Site icon IAS

מלון רות צפת, מרשת מלונות דן, משיק את "מוזה" בר יין

"מוזה" בר יין במלון רות צפת. צילום דניאל לילה

מלון רות צפת, מרשת מלונות דן, משיק את "מוזה" בר יין שיעניק במה ליקבים מאדמת הגליל והגולן. ה-"מוזה" בר יין הממוקם במבנה חאן ממלוכי עתיק מהמאה ה-13, במרכז העיר העתיקה בצפת בתוך מלון רות. התפריט ב-"מוזה" מציג אוסף יין עם התפתחות של 40 שנות יצירה חקלאית אשר באה לידי ביטוי בבקבוקים שמשתבחים עם הזמן. כל יינות האוסף במוזה הינם מאדמת הגליל והגולן מתוך מחשבה לתת במה למגדלים, חקלאים, כורמים, ייננים ויצרנים מאזור זה.

הבר, שיהיה פתוח לאורחי מלון רות צפת ולקהל הרחב, יציע תפריט יין של יקבים איכותיים מקומיים כמו: לורייא, רמת הגולן, הר אודם, הרי גליל, אבוהב, דלתא, רקנאטי, כרמל, סקורייה, כרם בן זמרה ועוד.

בנוסף, בר המשקאות במוזה Wine Bar מציג ומציע אלכוהול מקומי ממזקקות בוטיק צפוניות כגון, וויסקי ישראלי ממזקקת גולני, אבסינט וג'ין מקומי, תזקיקי O.D.V ווורמוט עבודת יד וכמובן בירה בוטיק מקומית.

לצד תפריט היין המשובח, המוזה בר יציע תפריט אוכל מקומי עם מגוון מנות אותנטיות גליליות, גבינות ממחלבות צפתיות וקינוחים מסורתיים המביאים לידי ביטוי את התרבות ההיסטורית האזורית. בין המנות שיוצעו בתפריט:

טלפון להזמנת מקום ב-"מוזה" WINE BAR במלון רות צפת:  04-6994665.

מלון רות צפת משיק את בר היין מוזה צילום דניאל לילה

פירוט על היקבים והיינות שיוצעו בבר המוזה:

יקב רמת הגולןהיקב השלישי בגודלו בישראל, הוקם בשנת 1983, היקב אחראי על מהפכת האיכות בישראל. היקב ממוקם במרכז רמת הגולן, על אדמה וולקנית עשירה ומשובחת, המאפשרת ייצור של יינות איכותיים ומתיישנים. היינות של רמת הגולן שיוצעו בבר המוזה:

יקב הר אודם – יקב בוטיק מהמובילים והמצטיינים בישראל, שהוקם בשנת 2003 ע"י משפחת אלפסי מהיישוב הר אודם שבצפון רמת הגולן. הכרמים של היקב נטועים בנקודה הגבוהה ביותר בישראל, ובזכות כך, האקלים הצונן והאדמה הוולקנית, יינות היקב מביאים ביטוי מרתק ושונה, לזני הענבים אותם הם מגדלים. היינות של הר אודם שיוצעו בבר המוזה:

יקב הרי גליל – בהרי הגליל, על אדמה גירית, בגובה של כ-680 מטרים מעל פני הים, הוקם בשנת 1997 יקב הבת של יקב רמת הגולן, אשר מטרתו לתת ביטוי לאדמת הגליל ביחס ובשונה לאדמת הגולן. כל יינות היקב מיוצרים מכרמים על אדמת הגליל, בגובה של 420 עד 800 מטרים. היינות של הרי גליל שיוצעו בבר המוזה:

יקב לורייא – בשנת 2006 נטע יוסף סיידא, 180 דונם של כרמים בסמוך ליישוב ספסופא, על אדמת הגליל. באדמה זו, שילוב נדיר של שכבות בזלת, טרה רוסה וגיר. ביחד עם בנו, גידי סיידא אשר סיים לימודי ייננות, הם החלו לייצר יינות מרתקים המביאים לידי ביטוי את הטרואר של אדמתם. בזכות עבודה קשה בכרמים וביקב, והתמדה רבה, היקב מצליח להיות אחד מיקבי הבוטיק המובילים בישראל.  היינות של לורייא שיוצעו בבר המוזה:

יקב אבוהב – יגאל ביטון, בעלי היקב, היה דיג'י מצליח בישראל ובעולם, ממובילי המוזיקה האלקטרונית, שניגן והסתובב בכל העולם. בשנת 2009, יגאל נסע לקבר של רבי  נחמן מברסלב, שבעיר אומן שבאוקראינה ושם חייו השתנו. כשחזר, החליט לחזור בתשובה, ולהקים יקב בוטיק בצפת. יקב אבוהב הוקם בשנת 2009, בסמטאות הקסומות של צפת העתיקה, ברובע המקובלים, במבנה היסטורי מהמאה ה 16. היקב מייצר כ-30,000 בק' בשנה, בסגנון ייצור מסורתי, כשר ומוקפד. היינות של אבוהב שיוצעו בבר המוזה:

יקב דלתא – יקב בוטיק בבעלות היינן יהודה כמיסה הממוקם בגליל העליון, בסמוך ליישוב דלתון. היקב הוקם בשנת 2017, מתוך חזון לייצר יינות בדרגת סופר פרימיום, יינות בעלי פוטנציאל התיישנות ארוך. כחלק מתפיסה זו היקב עושה שימוש רק בחביות עץ אלון צרפתי חדשות. היינות של דלתא שיוצעו בבר המוזה:

 יקב רקנאטי – בשנת 2000, הקים לני רקנאטי ביחד עם אורי שקד את יקב רקנאטי, ביחד עם היינן קובי ארביב, הם הניחו על דגלם את החזון ליצור יינות מקוריים ויצירתיים שיבטאו את הטרואר – האקלים והאדמה בכל שנת בציר. בשנים האחרונות, היקב והיינן המשיכו לזקק פילוסופיה זו, והחלו להתמחות בזנים ים תיכוניים כגון קריניאן ומרסלן ובזנים ארץ ישראלים קדומים, כגון מראווי וביתוני. כאשר החתירה למצוא איזה זן גדל הכי טוב איפה, מנחה את פועלם. בימים אלו, לאחר שנים של עבודה ותכנון, היקב העתיק את מקומו ועתה הוא ממוקם בסמוך לרוב כרמיו, על אדמת הגליל. היינות של רקנאטי שיוצעו בבר המוזה:

Exit mobile version