Site icon IAS

מלון דן אכדיה מציג: "קולינריה מחוף לחוף"

אמש(ב') נאספו אורחים רבים לארוחת ערב חגיגית שנערכה במלון דן אכדיה הרצליה לרגל השקת פרויקט "קולינריה מחוף לחוף". ארוחת הערב הוגשה לאורחים במרפסת המלון המשקיפה לנוף ים מרהיב.
 
דן אכדיה הרצליה, בניצוחו של שף המלון, אריק פורת יארחו את מסעדת קלואליס, מגדלנה וקוצ'ינה תמר במסגרת מסע טעמים "קולינריה מחוף לחוף".
 
במסגרת המסע, מלון דן אכדיה הרצליה יציע במהלך הקיץ חוויה קולינרית ים תיכונית בה 3 מסעדות שף מובילות שיציעו ארוחת טעימות עם מיטב המנות מתפריט המסעדה המקורי שלהן, אך הפעם על טהרת הכשרות.
 
הארוחות יתקיימו במרפסת מלון דן אכדיה בין התאריכים: 21/7-21/8, כשבכל ערב מסעדה אחרת תציע את ארוחת הטעימות שלה. מסעדת "קלואליס" של שף ויקטור גלוגר תתארח ביום ב', "מגדלנה" של השף יוסוף חנא ביום ג' ומסעדת "קוצ'ינה תמר" של השפית תמר כהן-צדק ביום ד' ואריק פורת, שף מלון דן אכדיה יציע בימים א' ו-ה' ארוחת ברביקיו משובחת.
 
אריק פורת, שף מלון דן אכדיה הרצליה: "אנו שמחים לארח במלון 3 שפים מובילים בסצנה הקולינרית הישראלית שיציעו לאורחים חוויה ים תיכונית, כשרה ומפתיעה. ארוחות הערב יציעו מנעד רחב של מטבחים, החל מהמטבח האיטלקי, הערבי-ישראלי ועד למטבח הצרפתי קלאסי עם 'טוויסט' מעניין – הכל על טהרת הכשרות."
 
הארוחות יוגשו במרפסת מלון דן אכדיה החל מהשעה 19:00. המחיר לסועד לכל הארוחה הינו 245 ₪, כולל משקה ראשון.
 
 
תפריט מסעדת קלואליס – שף ויקטור גלוגר
 יום ב'
 
 
לחם הבית, שמן זית, זיתים ומלפפונים חמוצים תוצרת הבית
 
מנות ראשונות
 
סלט חצילים קלויים בגריל עם צ'יפס חציל
סלמורחו – גספאצ'ו חלק של עגבניות עם ז'וליין מלפפון ירוק ושמן זית
ירקות שורש בויניגרט ירוק על בורגול ועדשים שחורות עם פורטובלו על הגריל 
קרפצ'יו דג ים עם חציל צרוב, קרם חציל שחור, זרעי עגבניות, ראשד ושמן זית מעושן
טרטר טונה אדומה עם סלסה של אבוקדו וצ'ילי, ויניגרט מלפפון ירוק וסורבה יוזו
 

 

 

 

מנות עיקריות
 
בלוטין SEA BASS ממולא בדוקסל, צנוברים וז'וליין ירקות שורש
ברוטב קולי פלפל אדום ושמן פטרוזיליה, מוגש עם אורז "מדרס"
או
טאג'ין דגים "אלבונדוקיה" של השף ויקטור גלוגר
קדירה של פילה לוקוס עם קציצות בורי וצנוברים, פלפלים, זוקיני, שום קונפי ותערובת "ראס אל חנות"
או
צלעות טלה בצלייה איטית בקראסט של דבש, פיסטוקים ושקדים
ברוטב ציר טלה וטימין, מוגש עם "פום דופין" ואספרגוס ירוק
 
 
מנות אחרונות
           
פאסטייה שוקולד ופירות יבשים
פאסטייה של גנאש שוקולד מריר, עם פירות יבשים בקרמל מלוח, מוגש עם סורבה קוקוס
או
תפוח בדבש
קרפצ'יו תפוח עץ , עם טארט תפוח בדבש , מושג עם סורבה תפוח ירוק וצ'יפס תפוח
או
מבחר סורבטים תוצרת הבית
מבחר סורבטים תוצרת הבית עם פירות העונה
 
אודות מסעדת קלואליס
מסעדת קלואליס נחשבת כבר עשור לאחת ממסעדות השף המוערכות בישראל. השף ויקטור גלוגר הינו בעל 30 שנות ניסיון קולינארי מתוכן 8 שנות לימוד ועבודה בצרפת. ויקטור מוביל ביצירתיות מוקפדת מטבח המשלב אלמנטים צרפתיים קלאסיים וים תיכוניים, חומרי גלם נדירים שזוכים לטיפול אינטליגנטי אך פשוט ומפליא. ויקטור משתמש במגוון שיטות בישול כמו עישון ביתי, אפייה במלח ועוד הנעשות במטבח הפתוח המאפשר לסועדים לצפות בהכנת המנות. בין חומרי הגלם המככבים בה ניתן למצוא קוקי סן-ז'ק, דובר סול, בלאק קוד מאלסקה, קובה ביף וברווז מצרפת. בחזית המטבח אקווריום ובו לובסטרים וכן מקרר דגים המציג לראווה את הדגים אותם מייבאים מכל העולם.
 
 
תפריט מסעדת מגדנלה – השף יוסוף חנא
 יום ג'
 
 
מנות ראשונות
 
סלטי הדגל של המסעדה – סלט פתוש (ללא גבינה), סלט שוק, וסלט טאבולה
 
הבארא נייה, של גדי צעיר (סוג של טרטר לבנוני)
 
מיני קובה במילוי גרגרי חומוס, בצל, שום,  וצנוברים
 
מח טלה ,קרם חומוס, סלסה עגבניות, פולים ירוקים ולימון כבוש
 
 
מנות עיקריות
 
צלעות טלה עשויות בגריל
או
מוסר ים על תבשיל אורז, בצלים וקינמון
או
מסכן עוף עשוי בטאבון
 
 
מנות אחרונות
 
מבחר טעימות מקינוחי המסעדה
 
 
 
אודות מסעדת "מגדלנה"
המסעדה ממוקמת בלב ה-"משולש הקדוש", אזור בצפון הכנרת הנחשב לאחד מאתרי הצליינות החשובים בעולם, המוקף בנוף מרשים של ימת הגליל מצד אחד ומצוק הארבל מצדו השני. ב-"מגדלנה" מציע השף חנא חיבור בין חומרי הגלם שמאפיינים את הגליל וימת הכנרת, בדגש על מנות דגל מהמטבח הערבי גלילי בפרשנות אישית עכשווית.
התפריט של 'מגדלנה' מביא את המטבח הערבי-גלילי במלוא תפארתו: מנות צבעוניות, חומרי גלם עונתיים, דגה זמינה מהכנרת הסמוכה, עשבי בר עונתיים ושיטות בישול עתיקות ומסורתיות, לצד חדשנות קולינארית של יוסוף חנא.
 
 
תפריט מסעדת קוצ'ינה תמר – השפית תמר כהן-צדק
יום ד'
 
מנות ראשונות
 
אנטיפסטי ירקות
פלפלים קלויים בתחמיץ ובזיליקום
פטריות שמפיניון בחומץ בלסמי ותבלינים
זוקיני בסלסה וורדה
עגבניות ממולאות
דלעת ערמונים אפויה
 
טריו ים
סרדינים כבושים במלח
דג ים במרינדה פיקנטית
פשה קרודו בתיבול בצלי שאלוט ובזיליקום
 
ארוסטו די נוצ'ה
פרוסות צלי בקר קרות עוטפות מצע עלים בניחוח כמהין וצלפים
 
קורדונטי וורדי
שרוכי פסטה ירוקים תוצרת בית ברוטב פטריות עשיר
 
מנות עיקריות
 
סקלופיני עגל בלימון ומרווה
בתוספת שפצלי תרד
או
צלעות טלה מושרות במרינדה וצרובות על הגריל
על מצע אורז ועלי אנדיב
או
פילה לברק במחבת על עשבי תיבול ולימונים
בתוספת תפו"א ועגבניות
 
מנות אחרונות
 
מיטב קינוחים מארץ המגף
 
אודות מסעדת "קוצ'ינה תמר"
התפריט של Cucina Tamar שואב השראה מחבליה השונים של ארץ המגף – איטליה. כבר שנים רבות ששף תמר כהן צדק יוצאת למסעות קולינאריים ברחבי איטליה ובפרט בחבל אמיליה רומאנה ומביאה איתה בחזרה את סודות המטבח האיטלקי, חומרי גלם ייחודיים וטכניקות בישול מקומיות. בתפריט החדש תמצאו, לצד מנות דגל ידועות כמו בודינו פרמז'ן, רביולי טרטופו  וטלייטלה ראגו  גם מנות חדשות ועשירות בטעמים כמו סקלופיני עגל בלימון ומרווה, קורדונטי פלפלים ואנשובי ומנות נפלאות נוספות.
 
 
תפריט ארוחת ברביקיו – אריק פורת, שף מלון דן אכדיה
ימים א' ו-ה'
 
 
מנות ראשונות
 
סלט ירקות חרוכים בגריל
קוביות חציל בגריל על פסטו, עבשי תיבול ובלסמי מרוכז
סלט קינואה עם בטטות, גרגירי חומוס, ארוגולה ובצלים בגריל
מרק גספאצ׳ו עגבניות קיץ ואבטיח
מרק שקדים ספרדי עם ענבים
סביצ׳ה דגי ים טריים
 
 
מנות עיקריות
 
מגריל פחמים יוגשו בשרים מיושנים מאיכות מעולה:
המבורגר הבית בקר טחון טרי עם רוטב ברביקיו אכדיה עם פירות טרופיים
 פריים ריב  עם תפוחי אדמה במלח וסלסה ורדה
קבב אכדיה
שיפודי נתח קצבים במרינדה של יין אדום
שקדי עגל במלח לימון
שיפודי ירקות
 
מנות אחרונות
 
מקפא שקדים עם משמשים מקורמלים
מרק דובדבנים צונן עם מאפה פיסטוק
טארט שוקולד ובננות מקורמלות
 
 

Exit mobile version