השנה, לאחר הפסקת האש המיוחלת, הכפרים הנוצריים בגליל המערבי שבים לחגוג את חג המולד באווירה חגיגית, ומלאת אור. הכפרים מעיליא, תרשיחא ופסוטה, מוארים באורות נוצצים ומתמלאים ריחות משכרים של מאפים מסורתיים ואווירה מחממת לב.אז אין צורך להרחיק לחו״ל, מפני שבמרחק נסיעה בארץ, בין נופים ירוקים וסמטאות מוארות, תמצאו את חג המולד במיטבו.
מעיליא: הכפר עם הטירה
הכפר הנוצרי הציורי, נראה כמו גלויה לחג המולד: עצי אשוח זוהרים בכל פינה, דמויות סנטה קלאוס מעטרות את הרחובות, ואלפי אורות צבעוניים יוצרים תחושה של כפר אירופאי קטן.
טקס הדלקת עץ האשוח המרכזי, שהתקיים ברחבת הכנסייה האורתודוקסית- יוונית, היה כמו הצתת לפיד המסמל את תחילת החג. העץ בגובה מרשים, מעוטר בקישוטים נוצצים ומאיר את הכפר כולו באור חגיגי, ואין מרגשת כמו הספירה לאחור בעלטה של כל הכפר, והרגע בו כל לב הכפר מואר לפתע באורות מנצנצים.
המיסות בכנסיית הכפר, המתקיימות בערב חג המולד ובבוקרו (24-25 בדצמבר), מזמנות חוויה מרגשת ובלתי נשכחת. צלילי השירה והתפילות ממלאים את החלל באווירה רוחנית עוצמתית, הנוגעת בלבבות כל הנוכחים.
שאטו דה רואה
בראש הכפר מתנשא מבצר המלך, הטירה הצלבנית שהפכה לסמל של מעיליא. שם ממוקמים הריזורט ההיסטורי ומסעדת השף שאטו דה רואה, המציעה חוויה שמשלבות בין היסטוריה ויוקרה. הטירה, המקושטת באורות צבעוניים ובעץ חג מולד מרהיב, נראית כמו מגדלור של חג המאיר את כל הכפר.
ברחבי המבצר והטירה, ממוקמים 9 חדרים וסוויטות יוקרתיים, המעוצבים בסגנון שמשלב בין אבן צלבנית עתיקה לנוחות מודרנית, ומציעים נופים עוצרי נשימה של הגליל.
הגת הצלבנית העתיקה, הגדולה ביותר במזרח התיכון, נחשפת במרתף הטירה. בסיורים מודרכים תוכלו לשמוע סיפורים מרתקים על ייצור היין בתקופת הצלבנים, וליהנות מטעימות של יין מקומי ומאכלי חג.
מסעדת השף של אליאן ליוס בשאטו, תפתח מחדש ב-19 בדצמבר. המסעדה, המשלבת בין קולינריה מודרנית למסורת גלילית, תגיש תפריט חגיגי מיוחד, שילווה את עונת החג המולד עד ראשית ינואר. המנות יכללו פרשנות עכשווית למטבח המקומי, תוך שימוש בחומרי גלם טריים מהגליל, והן יוגשו באווירה אירופאית עתיקה עם נוף מרהיב.
יקב ג’וליה
ביקב ג’וליה מתחילים לחגוג מוקדם, עם קישוטי חג שמכניסים את המבקרים לאווירת כריסטמס אמיתית. היקב, שעבר שיפוץ ועיצוב מחדש לאחרונה, מציע חוויית טעימות סביב 20 חביות עץ, שבהן תוכלו לטעום יינות מבצירים מובחרים. המקום פתוח מהבוקר עד הערב, והטעימות כוללות גם הסברים מרתקים על תהליך הייצור.
בית הטבק והערק
בית הטבק והערק הוא יותר ממזקקה – הוא סיפור של כפר ושל זמן. במקום מזקקים ערק מובחר בשיטה מסורתית, תוך שימוש בענבים טריים ואניס שמקורו בסוריה. תוכלו לטעום גם ערק תמרים מיוחד.
מצגת מרתקת חושפת את ההיסטוריה של גידול הטבק במעיליא, שהיה בעבר מקור פרנסה עיקרי של תושבי הכפר. תוכלו ליהנות גם מעץ חג מולד מרהיב שמעטר את הכניסה.
מסעדת מרוש
מרוש, הממוקמת בין צומת כברי למעליא ותרשיחא, היא מסעדה ביתית, שבה כל מנה מספרת סיפור של אהבה ומסורת. תמצאו כאן ירקות ממולאים, תבשילים גליליים וביתיים של סבתות ועוגיות חג מסורתיות.
מטבח אל רביע
במטבח הביתי המסורתי לבנוני של מרים אלרביע, יוגשו מאכלי חג מסורתיים וחגיגיים, מסורת שעוברת מדור לדור ומגיעה היישר לצלחת שלכם. המקום מקושט בקישוטי חג המולד, עץ אשוח ואורות צבעונים, ובעלת הבית וילדיה אוהבים להתחפש לסנטה קלאוס.
מסעדת אל וואד
באל וואדי תיהנו מחוויית אוכל אותנטית עם מנות גריל משובחות, מנות פתיחה מגוונות ותבשילים מסורתיים, המוגשים בחצר רחבת ידיים המעוטרת באורות חג קסומים.
תרשיחא: ממתק של כפר
תרשיחא, עם סמטאותיה הקסומות ושוקיה התוססים, מתמלאת באווירת חגיגית ייחודית לקראת חג המולד. עץ חג מולד גדול ניצב במרכז הכפר, סמוך לכנסייה המרכזית, ומאיר את הרחובות המעוטרים באורות צבעוניים. דמויות סנטה קלאוס וקישוטי חג מסורתיים פזורים ברחובות, והאווירה הכללית מרגישה כמו סצנה מתוך סרט כריסטמס אירופאי.
חנות ממתקי ג’ימי שבשוק תרשיחא, מציעה חוויה מתוקה במיוחד עם התפאורה והקישוטים ברוח החג – ממתקים שמעוצבים כתכשיטים קטנים ומלאים בטעמים של חג.
מסעדת אל אמיר
ממוקמת בלב השוק ומציעה תפריט מגוון המתאים מאוד למשפחות עם ילדים.
ביסטרו אלומה
מסעדת השף עלאא סוויטאת, שעברה למיקומה החדש, מתמחה בתפריט גלילי מקומי עונתי בדגש מיוחד בחומרי גלם טריים מדגת הים ומתנובת שדות האזור.
גלידת בוזה
גם בחורף תרצו לעצור כאן – עם גלידות בטעמים מותאמים לכריסמס, כמו קינמון ודבש, שמחממים את הלב.
פסוטה: העץ המקושט הגבוה בישראל
בפסוטה, שוק חג המולד נפתח ב-18 בדצמבר, עם דוכנים ססגוניים המציעים מתנות בעבודת יד, מאפים מסורתיים וקישוטי חג מרהיבים. כיכר הכנסייה מקושטת באורות מנצנצים בדמות איילים וסמלי חג נוספים, ומעל הכול, מתנשא העץ המרשים עם אורות בצבעי הקשת.
כנסיית פסוטה
המיסות בכנסיית הכפר, שמתקיימות ב-24 וב-25 בדצמבר, הן חוויה ייחודית ומרגשת. השירה והתפילות יוצרות אווירה רוחנית עוצמתית.
אופציות קולינריות: לשומרי כשרות באזור
נועלוש – מתחם קולינרי הממוקם בין תרשיחא לכפר ורדים, כולל מסעדה, בית קפה קונדיטוריה, מעדנייה וחנות יין – והכול בכשרות רבנות מעלות.
ביישוב מעונה הסמוך, מסעדת קציצה עגלגלה הכשרה תציע במהלך חג החנוכה את ההמבורגר המפורסם לצד מנות פתיחה ואחרונות ותערוך טקס הדלקת נרות מדי ערב באווירה משפחתית.
הדר'לה ביסטרו גלילי כשר, הממוקמת על גדות אגם המונפורט במעלות, מתמחה בתפריט בסגנון צרפתי – בימי חנוכה הדלקת נרות משותפת כאשר כל שולחן יקבל ספינג' חם וחגיגי.
גם בעכו העתיקה חוגגים בשוק חנו כריסמס, 5 ימים של שוק צבעוני ומואר בין ה-22 ל-18 בדצמבר, משעה 18:00 ועד 23:00, עם שפע דוכנים של מאכלים מסורתיים, ממתקים, וחפצי אומנות הדלקת נרות ומשחק בסביבונים.
הפעילויות באדיבות מיזם אוצרות הגליל מבית רוח הגליל, לקידום ושיקום התיירות בגליל המערבי, בהנהגתה ומיסודה של אשת העסקים, הפילנתרופית והיזמית, רעיה שטראוס בן דרור.