בהמשך ליוזמה של משרד התיירות ובתמיכת רשות האוכלוסין, אישרה ועדת האגרות במשרד האוצר ביטול אגרות לקבוצות תיירים מסין. כמו כן יונפקו אשרות כניסה לתיירים מסין לתקופה של עד 10 שנים. גם לתיירים מישראל שיסעו לסין תונפק אשרת תייר למשך תקופה של עד 10 שנים. עד עתה תיירים מישראל ומסין שרצו לבקר בשתי המדינות קיבלו אשרה לשלושה חודשים בלבד. המהלכים נועדו להסיר חסמים משמעותיים העומדים בפני הגדלת תנועת התיירות מסין לישראל.
הארכת תוקף אשרת השהייה:
מדובר בהסכם הדדי בין ממשלת סין לבין ממשלת ישראל, שנחתם ביום 29.3.2016 ומטרתו לאפשר לאזרחים מסין, ולחלופין לאזרחים מישראל, לקבל אשרת תייר רב פעמית, שתוקפה המרבי הוא לעשר שנים, כאשר בכל ביקור יוכל התייר להישאר במשך תקופה של עד 90 יום. במקביל נעשו צעדים נוספים וביניהם קיצור משך ההמתנה לקבלת אשרת תייר לישראל ל-3 ימים, אפשרות להוספת תיירים לקבוצה במהלך היממה שלפני יציאת הקבוצה לישראל, ועוד.
ביטול האגרות:
מבדיקה שנערכה עם מארגני תיירות בסין עלה, כי תשלום האגרות בסך 35 ₪ לאדם, בנוסף על דמי טיפול שנאלצים לעתים הסוכנים לשלם לגורמים פרטיים המייצגים אותם בישראל, מהווה חסם בירוקרטי וכספי משמעותי בפני ארגון קבוצות המעוניינות לבקר בארץ. ביטול האגרות יביא בסופו של דבר להגדלת הקופה הציבורית, שכן ויתור על סכום האגרה לתייר, תביא להכנסה למשק של סכומים גדולים בהרבה, כתוצאה מהגדלת מספר המבקרים מסין. מסקר תיירות נכנסת הנערך מדי שנה, ידוע כי התייר הסיני מוציא בממוצע את הסכום הגבוה ביותר בעת שהותו בישראל ביחס לתיירים מארצות אחרות (1,947 דולר לביקור, לעומת הממוצע העומד על כ-1,600 דולר).
שר התיירות, יריב לוין, הציב את סין כיעד מרכזי בפעילות משרד התיירות ונוקט בצעדים מעשיים במטרה להגדיל את מספר התיירים הסינים המגיעים לישראל. בין השאר, הגדיל השר את תקציב השיווק בסין ופעל מול "היינאן", חברת התעופה הפרטית הגדולה בסין, אשר התחילה במרס האחרון להפעיל קו תעופה ישיר מבייג'ין לישראל. ביוזמת משרד התיירות החלו פעולות התאמה בענף המלונאות לתייר הסיני והוכשרו שפים ישראלים בבישול הסיני. המשרד יזם קורס למורי דרך בשפה הסינית ומארח מובילי דעה סינים בישראל.
שר הפנים, אריה דרעי, הבהיר כי סין היא מדינת יעד משמעותית אשר הקלות מולה עשויות להדק את הקשרים בין המדינות ברבדים השונים. הסרת המכשולים הביורוקרטיים מדרכם של התיירים הסינים מהווה אות ירוק להגדלת מספר התיירים. רק לאחרונה ניתנו הקלות לנושאי דרכונים דיפלומטיים ודרכוני שירות סיניים וכעת אנו פונים לכלל התיירים.
רקע ונתונים:
תנועת התיירות מסין גדלה מדי שנה: בשנת 2014 יצאו את תחומי סין 117 מיליון אזרחים למטרות תיירות. ב-2015 יצאו מסין כ-120 מיליון אזרחים למטרות תיירות.
רוב התיירים מסין יוצאים ליעדים קרובים (עד 2-4 שעות טיסה) ומיעוטם ליעדים רחוקים יותר (אמריקה, אירופה, אפריקה, המזרח התיכון).
עקב הגידול המתמיד בהכנסה ובמעמד הביניים בסין, צופה ארגון התיירות של האו"ם (UNWTOׂׂ) המשך גידול שיגיע לכ-200 מיליון תיירים סינים בשנת 2020.
התיירים הסינים מאופיינים בנסיעות בקבוצות מאורגנות ופחות באופן עצמאי. עם זאת, לאחרונה יש עליה בתיירים העצמאיים אשר יוצאים לביקורים ללא מסגרת של קבוצות מאורגנות – מרביתם צעירים, משכילים ובעלי אמצעים.