Site icon IAS

לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל: הכנס נחתם באווירה אופטימית

לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל והעומד בראשה, יוסי פתאל בכנס השנתי. צילום עוזי בכר

לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל והעומד בראשה, יוסי פתאל בכנס השנתי. צילום עוזי בכר

לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל מקיימת מידי שנה את הכנס שהפך למסורת,  הפעם נערך הכנס במלון הילטון תל אביב (ג')  ומשך אליו משתתפים רבים מהענף, מה שאפיין את מצבו של שוק התיירות הנכנסת הנמצא בשיאו.

שני דברים הרשימו אותי כבר בכניסה לכנס. דלפק קבלה לא מאויש בדיילות, כפי שהורגלנו בעבר, אלא מסך ומדפסת שהנפיקה את כרטיסי המשתתפים לאחר הזנת מספר הנייד בלבד- יעיל ומהיר. על הרצפה שהובילה לאולם היו מדבקות מעוצבות ועליהן כתוביות: " חברי הלשכה תורמים למעמדה ותדמיתה של ישראל בעולם", "התיירות המאורגנת תורמת לפיתוח הפריפריה" ועוד.

באולם ניצבו כהרגלם דלפקי חברות המציעים את מרכולתם אבל אחד מהם צד את עיני במיוחד ועליו כתוב: " אוצרות הגליל – אינספור חוויות בגליל המערבי". סקרנותי הובילה אותי לשאול במה מדובר. מי שסיפק את התשובות היה נדב ארבל, מנהל פרויקטים שהסביר: "  מיזם פילנתרופי שהקימה גברת רעיה שטראוס בן דרור במטרה להזניק את תנועת  התיירות לגליל המערבי. מיזם המהווה פלטפורמה ל- 400 עסקים מקומיים בכל תחומי התיירות ואת זה אנחנו יודעים לעטוף ולהגיש לתייר בצורה יפה. לאחר 5 שנות פעילות בתיירות פנים הגענו גם לכנס הזה  במטרה לפנות לתיירות הנכנסת."

נדב ארבל, מנהל פרויקטים באוצרות הגליל וחברות הלשכה. צילום עוזי בכר

יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל פתח את האירוע הרשמי ואמר:" אנחנו מציעים לכם ליצור איזון בין שיחות מסדרון עם חברים לזמן איכות לעצמכם ומחשבותיכם, בתוך האולם יחד עם מגוון הרצאות שבחרנו בקפידה עבורכם."

בזה אחר זה עלו המרצים, אחד יותר מרתק ממשנהו. הראשון היה אלוף (מיל.) עמוס גלעד – ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה שדיבר על הטלטלה המתרחשת במזרח התיכון לצד הזדמנויות שהמציאות החדשה מתהווה לנגד עיננו יכולה להביא לפתחי העוסקים בענף התיירות.

אחריו עלה זיו קורן– צלם במערכת העיתון ישראל היום, נציג סוכנות הצילום האמריקנית  Polaris Images בישראל ומשמש כשגריר חברת CANON. "מקומו וחשיבותו של הצילום בעולם התיירות והצורך לתכנן את חווית הצילום בחבילות התיור" היה נושא ההרצאה מה שהוצג עם תמונות והסברים שתרמו לאנשים חובבי צילום כמוני בפרט ולכל היושבים באולם בכלל לצלם טוב יותר בסיורנו הבאים. זיו דיבר על הטרנד העולמי והפופלארי ביותר- הסלפי והעניק לכולם נתונים מדהימים על כמה חיינו שזורים במדיות החברתיות.

ד"ר שמעון אזולאי – חוקר וכותב על השאלות הגדולות של החיים ושל האדם – אושר, משמעות, מוסר, מוות , הומור ומיניות. שמעון דיבר על נושא תיירות ומשמעות החיים. על הקשר בין מחשבות הקיומיות של בני אדם וישראל במרחב של משמעות ותוכן. מילים מפוצצות שיחד נרקמו למשפטי מפתח בחיי היום יום של כולנו ולשיעור נוסף לחיים.

בהמשך להרצאה של שמעון ציין יוסי פתאל כי בקבוצות המאורגנות ליצור חוויה אישית זה דבר מאוד מורכב אבל דבר שצריך לחשוב עליו. "לא בכדי אחד הנגזרים של משמעות הוא תוכן , תוכן שיווקי שיש לו משמעות ולא רק נתונים טכניים והוא נמצא בתוך העבודה שלנו", סיכם יוסי.

עמוס גלעד – ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה שדיבר על הטלטלה במזרח התיכון . צילום עוזי בכר

ואחרונה הייתה רינת גרשפלד שהרצתה על דרכים ושיטות להעברת מסרים בין עסקים בעולם רווי פרסום.

יוסי פתאל המשיך ודיבר על המצב המעולה ועל עודף התיירים הפוקד את ישראל לצד המחסור בחדרים והרעיף שבחים על משרד התיירות והעומדים בראשו – שר התיירות יריב לוין והמנכ"ל אמיר הלוי.

הוצגו נתונים על תרומתם הכלכלית של חברי הלשכה לכלכלת התיירות ולמשק הישראלי. מהנתונים עולה כי 48% מכלל התיירים המגיעים לישראל נמצאים בידי סוכנים ותלויים בסוכנים ( 30% ע"י חברי לשכת תיירות נכנסת). בנוסף, משקל המעורבות של חברי הלשכה בנקודות ההשפעה על קבלת החלטה לביקור בארץ עומד על 40%. כמו כן, תייר המגיע  לבד לישראל מבזבז 60% פחות כסף מתייר קבוצתי והחלק של חברי הלשכה בהכנסות של התיירים בישראל מהוות כ-70%.

שר התיירות, יריב לוין שכיבד בנוכחותו את הכנס נשמע אופטימי

שר התיירות, יריב לוין שכיבד בנוכחותו את הכנס נשמע אופטימי מתמיד על מספר התיירים הנכנסים לישראל בשנתיים האחרונות. לדבריו במחצית השנה הגיעו לישראל כ-2 מיליון תיירים מה שהביא לשיפור כלכלי המתבטא ב-4 מיליארד שקל. בנוסף, נפתחו בשנתיים האחרונות 52 יעדים חדשים מנתב"ג שהאחרון ביניהם יהיה של חברת התעופה LATAM לברזיל וצ'ילה.

שר האוצר, משה כחלון הסתפק בברכה מצולמת והגדיר את החברים בלשכה- שגרירים של המדינה שמפתחים את התעסוקה בפריפריה. השר איחל לנוכחים המשך הצלחה ועשייה פורייה.

Exit mobile version