Site icon IAS

קולינריה חיפאית ב"חג החגים" 2020

קולינריה חיפאית ב"חג החגים". צילום יח"צ

בפתח תקופת החגים, חוזר פסטיבל ״חג החגים״, זו שנתו ה-27, על מסורותיו האהובות והמוכרות, הפעם בהגשה קצת אחרת. אירועי הפסטיבל יתקיימו ברובם במהדורה דיגיטלית, ובמידת האפשר במרחבים הציבוריים עם מספר משתתפים מוגבל ובהזמנה מראש. הפסטיבל הינו פרי יוזמה של בית הגפן, מרכז תרבות ערבי יהודי, ושל עיריית חיפה, והוא נוסד מתוך כוונה ליצור הזדמנויות למפגש בין תרבותי, לקדם ולטפח את הסובלנות והכבוד ההדדי באמצעות תרבות, אמנות וקולינריה איכותית. אלו האירועים הקולינריים הצפויים במסגרת הפסטיבל:
 

חמישי 17.12 17:00 'טעם של בית יפני' עם יפעת  

יפעת ורד היא יועצת עסקית יפנולוגית שנעה על הקו בין יפן וישראל כבר שלושים שנה. בעשר השנים בהן חיה ביפן, למדה יפנית, סיימה תואר בלימודים בינלאומיים ומנהל עסקים ועבדה בחברה יפנית. היא טעמה, בישלה, שנוררה מתכונים יפנים ביתיים ומסורתיים מהמורות ליפנית, מאימהות יפניות ומחברות יפניות.  את  "טעם של בית יפני" הקימה לפני כשנתיים. בסדנה היא תלמד להכין מגוון מאכלים בטעמים בינלאומיים.
פרטים והזמנות ZOOM

קולינריה חיפאית ב"חג החגים". צילום יח"צ

יום שישי 18.12 אוכל אתיופי טבעוני עם ברטוקן איינעלם וחן איילין             

המטבח האתיופי הוא מטבח עשיר בתבלינים מסוגים שונים ומבוסס על אוכל צמחוני מירקות וקטניות, בתיבול חריף, אבל לא רק, ודגים. אחד המאפיינים הבולטים בתרבות של יוצאי אתיופיה, הוא הארוחות המשותפות, מגש אחד. בתרבות האתיופית זה מסמל את המשפחתיות, את הקרבה והיחד. חן וברטוקן  אחיות ושותפות אנג'רה אקספרס, עסק שפתחו ביחד בתקופת הקורונה, כדי להביא פרנסה, כשנבצר מהן לעבוד במקצוע שלהן. דרך הבישול המשותף, נולדה מטרה חדשה, להכיר ולהנגיש לקהל הרחב את האוכל האתיופי, הטעים והבריא מאוד, ועל הדרך גם לשבור כמה סטיגמות. בסדנה יוכנו מאכלים אתיופיים אופייניים.  פרטים והזמנות ZOOM

סיור אומנות וטעימות – בכל ימי הפסטיבל, ברחבי חיפה. טיול בסמטאות הציוריות בין בתי אוכל קטנים המגישים טעמים מקומיים, טריים וערבים לחיך, לבין יצירות אמנות ייחודיות. מגלים ומכירים את סיפורי המקומיים של השכונה הנפלאה שנשתמרה וכיום משלבת בין האותנטי והישן לבין הצעיר והמתחדש.  הסיור מתחיל במפגש מרגש עם אמנות המרחב השלישי, יורד אל  וואדי ניסנאס ומסתיים במושבה הגרמנית עוצרת הנשימה, למרגלות הגנים הבהאיים. לאחר קבלת פנים חגיגית ליד עץ הכריסטמס שבבית הגפן, נצא לביקור במרחב השלישי – מגוון יצירות על אמנות המפגש, ומבחר טעימות מחמישה בתי האוכל המקומיים בתיבול סיפורים מרגשים.                                                         פרטים והזמנות

לפרטים נוספים והזמנת מקומות וכרטיסים באתר הפסטיבל: לחצו כאן

פייסבוק: בית הגפן Beit Hagefen بيت الكرمة

Exit mobile version