הנה הוא חוזר, סופ"ש קולינרי בערבה הדרומית", עם מגוון פעילויות ומטעמים מתוצרת מקומית, כמו פודטראק שף במדבר, סיור עששיות בפארק תמנע, הפנינג תירס מדברי, שוק איכרים, ארוחת שישי בכפות תמרים, חממת 5 החושים ושף השמש, סופר פוד טראק ועוד ועוד… שפע החוויות שהערבה מציעה, מזמנות גם היכרות עם הקולינריה המתפתחת לאחרונה – מפגש עם חקלאים, טעימות ממגוון חומרי הגלם הגדלים באזור, הכרות עם היצרנים המקומיים והזדמנות נהדרת לשלב בין טיולים לאוכל טוב.
בין התאריכים 31 למרץ – 2 לאפריל, ימי חמישי – שבת, יתקיים בשנית "סיפורי אוכל", סופ"ש לכל המשפחה שכולו סיפורים וטעימות, במהלכו ניתן יהיה לבקר באתרי התיירות השונים והמגוונים של הערבה הדרומית ולהנות ממגוון פעילויות ומטעמים מתוצרת מקומית. "סיפורי אוכל" מציע חוויה של סוף שבוע שלם במרחב פתוח ובטוח, הכולל לינה, שלל פעילויות לכל המשפחה, אוכל טוב ונוף עוצר נשימה.
בתוכנית:
ביקור במתחם ה"אקו כיף" בקיבוץ לוטן, בו יתקיימו סיורים מודרכים ופעילויות אקולוגיות לכל המשפחה. מנה מהתפריט ב"סופר פודטראק" בשילוב תוצרת אורגנית מקומית.
ביקור בחממת 5 החושים בקיבוץ אליפז. חממת הקטיף היחידה בערבה הדרומית, שם יתקיים סיור מודרך ופיתה בטאבון תוגש למשתתפים. בנוסף, כל משפחה תכין מגש אנטיפסטי ב"שף השמש" – צינורות אפייה המופעלים על ידי אנרגיית השמש.
פודטראק שף במדבר של שף רוברט ביטון מקיבוץ אליפז. רוברט נודד עם הפודטראק החדש שלו ממקום למקום ומציע תפריט של כריכי בשר ויש גם המבורגר לטבעונים.
בקיבוץ אילות פועל מדי יום שישי שוק איכרים, בו מוכרים חקלאי האזור תוצרת טרייה ואיכותית. בנוסף פועלים בשוק דוכני מזון מגוונים. מסעדת כפות תמרים הנמצאת בקיבוץ תציע למשתתפים מנה + שתיה לבחירה. בערב שישי תתקיים ארוחת ערב מלאה בסגנון בופה במסעדת כפות תמרים בקיבוץ.
קטיף תירס מדברי יתקיים בקיבוץ אילות – אירוע המשלב קטיף תירס וחוויות מדבריות לכל המשפחה בשדות התירס של קיבוץ אילות. בנוסף, פינת יצירה עם עמדת הדבקות, מנדלות, הכנת רעשנים, גרגירי תירס צבעוניים ועוד .
מסלול משפחות מנצחות "מח וכח" – משחק משפחתי בו כל המשפחה תעבור תחנות ובהן מגוון פעילויות כמו סיפור גידול התירס, הסבר מחקלאי על מבנה התירס, סיפור המצאת הפופקורן, שאלות טריוויה, מסלול העמסת קלחי תירס לעגלה והסעתה לאורך מסלול, כולל קבלת מדליה! וכמובן קטיף התירס.
סיורי עששיות בפארק תמנע – כשהשמש שוקעת הפארק מתעורר לחיים. מה קורה בפטרייה בלילות? ומי מסתובב ליד עמודי שלמה? סיור חוויתי מודרך בין אתרי הפארק, חוויה לכל המשפחה.
עצירה בפונדק נאות סמדר להתרעננות וגלידה תוצרת המקום.
בפונדק יטבתה המיתולוגי והאהוב תוגש גלידת ג'לאטו טרייה ואיכותית במבחר טעמים מפנקים .
עלות ל-2 לילות כולל כל הפעילויות והטעימות: זוג 2100 ₪, תוספת לילד 650 ₪.
אפשרויות הלינה: אירוח בקיבוץ אילות, אליפז חופש וחוויה בערבה, בית הארחה קטורה.
להזמנות ופרטים נוספים: https://arava-dromit.ussl.co.il/product/culinary-weekend/