השרה להגנת הסביבה – תמר זנדברג, קיימה אתמול (ב') סיור לאורך חופי העיר אילת, יחד עם מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה – גלית כהן, מתכנן מחוז דרום של המשרד – מתן לוינסון, אלי ורבורג ועוז גורן – מהיחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה, וגורמי מקצוע נוספים. מטרת הסיור הייתה לעקוב מקרוב אחר עבודות הבנייה והפיתוח המתבצעות לאורך חופי העיר. השרה זנדברג ביקרה בחופים ציון, קיסוסקי ו-Nine Beach. במסגרת הסיור, צפתה השרה בעבודות המסיביות המתבצעות במקום, הכוללות שיטוח קרקע, הקמת שבילי ורחבות בטון בסמוך לקו המים, וכן שימוש נרחב בבנייה קשיחה מבטון מזוין המעוגן אל תוך הקרקע החופית. בנוסף, נפגשה עם פעילי סביבה מקומיים המתנגדים לעבודות הבנייה, ושמעה מפיהם על הסכנות והנזקים הנגרמים לחוף הים, ערכי הטבע ולמערכת האקולוגית שבמפרץ אילת.
עוד נפגשה השרה עם אנשי רשות הטבע והגנים, אשר הרחיבו על הפגיעה המתמשכת של עבודות הבנייה ברצועות החוף ובשונית האלמוגים במפרץ, הרגישה ממילא בעקבות נזקי הסערה בחורף 2020. משם המשיכה השרה לפגישה עם ראש עיריית אילת – אלי לנקרי, במטרה לדון עימו בחלופות בנות קיימה לעבודות הבנייה והפיתוח. השרה הביעה את חששה מהפגיעה המתמשכת בחוף החשוף, על ידי בניית מסיבית של רצועות בטון הנכנסות אל קו המים. השרה הדגישה את החשיבות שביצירת האיזון שבין פיתוח תיירותי, לצד שמירה על חופי הים ושונית האלמוגים במפרץ, תוך בנייה בת קיימה. כמו-כן, השרה וראש העיר קבעו כי בתוך שבוע, יתקיים שיח מקצועי של העירייה, המשרד להגנת הסביבה וכלל הגורמים המעורבים בעבודות, עם מומחים בתחום.
זנדברג: "בסיור שערכתי לאורך חופי העיר אילת, ראיתי את הפגיעה המתמשכת כתוצאה מבנייה עודפת ושימוש שלא לצורך בבטון על החוף ועד לקו המים. נפגשתי עם תושבים ופעילי סביבה מודאגים, וכן עם ראש העיר וצוותו. קיימת חשיבות ליצירת איזון בין פיתוח תיירות לבין שמירה על הסביבה הימית והחופית ועל המערכת האקולוגית החשובה במפרץ אילת. אם לא נשמור על החופים ועל השונית, ואם לא יהיה פיתוח בר קיימה בחופים, זו תהיה בכייה לדורות. בסופו של יום, הים, החופים ושונית האלמוגים הם הלב הפועם של המערכת האקולוגית במפרץ אילת וגם של התיירות והכלכלה. קבענו, ראש העיר ואני, על קיום בתוך שבוע של שולחן עגול עם כל גורמי המקצוע. נמשיך לפעול מול כל הגורמים למציאת חלופה לתכנון ובנייה בני קיימה שייטיבו עם תושבי העיר, התיירות, הכלכלה והסביבה, כדי לשמור על מפרץ אילת כאוצר סביבתי".
הבהרה: בימים אלו מבוצעות במספר חופים באילת עבודות פיתוח, כאשר היתרי הבנייה לא תואמו עם המשרד להגנת הסביבה. זאת, על אף שכבר בשנת 2020, פנו אנשי המקצוע במשרד לגורמים הרלוונטיים, לקבלת הבקשות להיתרי הבנייה בהקדם, במטרה לבחון את נושא העבודות בקרבה לקו המים ולהגן על ערכי הטבע. המשרד הביע הסתייגות ממספר רכיבים שתוכננו בסביבה החופית שבאילת, בהם הקמת שבילי בטון בסמוך לקו המים, שימוש נרחב בבנייה קשיחה מבטון והקמת מזח בחוף אלמוג.
המשרד הביע חשש מפגיעה חמורה בסביבה החופית, וסבר כי מדובר בפיתוח עודף ומיותר שאינו מותאם לסביבה זו. הודגש למהנדס העיר דאז של עיריית אילת, כי יש ללוות את היתרי הבנייה בפרשה טכנית שתכלול הנחיות למניעת פגיעה בסביבה החופית. משלא תואמו היתרי הבנייה עם המשרד, לא ידוע למשרד מהן ההנחיות שנקבעו למניעת פגיעה בסביבה החופית, אם בכלל. נציין, כי ההערות שהעביר המשרד במהלך 2020 בנוגע לקרבה המתוכננת של פיתוח לקו המים ולחומרי הבניה והביסוס, במסגרת תוכניות הבינוי – לא התקבלו.