Site icon IAS

אל על צמצמה את ההפסד ל-86 מיליון דולר, ברבעון הראשון של 2021

מטוס דרימליינר של אל על מתקבל בנתב"ג. צילום עוזי בכר

חברת אל על פרסמה את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2021 ממנו עולה כי החברה סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2021 עם EBITDAR חיובי בסך של כ-3 מיליון דולר, לעומת EBITDAR שלילי בסך של כ-28 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2020, ובהשוואה ל-EBITDAR שלילי של כ-22 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

החברה צמצמה את ההפסד ברבעון הראשון של שנת 2021 ל-86 מיליון דולר לעומת 140 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2020 השיפור הושג בעיקר על ידי שורה של צעדים שיישמה הנהלת החברה, להתאמת מבנה העליות להיקף הפעילות, לרבות צמצום נוסף במצבת כוח האדם הפעילה והפחתת עלויות מטה.

החברה גייסה במהלך הרבעון סכום של כ-83 מיליון דולר מהנפקת אופציות ומימושן, והחודש חתמה על הסכם המימון עם המדינה, במסגרתו נתקבל מהמדינה סך של 210 מיליון דולר וכן במסגרתו התחייבה החברה להנפקה נוספת בהיקף של 105 מיליון דולר מתוכם בעלת השליטה התחייבה להזרים סך של 43 מיליון דולר; מהלכים אלה, לצד ביצוע פעולות תפעוליות ופיננסיות נוספות לחסכון בהוצאות ולשיפור תזרים המזומנים של החברה – יתמכו במאמצי החברה לעבור לאיזון תזרימי במהלך שנת 2021

כחלק מתוכנית ההבראה וההתייעלות, החברה החלה בשבועות האחרונים בתהליך היפרדות כואב מעובדיה, אשר יושלם במהלך הרבעון השני לשנת 2021 ובסופו צפויה להסתיים העסקתם של כ- 1,900 עובדים.

מנכ"ל אל על, אביגל שורק: "בימים אלו אנו עוברים תקופה ביטחונית רגישה בה אל על מחויבת לתפקידה להמשיך ולספק מעבר אוירי לישראל וממנה, ועושה כל מאמץ כדי לתת מענה לצרכי הלקוחות בכל מקום ובכל זמן. אל על פותחת את שנת 2021 עם מעבר ל-EBITDAR חיובי ועלייה בהכנסות, באופן המתחיל לשקף את הפעולות בהן נקטנו, בהן ריסון מהודק ככל האפשר של ההוצאות. בתקופה האחרונה, בנוסף לשיפור בתוצאות, גייסנו בהצלחה כ-300 מיליון דולר על ידי חתימת הסכם מימון עם מדינת ישראל והנפקת אופציות, בדרך להשגת היעד של החברה לשנת 2021 להגעה לאיזון תזרימי. בנוסף, אנו משלימים בימים אלה את המהלך המורכב של היפרדות מכ-1,900 עובדים, כאשר צעד זה, לצד פעולות  נוספות שאנו מבצעים, במישורים הפיננסי והתפעולי, יובילו אותנו להשגת האיזון האמור. במקביל לפעולות הפיננסיות, אנו פועלים לשינוי תפיסת הפעילות של החברה השמת הלקוח במרכז. לצד זאת, אנו עובדים על גיבוש תכנית אסטרטגית, אשר ממצא את הפוטנציאל הטמון בחברה ובמותג. אנו מאמינים, כי המהלכים הרבים בהם אנו נוקטים ישיבו את אל על לפסי צמיחה.".

מנכ"ל אל על, אביגל שורק מתוך שיחת זום. צילום עוזי בכר

 

סמנכ"ל הכספים, איציק אליאב: "המעבר ל EBITDAR חיובי ברבעון הראשון של שנת 2021 מהווה צעד ראשון בדרך ליישום תכנית ההתייעלות, ועדות למחויבות של צוות ההנהלה החדש להשגת יעד האיזון התזרימי בשנת 2021, ושהינו התשתית למעבר לרווחיות והבסיס הפיננסי לתקופות הבאות.  אנו נערכים בימים אלו לביצוע החזרים לכלל לקוחות החברה ופועלים יחד עם כל השותפים העסקים שלנו, הפיננסים והתפעולים, לתמיכה מלאה בתוכנית העסקית של החברה. במקביל, אנו נערכים להמשך גיוסי ההון הנדרשים לחברה לעמידה בתוכניותיה. אנו מרגישים  את המומנטום החיובי שנוצר עם תוצאות הרבעון הראשון יחד עם התקבול בסך של 210 מיליון דולר מהמדינה ועם שינוי תפיסת השירות של הלקוח במרכז, ופועלים למנף אותו לעמידה ביעדי התוכנית העסקית.

התכנית האסטרטגית – עדכונים עיקריים

בימים אלו, בימים אלה נערכת החברה לקראת תכנית אסטרטגית להתמודדות עם השלכות המשבר ועם השוק המשתנה

להלן מספר נקודות עיקריות לגבי התכנית:

החברה שמה לה למטרה, בשנת 2021, בהתאם לתכנית העסקית, להגיע לאיזון תזרימי, בואכה שנת 2022 בה צופה החברה לחזור לפעילות בהיקף שיניב לה תזרים מזומנים חיובי.

החברה בוחנת דרכים להרחבת היריעה מהשימוש במותג העל שלה בקרב ישראלים ובעלי זיקה למדינת ישראל ברחבי העולם, בין היתר, בוחנת החברה כניסה לתחומים המשיקים לתחום הפעילות של החברה, כגון תיירות ומלונאות, וזאת על מנת למקסם את ההכנסות של החברה, וכן לגוון את מקורות הכנסותיה. בהקשר זה, פועלת החברה לקראת הכנתה של הצעת ערך חדשה לחברי מועדון הנוסע המתמיד, אותו רואה החברה כמקור הכנסות חשוב וכמנוע צמיחה עיקרי.

Exit mobile version