Site icon IAS

"לבטל את מגבלת מחזור 100 מיליון ש"ח כתנאי לסיוע"

יוסי פתאל, בכנסת. צילום מסרטון הכנסת. יח"צ

לכבוד

כבוד ראש ממשלת ישראל, מר בנימין נתניהו

שר האוצר, מר ישראל כ"ץ

הנדון: קריאה לביטול מגבלת מחזור 100 מיליון ש״ח כתנאי לקבלת סיוע ממשלתי – הצלת התיירות הנכנסת לישראל

נכבדיי,

התוכנית הכלכלית שהוצגה על ידכם ברוכה רצויה ויש בה היענות והתאמות שהשכלתם לעשות. במסגרת התוכנית המוצעת נקבע רף עליון לזכאים לקבל את תמיכת המדינה לפיו חברות שמחזורן מעל 100 מיליון ש״ח אינן זכאיות לקבל כל תמיכה בשום תנאי.

קביעת רף ה-100 אינה נתמכת בעבודה כלכלית או נתונים כל שהם שיצקו קביעה זאת שהשלכותיה לעסקים וענפים שונים הינה הרת גורל. הקביעה הינה שרירותית בירוקרטית רובוטית של אנשי אגף התקציבים שמסתפקים בתירוץ כי צריך ״לחתוך״ היכן שהוא. הא ותו לא.

אגף התקציבים אמון להציג בפניכם מקבלי ההחלטות מסד נתוני כלכלי מוכח שמקשר בין המצב לאשורו לקביעה הכלכלית שהשלכותיה הרות גורל.

לא מוגזם לקבוע כי בעניינים של דיני נפשות עסקינן. כל קביעה חייבת בברור מקצועי והוכחה טרם יונף הגרזן מעל עסקים רבים ודינם יחרץ לשבט. ההחלטה הקפריזית לקבוע את רף ה-100 אינה מנומקת כלל ולכן אנו פונים אליכם בבקשה כי תעמדו על משמר חיי עסקים רבים טרם יחרץ הדין.

אנו קוראים לכם למנוע עיוות מסוכן זה על ידי הסרת מגבלת מחזור 100 מיליון מחד אך להותיר על כנם את מגבלות התמיכה המקסימאלית כפי שנקבע לחברות עד 100 מיליון מאידך.

כך תימנע הממשלה מקביעה שרירותית שאינה נטועה בכל היגיון כלכלי מוכח. קבלת ההחלטות עד כה מוכיחה את מרווח הטעות העצום שיכול לצאת מבית מדרש כותבי התקציב.

שיאו של העיוות מוכח בכל הקשור לתיירות הנכנסת לישראל, שהינה מקור מרכזי בפעילות הכלכלית של ערים שמצוקתן הכלכלית נמצאת על שולחנכם. טבריה נצרת עכו צפת ירושלים ועוד תלויות בהתאוששותן בחזרת קבוצות התיירים לרחובותיהן.

התוכנית המוצעת עם מגבלת המחזור של 100 מיליון ₪ לעניין התיירות הנכנסת מותירה את עשרת החברות המובילות בהבאת תיירים לישראל מחוץ לגדר התוכנית ובפעול ייגזר דינם.

מנגנון המענקים שאושר מבוסס מחזורי פעילות ולכן חברות תיירות נכנסת רבות אינן זוכות כלל לסיוע בשל מחזורים גבוהים. דא עקא, שבחברות אלו המחזורים הגבוהים נובעים ממבנה ההכנסות המתבסס על מכירת שירותים וקבלת עמלות מזעריות כך שהיקף המחזור כלל לא משקף את היקף ההכנסות נטו, להערכתנו ביחס של מעל פי חמש לעומת חברות בתעשיות אחרות.

משמעות קריסתם של עשרת החברות המובילות של מארגני התיירות הנכנסת החברות ללא הסיוע:

איבוד 35% מהתיירות המאורגנת לישראל, כ- 10,000 קבוצות מאורגנות השוות לכ-3 מיליארד ₪ בהכנסות למדינה.

25% מהכנסות מהתיירות המאורגנת בעיר ירושלים ו קרוב ל 40% מההכנסות בעיר טבריה.

פגיעה ישירה בהבאתם לארץ של 400 אלף אוונגליים.

פגיעה בהעסקתם של כ-10,000 עובדי תעשיית התיירות עובדי בתי מלון, תעשיית המזון, טבחים, מלצרים, מארחים כ 900 מורי דרך ו1,000 נהגי אוטובוסים.

נבקש כי החרגת חברות שעיקר עיסוקם בתיירות נכנסת (מעל 51% מהעסקאות במע"מ 0) מהגבלת מחזור הפעילות של 100 מיליון ₪ ולאפשר להם לקבל הטבות ללא הגבלת מחזור הפעילות – עלות מוערכת לחצי שנה כ-50 מיליון ₪.

התיירות הנכנסת לישראל המהווה עוגן משמעותי של הכנסות למדינה, חברות אלו שאנו מבקשים להחריג יישארו עם 0 הכנסות עוד חודשים ארוכים הצלתם משמעות היא הצלת 35% מהתיירות המאורגנת לישראל.

אנחנו קוראים לכם לנהוג באחריות המתבקשת כלפי הענף ועובדיו ולאפשר את המשך הישרדותה ופעילותה של התיירות הנכנסת המאורגנת.

בברכה,

דני אמיר, יו"ר לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל

יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל

Exit mobile version