מועצת הנסיעות והתיירות העולמית (WTTC) מעריכה כי עד 50 מיליון משרות בתעשיית התיירות העולמית נמצאות בסיכון בגלל מגיפת Covid-19. נשיאת המועצה, גלוריה גווארה, אמרה: "נתוני WTTC מראים את ההשפעה החריפה על מגזר התיירות בהתפרצות הנוכחית של Covid-19. בניתוח הנתונים עולה כי עד 50 מיליון מקומות עבודה נמצאים בסיכון בתחום זה ברחבי העולם. לכשיגיע הזמן, WTTC והמגזר הפרטי העולמי יהיו מוכנים לעזור ולתמוך בממשלות ובמדינות להתאושש."
הנתונים האחרונים של WTTC, המייצגת את המגזר הפרטי התיירותי העולמי, מראים כי עלולה להיות השפעה שלילית על נסיעות בינלאומיות עד 25% בשנת 2020 – נתון שווה ערך לאובדן של שלושה חודשים של נסיעות גלובליות. שיכול להוביל להפחתה מקבילה במשרות של בין 12% ל-14%. "ההתפרצות וירוס הקורונה מציגה בבירור איום משמעותי על הענף בכללותו, על המועסקים בו ועל אלה שרוצים להמשיך לנסוע ולטייל. לנסיעות יש כוח להתגבר על אתגר זה והן ייצאו חזקות ומחוזקות יותר על ידי נקיטת כל האמצעים הנדרשים כדי להתמודד עם הנגיף והדאגה המובנת שמסביבו."
המועצה תציע תמיכה בממשלות שמיישמות מדיניות התאוששות
לאחר התייעצות נרחבת עם ארגוני תיירות אחרים, מועצת הנסיעות קוראת גם לנקוט בשורה של צעדים בכדי לאפשר התאוששות מהירה של המגזר לאחר שתושג שליטה בנגיף. היא תציע את תמיכתה בכל הממשלות, ובמיוחד לאלה המיישמות מדיניות נמרצת להתאוששות מהירה כגון:
- לשפר את קלות הנסיעות: להסיר או לפשט את הצורך בוויזות בכל מקום אפשרי, לצמצם את העלות ולשפר את זמני העיבוד במקומות שבהם הם נדרשים, לקבל אשרות אחרות במידת הצורך ולפתח טכנולוגיות יעילות יותר לנסיעה חלקה ובטוחה.
- הסרת חסמים: לוודא כי חסמים מיותרים מוסרים או מתרופפים כדי להקל על הלחץ בנמלים ובשדות תעופה, כולל הסרה זמנית של מדיניות הסלוטים בנמלי התעופה, הקצאת ויזת עבודה גמישה לתעשייה במדינות מסוימות עם מגבלות קיימות, במיוחד באירוח ובהפעלת סיורים.
- הפחתה והסרה של מיסי נוסעים המגדילים את עלות הנסיעה, למשל מסי תעופה ומסי נמלי תעופה ונמלי ים, ומסים דומים בתחום התיירות והאירוח ברחבי העולם.
- הצגת תמריצים לתמיכה ברציפות העסקית עבור חברות שהושפעו לרעה מהנגיף.
- יעדים תומכים: להגדיל את התקציבים והקצאת משאבים למטרות קידום, שיווק ופיתוח מוצרים ביעדים שיהיו מוכנים לשוב ולקבל את פני המבקרים בבוא היום.
נכון לעכשיו, WTTC מדגישה את החשיבות של שותפויות ציבוריות-פרטיות חזקות ושיתופי פעולה בינלאומיים גדולים יותר, על מנת לענות ולהתגבר על האתגרים שעומדים בפני המגזר במהלך הניהול וההתאוששות ממגפת וירוס הקורונה.