את אירועי שבוע הקולינריה האיטלקי המתקיימים זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם, פתחה נציבות הסחר האיטלקית בישראל, באירוע חגיגי שהתקיים אמש (יום ג') בתל-אביב. האירוע נערך בנוכחות ג'וזפה רוסו – ראש נציבות הסחר האיטלקית ועמנואלה די קפואה – מנהלת שיווק מזון ומוצרי צריכה בנציבות. לאירוע הוזמנו כ 50 איש, מובילי דעת קהל.
האורחים נהנו מקוקטייל איטלקי משובח, טעימות מקולקציית הגבינות האיטלקיות וסדנת שף. עם זוכה "מאסטר שף", השף האיטלקי מסימיליאנו די מתאו, שהכין לסועדים במקום מנת פסטה פקרי א-לה נורמה, עם גבינת ריקוטה מלוחה וקינוח חגיגי קלאסי, ספולייטלה פרולה עם גבינת ריקוטה טריה מדרום איטליה.
את האירוע פתח ג'וזפה רוסו, ראש נציבות הסחר האיטלקית בישראל, שאמר לאורחים: "שבוע הקולינריה האיטלקי נערך השנה בסימן "ארוחה איטלקית: בריאות עם טעם". שבוע זה הצליח לבסס בעולם את מעמדו, כאחד האירועים החשובים בתחום הקולינריה הנערכים בעולם לקידום המצוינות האיטלקית. מאז ומעולם היחסים המסחריים והתרבותיים בין אומות העולם, שימשו כדרך למניעת קונפליקטים, לצד כלי יעיל לקידום הדיאלוג ושיתוף הפעולה בין העמים, לכן, למרות התקופה הקשה שעוברת על ישראל, היה חשוב לנו לקיים את האירוע בתקוה שגם האוכל הטוב, הבישול וה"ביחד", יוכלו לסמל את תרומתנו הצנועה לחזרה הדרגתית לשגרה".
בסיום האירוע אחל השף מסימיליאנו חג חנוכה שמח, מלא אור ובשורות טובות, וחשף לראשונה את המיזם החדש שלו: טיולים קולינאריים לאברוצו באיטליה, עיר ילדותו. אזור שאינו מוכר למרבית הישראלים המטיילים באיטליה.