תביאו ביין – יקבי היין ומבשלת הבירה בערבה התיכונה, מצטרפים לחגיגות "מהחממה לצלחת", וכחלק מאירועי תיירות חקלאית – שוק איכרים חדש ביקב 'מואה' לב הערבה, יקבים ומבשלת בירה, במהלך סופ"ש 18-16 במרץ.
יקב הבוטיק 'מואה' בישוב צופר
היקב הוקם ב 2015 ונקרא על שם העיר הנבטית "מואה" על דרך הבשמים, מארח בחצר היקב שוק איכרים חדש, המשלב יין מדברי בעל ארומה מיוחדת, המיוצר מענבים שגדלים במצפה רמון ונבחרים בקפידה על ידי ייננים, לבין תוצרת מקומית טרייה של חקלאי האיזור, באווירת רגועה. לאזור הנגב, בו הענבים גדלים, יתרונות המשפיעים על טעם היין – הגובה (600 מ' מעל פני הים) ומליחות האדמה משפרים את טעמו. היקב מייצר כ- 10,000 בקבוקים מדי שנה, מסוגי: רוזה, מואה בלאן, שנין בלאן, קברנה סובניון, סירה ומלבק.
צביה ויהודה פרידמן, בעלי היקב, שואפים בעתיד לגדל את הענבים בעצמם, ולהיות הראשונים שמצליחים לעשות כך בערבה. בימי חמישי מציע השוק מגוון דוכני ירקות ופירות מקומיים, ובימי שישי מתווספים לצד אלה דוכני יצירות של אומנים תושבי המקום. המבקרים מוזמנים ליהנות מטעימות יין מודרכות (בתשלום) להירגע עם כוס יין ופלטת גבינות, ובהזמנה מראש ניתן להזמין סלסלת פיקניק.
שעות השוק: ימי חמישי- 16:00-11:00, ימי שישי- 10:00-15:00.
לפרטים והזמנות: 052-3666095
סיורים נוספים לחובבי יין ובירה
יקב הבוטיק ויינשטיין בעין יהב – היקב המשפחתי שהוקם ב 2010, מציע למבקרים טעימות יין, וסיור חקלאי בחממת הירקות המשפחתית. היקב ממוקם בחצר ביתו של הבעלים אריק ויינשטיין, ומייצר כ- 2,000 בקבוקים מדי שנה, משני זנים מובחרים של ענבים אדומים: קברנה ומרלו, המתמזגים בערבה המדברית ומתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי מעל שנה. ניתן לרכוש יין במקום.
שעות פעילות: ימים א’-שבת. בתיאום מראש.
לפרטים והזמנות: 052-8991070
מבשלת 'בירה ערבה' של הדס ואוהד, צוקים: מבשלה קטנה של 100 מ"ר שהוקמה ב2014, המייצרת בירה טרייה בכמויות של 200 ליטר בכל בישול, מציעה סיור מרתק ומרענן של ייצור בירה מדברית בערבה, בו נחשפים לחומרי הגלם, הכולל טעימות של כל סוגי הבירה, ביניהם סדרת הבירות המובילה "קצרה" שנקראת על שם "נחל קצרה", אחד הנחלים היפים החוצים את הערבה. הסדרה מורכבת מקצרה "ענבר" פירותית מתקתקה בעלת 4.6% אלכוהול, קצרה "בלונד" פירותית ויבשה בעלת 5.5% אלכוהול, וקצרה "כהה" המאופיינת בטעמי קפה ושוקולד מריר בעלת 5% אלכוהול. הבירות מיוצרות מסוגי לתת שונים ואיכותיים הנטחנים במקום, בתוספת מי בארות זכים ומזוקקים.
לפרטים והזמנות- 052-7202301
אירועים קולינריים נוספים – 'מהחממה לצלחת'
בימים חמישי ושישי 16-17.3.2023 – זוג השפים, נדב ודניאל, יקיימו ארוחת 'מבשלים תאילנד בערבה', בלב חממת חוות 'בין השיטין' במושב חצבה. השף יונתן דהן, יוצא מסעדות 'רפאל', 'כתית', 'מזללה' ו-'Gail's Kitchen' בלונדון, יקיים ארוחות שף בלב חוות 'בין השיטין, ובביתו ביישוב צוקים. השף ינון בארי, יארח לארוחות אינטימיות בביתו במושב פארן., רונית ומוטי אלעזרי, יגישו ב'גן הירק האורגני", ארוחות בוקר בלב החממה עם ירקות הגן. הבשלנית דלית נחום, תארח בביתה ארוחות מרק קובה ביתי, ביישוב ספיר.
בנוסף, יתקיימו אירועים הכוללים קטיף עצמי של ירקות בחממות, סיורים חקלאיים, סדנאות בישול וגידול פטריות, ועוד. כמו כן, מסעדות הערבה והפוד-טראקים- יציעו תפריט ספיישל 'מהחממה לצלחת'.
מידע והזמנות: אירועי 'מהחממה לצלחת': לחצו כאן טלפון – 052-8666114