חברת דואר ישראל מדווחת היום על 400 אלף כרטיסי מט"ח נטענים, לרגל עונת הנסיעות ולאור הגידול בהזמנות סחר מקוון. לדואר ישראל, באמצעות בנק הדואר, יש מוצר ייחודי והוא כרטיסי מט"ח נטענים בדולרים, יורו או ליש"ט, אשר מונפקים ע"י ויזה (דולר) ומאסטרכארד (יורו, ליש"ט) העולמיות. כרטיסי המט"ח הנטענים הינם רב פעמיים ומאפשרים רכישה בטוחה בבתי עסק בחו"ל, משיכה בכספומטים ברחבי העולם, ללא צורך בחשבון בנק, ויכולת לשוב ולהטעין את הכרטיסים מרחוק. עד כה שימשו הכרטיסים בעיקר את הנוסעים לחו"ל, אך בשנתיים האחרונות החל הציבור בישראל גם לעשות בהם שימוש להזמנת קניות באתרים בינלאומיים. הערב עולה החברה בקמפיין חדש, שמטרתו עידוד שימוש ויצירת מודעות לכרטיסי המט"ח הנטענים של דואר ישראל, גם לקניות באתרי הסחר המקוון, וזאת באמצעות סרטונים הומוריסטים קצרים אותם מובילה הדמות המצוירת של דורי, אשר יצרו ניר וגלי, באמצעות פרסום גליקמן-שמיר-סמסונוב. הקמפיין יעלה בטלוויזיה וכן בדיגיטל למשך כשבועיים.
יורם מימון, מנהל בנק הדואר, מסר "אחד הדברים המעניינים שראינו הוא גידול בשימושים בכרטיסים אלו בעקבות התפתחות הסחר המקוון. כיום משמשים כרטיסי המט"ח הנטענים לקניות גם לרכישות באתרי אינטרנט, כאשר 60% מהשימושים כיום מבצעים בארץ לרכישות באתרים מחו"ל. בנק הדואר הוא למעשה הרשת הגדולה בישראל לרכישת שירותי מט"ח והמרות מטבע חוץ. ניתן לרכוש מט"ח במזומן ב-300 הסניפים המוכרים מט"ח, ולרכוש את כרטיסי המט"ח הנטענים בכל 700 הסניפים והסוכנויות ברחבי הארץ. כרטיסי המט"ח הנטענים של בנק הדואר משמשים כאמצעי תשלום בטוח למטייל ולצרכן הישראלי הרוכש באתרי אינטרנט, תוך שליטה מלאה בהוצאות, וללא חריגות בחשבון. אוכלוסיה נוספת המשתמשת בכרטיס היא נוער וצעירים המשתמשים בכרטיס כתחליף לכרטיס אשראי, כאשר הכרטיס משמש אותם הן לרכישות והן לטיול הגדול בחו"ל".
עלות הנפקת הכרטיס 45 שקלים, (תשלום חד פעמי). טעינה חוזרת תעלה 0.8% מסכום הטעינה. בכרטיס של ויזה סכום ההטענה המינימלי הוא 50$ עד תקרה של 2,500$, ובמאסטרקארד סכום הטעינה המינימלי 250 שקל, לשימוש עד תקרה של 5,000$ אירו/ליש"ט (בשווי זהה). ניתן להטעין את כרטיסי המט"ח של בנק הדואר בסניפי דואר ישראל וכן ע"י העברה בנקאית מכל חשבון בנק בארץ ישירות לכרטיס.
מידע מלא אודות הכרטיסים הנטענים, ותנאי השימוש ניתן למצוא בקישור הבא