בהמשך לגידול בתנועת התיירות לישראל ובהמשך להתקדמות המהירה בפיתוח התיירותי, ישראל ממשיכה לבסס את היותה יעד תיירותי תוסס ומוביל.
במטרה להרחיב ולפתח את ישראל כיעד קולינרי כחלק מהחוויה התיירותית, המשרד לומד בימים אלה את הפוטנציאל הגסטרונומי, ובמיוחד את מעמדו ביחס לבירות קולינריות בעולם.
בהיותה של מישלן אוטוריטה בתחום הגסטרונומי – משרד התיירות הזמין ממישלן מחקר עצמאי על המצב הגסטרונומי בישראל והפוטנציאל התיירותי שלו.
בימים אלה מתבצע המחקר באמצעות מומחי מישלן, כאשר הדו"ח הסופי צפוי להיות מוצג למשרד התיירות עד סוף השנה.
מסקנות הדו"ח יהוו כלי עבודה מרכזי עבור משרד התיירות בקידום התיירות הקולינרית, ומדד ליכולת התחרות של הסצנה הקולינרית בישראל ביחס למתחרות במקומות אחרים בעולם.