Site icon IAS

ההתמודדות עם שפעת העופות בעמק החולה

סיור השרה להגנת הסביבה באגמון החולה. צילום ליטל שוורץ, המשרד להגנת הסביבה

לאור ההתפרצות הגוברת של שפעת העופות בקרב העגורים באגמון החולה, השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, הגיעה אתמול (א') לסיור במקום, יחד עם נציגי רשות הטבע והגנים וקק"ל. השרה קיימה הערכת מצב יחד עם הגורמים בשטח, ועקבה אחר תמונת המצב כפי שעלתה מתיעודי הרחפנים.

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג: "אנחנו בעיצומה של התפרצות חריפה מאוד של שפעת העופות שפוגעת בעגורים. זו למעשה אחת הפגיעות החמורות ביותר בחיות הבר אי פעם בישראל. אלפי עגורים כבר מתו מהמחלה, מאות אלפי תרנגולות הושמדו בלולים, ועדיין לא ידוע אם ישנה התפשטות לחיות בר נוספות. יחד עם כל הגורמים, משרדי הממשלה, רשות הטבע והגנים וקק"ל, אנו עוקבים אחרי המציאות בשטח. נפעל לטפל בה בצורה הנכונה והסביבתית ביותר".

רעיה שורקי, ממלאת מקום מנכ"ל רשות הטבע והגנים: בהמשך להערכות המצב וניטור תחלואת שפעת העופות בשטח נכון לאתמול (א׳ 26/12/21) בניטור מקיף שבוצע באגמון החולה, תועדו כ-5,000 עגורים מתים בשטח אגמון החולה, שהוא אתר הלינה המרכז את מירב האוכלוסייה של העגורים בישראל. כמו כן, נצפו כ-250 עגורים מתים בעמק החולה מחוץ לאגמון, וכ-30 עגורים פגועים בשאר אזורי הארץ, רובם בעמק יזרעאל".

עגורים באגמון החולה. צילום גיא אילון, רט"ג

ברשות הטבע והגנים שבים ומציינים, כי ככלל בתקופה זו יש להימנע ממגע עם עופות בר ועם הפרשותיהם, ובמקרה ומזהים בשטח מיני עופות פגועים או מתים, אסור לגעת בהם ויש לדווח על כך מיד למוקד רשות הטבע והגנים שמספרו 3639*.

למידע נוסף בנושא שפעת העופות בעגורים, ניתן לגלוש לאתר רשות הטבע והגנים.

Exit mobile version