Site icon IAS

אגמון מרקט: הגליל העליון מתחדש בשוק אוכל ענק

דוכן באגמון מרקט, שוק האוכל במתחם גליליון בגליל העליון. צילום רותם גולן

בימים אלו מושק השלב הראשון של "אגמון מרקט" – שוק אוכל ענק המשתרע על שטח של 4,000 מ"ר בגליל העליון, כחלק ממתחם התיירות "גליליון" על כביש 90, בסמוך לאגמון החולה. מדובר בשוק הקולינאריה הראשון מסוגו באזור הצפון, אשר יכלול מגוון רחב של מסעדות ודוכני מזון המציעים תמהיל ייחודי המשלב בין דוכני שפים, מסעדות וחנויות המציעות תוצרת גלילית מקומית.

"אגמון מרקט" הוקם בהשקעה של כ-40 מיליון שקלים. הוא יהיה פתוח 7 ימים בשבוע, מהשעה 9:00 בבוקר ועד לשעה 21:00 בערב.

לדברי חיים אוחיון, מבעלי קבוצת "ד.ק.ל אחר" שהקימה את "אגמון מרקט": "פתיחת 'אגמון מרקט' נובעת מהרצון לענות הן על צרכי תושבי האזור והן על צרכי שלושת מיליוני המטיילים הפוקדים את הגליל העליון מדי שנה, כשחצי מיליון מתוכם מגיעים לאגמון החולה הצמוד. בעוד באזור המרכז נפתחו לא מעט שוקי אוכל בשנים האחרונות, תושבי הצפון והמטיילים הרבים באזור לא זכו עד כה ליהנות מהחוויה הזו, שמרכזת במקום אחד היצע קולינרי כה מגוון ומספקת תעסוקה לתושבים רבים". מ

לדבריו, מעבר ליופיו של הנוף הגלילי, הייחוד של "אגמון מרקט", לעומת אחיו מהמרכז הוא החיבור הטבעי לחומרי הגלם המקומיים והאיכותיים, כדוגמת גבינות, יינות, תבלינים, שמנים, דבש ומאפים. המטרה היא להפוך למוקד התיירות המוביל בגליל, אליו יגיעו מדי יום תושבי האזור וקהל מכל רחבי הארץ – מטיילים, נופשים, חובבי קולינאריה ופודיז. "חשוב לזכור כי הגליל מושך אליו תיירים בכל חודשי השנה, ואנו צופים כי 'אגמון מרקט' יהפוך עבורם למוקד עלייה לרגל", הדגיש אוחיון.

בין העסקים הפתוחים להרצה לקהל הרחב:

הבסטה הירושלמית של אביב משה באגמון מרקט. צילום רותם גולן

וונדרלנד: פטיסרי צרפתי של הקונדיטורית הצעירה והמוכשרת אושרת סולימני, המציע שלל קינוחים בהשראת "עליסה מארץ הפלאות" עם מגוון יצירתי, צבעוני ויוצא דופן מעולם קסום של פנטזיות מתוקות.

פיקניקים: חנות המציעה מגוון סלי פיקניק חמים וקרים, בשריים וחלביים, ארוזים בצידנית רכה או במארז מהודר, עם כל מה שצריך כדי לצאת לטבע וליהנות מחוויה מיוחדת, בריאה וטעימה. מתאימים במיוחד לזוגות שרוצים לקפוץ לפיקניק רומנטי באגמון החולה הסמוך, או למשפחות שרוצות לאכול ביחד ארוחה בחיק הטבע.

בסטה ירושלמית של השף אביב משה: שף אביב משה חוזר למטעמים של בית ילדותו בירושלים עם קונספט קולינארי המחבר בין ניחוחות המטבח הירושלמי לבין אחד המאכלים הכי אהובים על הישראליים – הפיתה.

לה שקשוק: דוכן השקשוקות הראשון בעולם מגיש מגוון מנות שקשוקה במגוון סגנונות וטעמים מיוחדים, עם תוספות יצירתיות, בצלחת או בלחם פרנה מרוקאי.

בת הרים – גבינות של טעם: חנות גבינות של מחלבת "בת הרים" ממלכיה. מגוון גבינות המיוצרות בתהליכים מסורתיים ומחומרים טבעיים: קשות וחצי קשות, מיושנות ובשלות, גבינות עובש, גבינות רכות ויוגורטים.

המתחם כולל בית מלון, מסעדות, כדור-פורח, בית יין ואת שוק האוכל. צילום ברק אוחיון

"גליליון", אשר נפתח באביב 2016, הוא מתחם התיירות הגדול באזור הצפון. הוא משתרע על פני שטח של 90 דונמים, מתוכם 15,000 מ"ר שטח בנוי, וממוקם בסמוך לאגמון החולה. המתחם כולל בית מלון, ספא הכולל חמאם טורקי, מסעדות, אטרקציית כדור-פורח, בית יין ייחודי ואת שוק האוכל. בית המלון תוכנן כאתר ריזורט הכולל 120 חדרים וסוויטות המעוצבים בסגנון גלילי, ולכל אחד מהם מרפסת המשקיפה אל נופי עמק החולה, החרמון, הגליל והגולן. בית המלון נודע במטבחו העשיר, פרי עמלו של השף אבי כהן, המתמחה במטבח הגלילי.

אתר גליליון.

Exit mobile version