משרד התיירות והיינאן איירליינס מודיעות הבוקר על חתימת הסכם לפתיחת קו תעופה סדיר חדש בין שנחאי ובין תל אביב. מהלך זה הופך את היינאן איירליינס לחברת התעופה הראשונה שמפעילה טיסות סדירות ישירות בין בירתה הכלכלית של סין ובין ישראל. בעקבות החתימה על ההסכם, החל מהיום ניתן להזמין כרטיסים לטיסות אלו. בשנה האחרונה חל זינוק במספר התיירים ואנשי העסקים המגיעים לישראל מסין.
קו התעופה החדש צפוי להוביל לזינוק נוסף במספרם של המבקרים הסינים בישראל ומהווה גם בשורה צרכנית לנוסע הישראלי – יעד חדש במזרח. כניסתה של היינאן איירליינס לשמיי ישראל לוותה בהוזלת מחירים משמעותית, וכך צפוי גם להיות בקו החדש.
החל מ-12 בספטמבר השנה, תפעיל היינאן איירליינס שלוש טיסות שבועיות ישירות לשנחאי (לשדה התעופה פודונג – PVG) בימים א', ג', ה' במטוסי דרימליינר חדישים (על פי רוב – 787-900). הטיסות יצאו מנתב"ג ב-13:55 שעון מקומי וינחתו בשנחאי ב-5:30 למחרת. הטיסות יצאו משנחאי בימים א', ג', ה' ב-1:25 לפנות בוקר וינחתו בנתב"ג ב-8:30 באותו יום. החברה גם החליטה על הוספת טיסה בקו תל אביב–בייג'ינג לאור הביקושים בחודש ספטמבר, שיתווספו לארבע הטיסות השבועיות הקבועות.
מהיינאן נמסר, כי מחירי כרטיסי הטיסה יתחילו מ-669 דולר הלוך חזור במחלקת תיירים והחל מ- 2,749 דולר הלוך ושוב במחלקת עסקים. בעקבות החתימה על הסכם השיווק בין משרד התיירות והחברה פתחה היינאן איירליינס את הטיסות למכירה בכל מערכות ההפצה.
כניסתה של היינאן איירליינס לשוק הישראלי באפריל 2016 שינתה את מפת התיירות הנכנסת לישראל מסין, והובילה למהפכת מחירים עבור הנוסעים הישראלים לסין ולמזרח: ב- 12 החודשים הראשונים לפעילות החברה בארץ החל מה-16 במאי ועד ה-17 באפריל, הטיסה היינאן אירליינס 76,649 נוסעים בקו הטיסות שלה, תל אביב-בייג'ינג-תל אביב.
החברה תופסת היום כ-63% משוק הטיסות הישירות לסין וממנה, כאשר כ-30% מהנוסעים ישראלים וכ-70% סינים. בחודשים ינואר-אפריל 2017 נכנסו לישראל 35,800 תיירים מסין ונרשם זינוק של 116% בתנועת התיירים מסין לישראל. ניכר כי זו השפעה דרמטית של כניסת היינאן לשוק.
מהיינאן איירליינס נמסר עוד, כי היא חברת התעופה הרביעית בגודלה בסין וחברת התעופה הפרטית הגדולה ביותר בסין. החברה מחזיקה בצי של 177 מטוסים ומוחזקת על ידי קבוצת HNA – ענקית אחזקות סינית שעל נכסיה נמנים רשתות מלונות בינלאומיים וחברות לוגיסטיקה. פתיחת קו תעופה נוסף, פחות משנה וחצי לאחר השקת הקו לבייג'ינג, מהווה הבעת אמון מרשימה מאוד מצד החברה בישראל ובשוק הישראלי.
חברת היינאן איירליינס הינה חברת התעופה הסינית היחידה הזוכה לחמישה כוכבי דירוג של Skytrax. החברה מפעילה מטוסי אירבוס A330 בקו שלה לבייג'ינג ותפעיל כאמור מטוסי דרימליינר (בויינג 787-900) חדישים בקו לשנחאי. בשבוע הבא תערוך החברה ימי מיון וגיוס צוותי אוויר ישראלים בתל אביב כחלק מאמציה להמשיך ולהתאים את המוצר שלה לשוק הישראלי.
שר התיירות יריב לוין: "אני מברך את חברת היינאן על פתיחת הקו משנחאי – קו ישיר נוסף לישראל שיביא לשיאים חדשים במספרי התיירים מסין. שמנו לנו למטרה לעודד ולסייע לחברות תעופה לפתוח קווים ישירים מיעדים מוטי תיירות נכנסת לישראל, ואני שמח שחברת היינאן מביעה בנו אמון וממשיכה בשיתוף הפעולה עמנו ובפעילותה בארץ".
לי ליאנג, מנכ"ל היינאן אירליינס: "אנו נרגשים מאוד להכריז על פתיחת קו ישיר חדש לשנחאי ומודים לשר התיירות ולמשרדו על התמיכה החשובה במהלך. אין לפתיחת קו נוסף פחות משנה וחצי לאחר פתיחת הקו המקורי מבייג'ינג תקדים בחברה. מדובר בהבעת אמון מדהימה מצד מטה החברה בשוק הישראלי ובשיתוף הפעולה שלנו עם ממשלת ישראל. אין בלבנו ספק כי הקו החדש משנחאי ימשיך להזניק את מספר התיירים הסינים בישראל ויהווה גשר נוסף לחיזוק היחסים המסחריים בין סין וישראל. אנו מפעילים היום 4 טיסות שבועיות לבייג'ינג בהצלחה שעולה על הציפיות ובטוחים ששלוש הטיסות השבועיות לשנחאי יזכו להצלחה רבה. לשנחאי מקום ייחודי בקשר ההיסטורי בין סין והעם היהודי עת קלטה שנחאי במהלך מלחמת העולם השניה 30000 יהודים שנסו מאירופה. אנו גאים לחזק היום את הקשר הזה על ידי פתיחת קו תעופה ישיר ראשון בין בירתה הכלכלית של סין וישראל. אנו נמשיך לספק לנוסע הישראלי מוצר פרימיום במחירים מעולים. את הטיסות לשנחאי נפעיל במטוסי דרימליינר 787-900 חדישים ובקרוב נזכה לראות דיילים ישראלים משרתים את קהל הלקוחות הישראלי ההולך וגדל שלנו כחלק ממאמצנו להתאים את המוצר לשוק הישראלי."
אודות חברת היינאן איירליינס:
חברת התעופה היינאן איירליינס (Hainan Airlines) הינה חברת התעופה הפרטית הגדולה ביותר בסין, ומהווה חלק מקבוצת האחזקות HNA. היינאן איירליינס מחזיקה בצי של כ-177 מטוסים וזוכה להכרה בינלאומית גוברת ובדירוגים שונים, כמו דירוג 5 כוכבים של Skytrax. החברה טסה ל- 70 יעדים בתוך סין. ה-Hub המרכזי שלה בבייג'ינג ומספקת קישור מהיר ונוח לטיסות פנים בסין וליעדים בינלאומיים.