עיריית תל אביב-יפו הציבה בכיכר השעון ביפו, מייצבים אמנותיים מרהיבים, לציון חג הסגד, במטרה להנכיח את התרבות, המורשת והמסרים הרוחניים של החג במרחב הציבורי.
המייצבים הוקמו על ידי יחידת קליטת יוצאי אתיופיה במישלמה ליפו, השלוחה העירונית ביפו.
המייצבים, שיישארו מוצגים עד לחג הסגד, עוצבו על ידי האמן הרב-תחומי שמעון וונדה. יצירות האמנות מבטאות את ערכי החג – טהרה, כמיהה, התחדשות ושאיפה לגאולה – תוך שימוש בסמלים ובמוטיבים ייחודיים מקהילת יהודי אתיופיה.
הדמויות והמשמעויות:
1. רב הקהילה האתיופית – מייצג את ההנהגה הרוחנית, המסמלת טהרה והכנה לגאולה.
2. אישה מתפללת – מדגישה את מרכזיותה של התפילה בחג כסמל לכמיהה רוחנית.
3. ילד וילדה – מסמלים את העתיד וההמשכיות של המסורת והתקווה לדורות הבאים.
4. אישה עם משא כבד – מייצגת את המסע הפיזי והרוחני של הקהילה בדרך לירושלים.
תאורה ועיצוב: המיצבים מלווים בתאורה צבעונית, המעצימה את תחושת ההתאחדות, תוך שילוב צבעים וצורות המזוהים עם התרבות האתיופית.
על האמן: שמעון וונדה, אמן רב-תחומי ישראלי ממוצא אתיופי, יוצר בהשראת מורשת משפחתו וקהילותו. יצירותיו משלבות צבעים נועזים בצורות מופשטות, המספרות את סיפורה של קהילת יהודי אתיופיה.
לצד המיצבים, תתקיים היום, שלישי, 26 בנובמבר לקראת השעה 17:00, תהלוכה חגיגית שתחל בהוצאת ספר תורה בבית הכנסת 'גיבורי ישראל' ביפו, עד לאירוע המרכזי שיכלול פעילות במרכז הקהילתי 'בית רק"ע', בה תוצג תערוכת יהדות אתיופיה, מופעים ייחודיים ודוכנים לצד מטעמי המטבח האתיופי לרווחת הציבור הרחב.
עיריית תל אביב-יפו ממשיכה לקדם את הערכים של פלורליזם, רב-תרבותיות וקבלת האחר, תוך הנכחת המורשת והתרבות של קהילת יוצאי אתיופיה במרחב העירוני-ציבורי.