Site icon IAS

11 מורי דרך שפעלו ללא רישיון נקנסו ע"י משרד התיירות ב-2014

מחלקת הביקורת של משרד התיירות ערכה בשנת 2014 כ-200 מבצעי אכיפה על הדרכה בלתי חוקית על ידי מורי דרך לא מורשים, שבמהלכם נבדקו כ-1,500 קבוצות תיירים באתרים ובאטרקציות ברחבי הארץ.

 

בנוסף, לקראת חגי תשרי נערך מבצע ממוקד בהנחיית שר התיירות, בו נערכו כ-50 ביקורות אכיפה, מתוכן נבדקו כ-500 קבוצות. ב-2014 נקנסו 11 אנשים שנתפסו מדריכים ללא רישיון. מורי הדרך מדווחים למשרד התיירות על ירידה בהיקף תופעת מורי הדרך המדריכים באופן בלתי חוקי, ללא רישיון.  

 

שר התיירות ד"ר עוזי לנדאו: "תפקידם של מורי הדרך מרכזי לתיירות, מעצם היותם צינור ידע ישיר בעבור התיירים המגיעים לישראל. על כן, אנו רואים חשיבות רבה בפיקוח על הנעשה בענף זה, במטרה להבטיח כי המבקרים והתיירים יקבלו את המידע המהימן והעדכני ביותר ממורי דרך מוסמכים ומקצועיים".

 

במהלך 2014 נחקרו כ-10 סוכני נסיעות עליהם הגיע לידי משרד התיירות מידע על כך שהם העסיקו מדריכים לא מורשים.

 

בהתאם לחוק שירותי תיירות, אדם שעובד כמורה דרך ללא רישיון, צפוי לקנס של 3,000 ₪ וסוכנות תיירות שמעסיקה אדם כזה צפויה לקנס של 9,000 ₪.

 

משרד התיירות נעזר באלפי מורי הדרך המורשים, שנמצאים באתרי התיירות בארץ באופן קבוע. השבוע יוצא לדרך שיתוף פעולה עם אגודת מורי הדרך – אשר נציגיהם יצטרפו לצוות הביקורת של המשרד במבצעי האכיפה הבאים, בליווי שוטרים בשכר. כמו כן, לראשונה, משרד התיירות מאפשר למורי הדרך לדווח למשרד התיירות על הדרכה בלתי חוקית באמצעות טופס, אשר משמש כראיה לצורך מתן קנס.

 

בישראל פועלים כ-5,000 מורי דרך מתוך כ-7,000 בעלי רישיון בתוקף. הכשרת מורי דרך בישראל נעשית בקורס תובעני ברמה אקדמית, הנמשך כשנתיים וכולל למעלה מ-600 שעות לימוד ו-83 ימי סיור. כ-65% בממוצע ממשתתפי הקורס עוברים את בחינות ההסמכה, ומקבלים רישיון, אותו יש לחדש כל שנתיים. כמו כן נדרשים מורי הדרך לעבור השתלמות פעם בשנה. תכנית הלימודים כוללת נושאים בידיעת הארץ, בהסברה, בתיירות וכן טכניקות הדרכה וידע כללי. תנאי הקבלה כוללים תעודות בגרות מלאה ומיונים באמצעות ראיון.

 

בעקבות מחסור במורי דרך דוברי סינית, וכחלק מהיערכות המשרד לקליטת עשרות אלפי תיירים מסין עם פתיחת קו תעופה ישיר וגידול במספר התיירים היוצאים מסין, משרד התיירות משתתף במימון קורס מורי דרך דוברי סינית שנפתח לאחרונה.

 

באפריל 2014 העלה משרד התיירות את תעריף התשלום היומי למורי דרך הנשכרים על ידי המשרד להדרכת אורחי המשרד. במכתב ששלח מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, לבני כפיר, יו"ר אגודת מורי הדרך, נכתב כי: "משרד התיירות משקיע מאות מיליוני שקלים מידי שנה בשיווק ובקידום התיירות לישראל, ומורי הדרך מהווים את חוד החנית של תעשיית התיירות. הם אלה העומדים בקו הראשון מול התיירים ולפיכך יש חשיבות עליונה להיותם של מורי הדרך מקצועיים, יסודיים, נעימי הליכות וידענים".

 

Exit mobile version