Site icon IAS

תואר המסעדה החדשה הטובה ל"קפה פופולר" במלון ג'ייקובס סמואל

מלון ג'ייקוב סמואל ברחוב דיזנגוף פינת ארלוזורוב בתל אביב, בו שוכן "קפרה פופלר" הזוכה. הדמייה משרד אדריכלים סמי טיטו

מגזין Time Out חגג הלילה אמש (ב') באולם איסט את טקס פרסי האוכל לשנת 2018. הטקס שציין 12 שנים, הינו הטקס היחיד בעולם הקולינריה המקומית והועמדו בו 26 קטגוריות לבחירה.

טאיזו של שף יובל בן נריה זוכת תואר מסעדת השנה. צילום רביד פרי, אדריאן סבל

מאז פתיחתה ב-2013 מסעדת טאיזו שברה שיא כשזכתה 5 פעמים בתואר החשוב של הטקס – המסעדה הטובה ביותר בתל אביב. שף השנה הוא יוסי שיטרית, בגזרת הנשים זכתה שפית דנה לי ברמן מ"בר א וין" בתואר השפית המבטיחה של תל אביב. הרגע המרגש של הטקס: אסף גרניט מעניק לרות סירקיס את פרס מפעל חיים.

תואר המסעדה החדשה הטובה ביותר בתל אביב הוענק ל"קפה פופולר" של השף אבי ביטון השוכנת במלון הבוטיק ג'ייקובס סמואל בפינת דיזנגוף-ארלוזורוב, מלון בסטייל אירופי, בסגנון קלאסי, בלב תל אביב.

בתואר המסעדה בעלת המטבח המקומי הטוב ביותר בתל אביב זכתה משייה של השף יוסי שטרית במלון מנדלי ברחוב מנדלי בתל אביב.

השנה, לראשונה, חולקה הבחירה באופן שווה בין בחירת הקהל בבית לבין הצבעת חברי פורום הקולינריה הישראלי המורכב מ־300 דמויות מפתח מעולם הקולינריה: שפים, מסעדנים, פודיז, צלמים וסטייליסטים של מזון ועוד אנשים מרכזיים בסצנת הקולינריה המקומית.

מעל 350 אלף איש הצביעו למסעדות ולשפים האהובים עליהם ולקחו חלק בדירוג. שיא כל הזמנים.

מסעדת משייה, זוכת המטבח המקומי הטוב ביותר בתל אביב. צילום רביד פרי, אדריאן סבל

השנה עמדה התחרות בסימן מאבק המסעדנים: אלפי מסעדות, ברים, בתי קפה ובתי אוכל פועלים בתל אביב ומעסיקים כ־150 אלף איש. אף שענף המסעדות הוא הענף השני בגודלו במשק הישראלי, הוא סובל בשנים האחרונות מגזירות כלכליות ומחקיקה המאיימת על עצם היותו. השנה, לראשונה, זקפו המסעדנים את ראשם ויצאו למלחמת הישרדות.  בטקס פרסי האוכל 2018 התייצב מגזין Time Out לצד המסעדנים במאבקם.

רות סירקיס שזכתה בפרס מפעל חיים עם בעלה רפי סירקיס. צילום רביד פרי , אדריאן סבל

פרס מפעל חיים הוענק לרות סירקיס, חלוצת הספרות הקולינרית בישראל ומי שתרמה רבות להתפתחות התרבות הקולינרית בארץ. מאמריה וספריה תרמו להעלאת המודעות לאוכל טוב והתחילו סוגה של ספרי בישול ישראלים בעלי דגש על עיצוב וכתיבה בהירה ומדויקת. ספרה "מהמטבח באהבה", שיצא לפני 45 שנה (1975), הוא ספר הבישול הנמכר ביותר בישראל. הספר יצא ביותר מ־70 מהדורות ומכר כמיליון עותקים.

לרשימת הזוכים המלאה:

  1. המסעדה הטובה ביותר בתל אביב – טאיזו
  2. מסעדת הקז'ואל הטובה ביותר בתל אביב – סנטה קתרינה
  3. המסעדה החדשה הטובה ביותר בתל אביב – קפה פופולר
  4. שף השנה – יוסי שטרית
  5. השפית המבטיחה של תל אביב – דנה לי ברמן, בר א וין
  6. בר האוכל הטוב ביותר בתל אביב – קאב קאם
  7. המסעדה האסייתית הטובה ביותר בתל אביב – בית תאילנדי
  8. מסעדת הבשר הטובה ביותר בתל אביב – m25
  9. האיטלקיה הטובה ביותר בתל אביב – קפה איטליה
  10. המסעדה הטובה ביותר מחוץ לתל אביב – מחניודה
  11. המסעדה הכשרה הטובה ביותר בתל אביב – מלכה
  12. ההמבורגרייה הטובה ביותר בתל אביב – ויטרינה
  13. הפיצרייה הטובה ביותר בתל אביב – ברוקלין
  14. הגלידרייה הטובה ביותר בתל אביב – אניטה
  15. הפיתה הטובה ביותר בתל אביב – שקדי טלה, ג'סמינו
  16. אוכל הרחוב הטוב ביותר בתל אביב – נונונו
  17. המעדנייה הטובה ביותר בתל אביב – דליקטסן
  18. הבולנז'רי/פטיסרי הטוב ביותר בתל אביב – בייקרי
  19. הבראנצ'ים הטובים ביותר בתל אביב – דלאל
  20. המסעדה הצמחונית/טבעונית הטובה ביותר בתל אביב – משק ברזילי
  21. בר הקוקטיילים הטוב ביותר בתל אביב – אימפריאל קוקטייל בר
  22. המארחים הביתיים הטובים ביותר בתל אביב – הבנות אוהבות אוכל – קרן ויעל
  23. הרשת האהובה ביותר בתל אביב – מזנון
  24. המטבח המקומי הטוב ביותר בתל אביב – משייה
  25. המטבח הערבי הטוב ביותר – שראביכ, ראמה
  26. השירות המושלם – מיטקיטשן
Exit mobile version