובר דרך מנהרה באורך של 11.5 קילומטרים, הנחשבת לארוכה ביותר בארץ, וכן מעל גשר שגובהו כ-100 מטרים ונחשב לגשר הגבוה בישראל.

בימים אלה פועלת רכבת ישראל להשלמת חישמול המסילה מנתב"ג לתחנת ההגנה בתל אביב, ובהמשך עד לתחנת סבידור (מרכז).

Exit mobile version